• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsen Rookies Cup: Ο ορισμός της ατυχίας για τον Σίσση
Ξεκίνησε μισό γύρο αργότερα, με άλλη μοτοσυκλέτα!
Νέα 16/07/2011 - 21:06

Ο Γερμανός Philipp Oettl κέρδισε μέσα στην πατρίδα του τον πρώτο από τους δύο αγώνες του Red Bull MotoGP Rookies Cup, με τον 2ο να γίνεται αύριο το απόγευμα στις 4 και μισή ώρα Ελλάδας. 

Ο 15χρονος επικράτησε σε μια μάχη ανάμεσα σε 12 οδηγούς!

Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο 15χρονος Νοτιο-Αφρικανός Brad Binder και στο 3ο ο επίσης 15χρονος Ολλανδός Scott Deroue.

 

Ο Θανάσης Σίσσης δεν κατάφερε καν να πάρει μέρος σε αυτήν τη μάχη των 12 πρώτων και μάλιστα τελικά έμεινε στην 18η θέση, χωρίς να πάρει ούτε ένα βαθμό!

Ο λόγος; Ακριβώς πριν την εκκίνηση αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και αναγκάστηκε να πάει στην pit lane για να αλλάξει μοτοσυκλέτα και να ξεκινήσει πάνω από μισό γύρο πίσω από τους υπόλοιπους.

Η μοτοσυκλέτα αυτή βέβαια, η αναπληρωματική για όλους τους οδηγούς, δεν είχε τις ρυθμίσεις που να βολεύουν τον Ελληνο-Αυστραλό οδηγό και έτσι ο Θανάσης απλά οδήγησε μέχρι τον τερματισμό. «Στην διάρκεια του γύρου αναγνώρισης η μοτοσυκλέτα του Θανάση δεν δούλευε καλά και μόλις έφτασε στη σχάρα εκκίνησης κόλλησε!», μας είπε η αδελφή του Ευαγγελία.

«Οι μηχανικοί αμέσως πήγαν με τον Θανάση στην pit lane και άρχισαν να ετοιμάζουν την αναπληρωματική. Όμως κόλλησαν τα νούμερα ανάποδα και ήταν το 19 αντί το 61 που είναι του Θανάση και έπρεπε να τα αλλάξουν! Έχασαν πολύτιμο χρόνο με αυτό και ο Θανάσης ξεκίνησε σχεδόν ένα γύρο πίσω. Η μοτοσυκλέτα πήγαινε καλά στην πίστα, αλλά δεν είχε ελπίδες να πλησιάσει τους πρώτους. Τώρα αυτό δεν είναι καλό για την ψυχολογία του, γιατί ήταν ένα πρόβλημα που δεν μπορείς να κάνεις τίποτε», πρόσθεσε η «φύλακας-άγγελος» του 16χρονου οδηγού.

«Όμως ακόμη προηγούμαστε στην βαθμολογία, αύριο είναι μια καινούργια μέρα, οι μηχανικοί είπαν ότι θα έχει και πάλι έτοιμη τη δική του μοτοσυκλέτα, οπότε θα παλέψει για το καλύτερο», κατέληξε.  

Ο αντίπαλος στην βαθμολογία, ο 14χρονος Ιταλός Lorenzo Baldassarri ήταν μέσα στη μάχη των 12, αλλά τελικά έμεινε στην 6η θέση που του έδωσε 10 βαθμούς, μειώνοντας έτσι τη διαφορά στην βαθμολογία στους 7 βαθμούς. Ο Θανάσης Σίσσης θα έχει αύριο την ευκαιρία να υπερασπιστεί αυτήν την πρωτοπορία στον 11ο αγώνα του θεσμού.

 

Μετά τον σημερινό 10ο αγώνα ο Σίισης προηγείται με 166 βαθμούς, έναντι 159 του Baldassarri. Στην 3η θέση ο Γάλλος Techer με 102 β., ενώ ο Oettl ανέβηκε στην 4η θέση με 97 και αυτοί οι 4 οδηγοί φαίνεται ότι θα δώσουν τη μάχη στους επόμενους 4 αγώνες που απομένουν για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα.

 

Στα δύο συνοδευτικά αρχεία στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά και την βαθμολογία. 

Επόμενο άρθρο »

Sachsen Guareschi: «Πάμε μπροστά ή πίσω;»

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsen Moto2 Kατατακτήριες: Η πρωτιά στον Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα