• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αssen: Η πρώτη νίκη του Ben Spies στον 28ο αγώνα
Ο Αμερικανός έσπασε την κυριαρχία των «fantastic 4»
Νέα 26/06/2011 - 14:29

Από το βρεγμένο Donington του 2009 και μετά, όλες οι 31 νίκες στους Αγώνες MotoGP, μοιράστηκαν ανάμεσα στους «fantastic four», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται οι Rossi, Lorenzo, Stoner, Pedrosa. Τότε στην Μ. Βρετανία ο Andrea Dovizioso πήρε τη νίκη, αλλά μετά δεν κατάφερε κάτι ανάλογο στους 31 Αγώνες μέχρι χθες. 

Ο 26χρονος Αμερικανός Ben Spies το είπε σε συνέντευξη προς τον απεσταλμένο μας Δημήτρη Διατσίδη στο φετινό Estoril και το έκανε πράξη στον Assen.

«Δεν θα ανοίξω το στόμα και να λέω ότι θα κάνω αυτό ή ότι θα κάνω εκείνο. Ξέρω τι πιστεύω και νομίζω ναι, μπορώ να το κάνω και σκέφτομαι ότι μπορώ να είμαι εκεί μαζί τους», μας είχε πει. Και στον 28ο Αγώνα της καριέρας του στο MotoGP, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike του 2009, μετά από 3 βάθρα που είχε, ανέβηκε και στο ψηλότερο σκαλί. Μάλιστα με την επετειακή εμφάνιση της Yamaha για τα 50 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας.

 

«Ήταν ένας περίεργος αγώνας σήμερα, μιας και ήταν ένας από τους πιο άνετους αγώνες που είχαμε και κατέληξε σε νίκη. Είδα την πτώση του Simoncelli στην γιγαντιαία οθόνη, με την άκρη του ματιού μου, έτσι ήξερα για αυτό. Είχα καλή αίσθηση με την μοτοσυκλέτα μου στους δύο πρώτους γύρους και έπρεπε να πιέσω όσο μπορούσα για να πάρω μια διαφορά. Όταν ο Casey άρχισε να πιέζει είχα μερικά δέκατα αν χρειαζόταν, πάντα μπορούμε να ρυθμίζουμε το ρυθμό μας. Το να το κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα επετειακά χρώματα για τα 50 χρόνια μας έδωσε μια μικρή πίεση, αλλά μας βγ’ηκε σε καλό. Αγωνιζόμουν όσο σκληρότερα μπορούσα και πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους μου. Μου έδωσαν μια σπουδαία μοτοσυκλέτα. Τουλάχιστον κερδίσαμε έναν Αγώνα τώρα!», δήλωσε ο πολύ χαρούμενος Ben Spies.

 

Γνωστός και ως «Elbowz», λόγω του στυλ με τους ανοικτούς αγκώνες του να χαρακτηρίζουν την οδήγησή του, ο Ben είναι και φανατικός ποδηλάτης. Όχι μόνο προπονείται με ποδήλατο κούρσας, αλλά προχώρησε στη δημιουργία της ομάδας «Elbowz Racing Elite Cycling Team», που έχει υψηλούς στόχους για το μέλλον και ήδη μετράει μερικά καλά αποτελέσματα στις ΗΠΑ. H ομάδα έχει έδρα την πόλη Euless, που είναι γνωστή και ως «Tree City USA», μια πόλη 51,000 κατοίκων στο Τέξας, ανάμεσα στο Dallas και το Fort Worth.

Για αυτήν την πλευρά του ο Αμερικανός έχει μιλήσει στο περιοδικό Cycle Ride, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες!

 

Επόμενο άρθρο »

Αssen: Τι είπαν οι πρωταγωνιστές

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Οι κυρίες στο Assen

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA