• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: «Ας είμαστε σοβαροί», για κανόνες στο προσπέρασμα
«Σιγά μην βγάζουμε φλας για να προσπερνάμε»
Νέα 15/05/2011 - 02:49

Η Επιτροπή Ασφαλείας συνεδρίασε την Παρασκευή και στη διάρκεια της συζήτησης κάποιοι έκαναν επίθεση στον Simoncelli για τον επιθετικό τρόπο οδήγησής του και μάλιστα κάποιοι οδηγοί πρότειναν τη θέσπιση κανόνων προσπεράσματος! 

Ο Valentino Rossi σχολίασε τα γεγονότα:

«Ελπίζω να βγάλουν κάποιους γραπτούς κανονισμούς», είπε σαρκαστικά… «να μας λένε πώς να περάσουμε και πώς να μην περάσουμε. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται; Σιγά μην βγάζουμε φλας για να προσπερνάμε.

Πέρα από την πλάκα, είμαι οπαδός της μοτοσυκλέτας και σκεπτόμενος ότι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι το μέλλον του σπορ, με κάνει λίγο στεναχωρημένος».

Εννοούσε τους Lorenzo, Barberà, Stoner και Dovizioso, που πρότειναν τη θέσπιση κανονισμών για το προσπέρασμα!!!

 

Επίσης σχολίασε κάποιες κατηγορίες ότι η Επιτροπή Ασφαλείας είναι κάτι σαν μια μικρή ιταλική μαφία, που εξυπηρετεί τους οδηγούς που συμμετέχουν σε αυτή.

«Είναι κατηγορίες που δεν τις δέχομαι. Η Επιτροπή Ασφαλείας ξεκίνησε το 2003, μετά το θάνατο του Kato στην Suzuka. Πιστεύω ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε κάτι τέτοιο. Στην Formula 1 δεν έχουν και αν ο Alonso πει ότι μια πίστα είναι επικίνδυνη του λένε «σκάσε και τρέχα». Σε αυτά τα χρόνια δουλέψαμε σε κάθε θέμα ασφάλειας, όχι για χάρη κάποιων οδηγών, αλλά για όλους. Από τα λάστιχα στο θέμα των εξόδων διαφυγής, καλύψαμε θέματα που καλύπτουν τους πάντες.

Η συζήτηση για τον Simoncelli είναι ένα άλλο θέμα και πρέπει να δούμε αν υπάρχουν κάποιες προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Marco.

Η ιδέα να κάνουμε κανόνες για το προσπέρασμα που πρότειναν οι Lorenzo, Barberà, Stoner και Dovizioso, δεν έχει νόημα. Δεν θα μπορούσες ποτέ να καταλάβεις το πώς θα όριζαν ποια μέρη της πίστας είναι ασφαλή για προσπέρασμα.

Ας είμαστε σοβαροί».

 

Πέρα από αυτό ο Rossi απάντησε και για το Ιαπωνικό Grand Prix, που η Dorna φαίνεται να θέλει να γίνει τελικά τον Οκτώβριο:

«Ο Carmelo Ezpeleta ήλθε στην Επιτροπή Ασφαλείας και μας ανακοίνωσε ότι κατά 90% θα γίνει ο Αγώνας στην Ιαπωνία στις 2 Οκτωβρίου. Μας έδειξαν και φωτογραφίες της πίστας και μας είπαν ότι θα ρίξουν νέα άσφαλτο. Σε αυτό το σημείο ο Lorenzo είπε ότι δεν θέλει να πάει και βασικά και εγώ επίσης δεν θέλω να πάω. Ομολογώ ότι , όπως οι περισσότεροι οδηγοί, δεν ξέρω πολλά για τη ραδιενέργεια. Ο Ezpeleta φάνηκε αποφασισμένος, αλλά για να είμαι ειλικρινής ακόμη δεν άκουσα ούτε ένα οδηγό που θέλει να πάει. Θα δούμε αλλά είμαι υπέρ της ακύρωσης του Αγώνα. Αν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει ρίσκο, ίσως… ή μάλλον πρέπει να βρούμε το δικό μας ανεξάρτητο ειδικό για να αξιολογήσει την κατάσταση».

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Πράγματα και θαύματα στο Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: O Rossi ευχαριστημένος, ο Hayden σκεπτικός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα