• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οχτώ χρόνια χωρίς τον Kato
Ήταν ένας από τους καλύτερους Ιάπωνες αναβάτες
Νέα 22/04/2011 - 12:01

Συμπληρώθηκαν ήδη οκτώ χρόνια από τον τραγικό χαμό του Daijiro Kato στην πίστα της Suzuka, το 2003. Θυμίζουμε ότι στον τρίτο γύρο εκείνου του Grand Prix, ο Ιάπωνας αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του με σχεδόν 200 χλμ./ώρα και χτύπησε με δύναμη στην προστατευτική μπαριέρα.

Από το συμβάν, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, τον αυχένα και το στήθος και έπεσε σε κώμα. Μάλιστα έπαθε ανακοπή καρδιάς αλλά οι γιατροί που έσπευσαν να τον βοηθήσουν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά η κατάστασή του δεν παρουσίασε βελτίωση και σχεδόν δύο εβδομάδες έπειτα από το ατύχημά του έχασε τη μάχη με τον θάνατο. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Sete Gibernau, ο ομόσταυλός του στην ομάδα της Gresini Honda κέρδισε στο Grand Prix της Νότιας Αφρικής και αφιέρωσε νίκη στον Ιάπωνα αναβάτη. «Ο Daijiro έτρεχε μαζί μου σήμερα» είχε πει χαρακτηριστικά τότε ο Gibernau.

 

Ο Kato γεννήθηκε το 1976 και άρχισε να μετέχει στους αγώνες από την ηλικία των πέντε ετών στην κατηγορία «Pocket Bike». Ως το 1985 είχε κερδίσει το Ιαπωνικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία και στη συνέχεια πήρε μέρος στα «Mini Bikes» όπου κέρδισε τέσσερις φορές στο Εθνικό Πρωτάθλημα. Σε ηλικία 16 ετών άρχισε να τρέχει με μοτοσυκλέτες 125cc και 250cc και το 1994 πήρε την πρώτη του σημαντική νίκη, στον αγώνα της Aida.

 

Το 1996 εντάχθηκε στην ομάδα του HRC και μετείχε ως έκτακτος οδηγός στο Ιαπωνικό Grand Prix στην κατηγορία 250cc, όπου τερμάτισε στην τρίτη θέση. Tις επόμενες δύο χρόνιες θα κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα (πάντα στα 250cc), ενώ εξακολουθεί να μετέχει ως έκτατος οδηγός, και το 2000 θα αρχίσει η συνεργασία του με την Gresini Honda, η οποία θα διαρκέσει ως το τέλος. Ο Kato μετείχε στην κατηγορία των 250cc εκείνη τη χρονιά, κέρδισε σε τέσσερις αγώνες και τερμάτισε στην τρίτη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

 

Το 2001 νίκησε σε 11 αγώνες και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ως τότε ο Mike Hailwood (10 νίκες σε μια χρονιά). Το 2002 ο Kato συμμετείχε στα MotoGP και τερμάτισε στην έβδομη θέση της κατάταξης. Συνολικά, κέρδισε 17 φορές σε Grand Prix και ισοφάρισε το ρεκόρ του Tetsuya Harada.

Επόμενο άρθρο »

Προετοιμάζεται ο Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Μια Mercedes-Benz CLS 63 AMG για τον Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα