• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αποστολή Qatar: Αισιοδοξία για το ξεκίνημα της χρονιάς
Όλα δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο τους για τη νέα αγωνιστική χρονιά που θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή το απόγευμα στις 6 ώρα Ελλάδας
Νέα 06/03/2008 - 00:00
Μετά την τελευταία αναμνηστική φωτογραφία των οδηγών του motoGP που έγινε λίγο πριν πέσει το φως της ημέρας στην ευθεία της πίστας Losail στο Qatar, όλα δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο τους για τη νέα αγωνιστική χρονιά που θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή το απόγευμα στις 6 ώρα Ελλάδας, με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της κορυφαίας κατηγορίας. Οι κατακτήτριες δοκιμές του Σαββάτου θα γίνουν στις 21:45 και θα μεταδοθούν από την ΕΤ3 μία ώρα αργότερα, στις 22:45, ενώ ο πρώτος αγώνας σε επίπεδο Grand Prix, που θα γίνει κάτω από το φως των προβολέων θα ξεκινήσει στις 10 και μισή το βράδυ της Κυριακής και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ3.

To site μας βρίσκεται στην έρημο του Qatar και θα σας μεταφέρει από πρώτο χέρι, όλα όσα συμβαίνουν στην πίστα, πριν ακόμη «ανεβούν» στο επίσημο διεθνές site, το motogp.com.

Σε γενικές γραμμές αισιοδοξία επικρατεί σε όλες τις ομάδες και τους οδηγούς που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην ιστορική αυτή στιγμή του πρώτου νυκτερινού αγώνα. Βέβαια υπάρχουν και κάποια προβλήματα σε αρκετές ομάδες, όπως σε αυτή του Valentino Rossi που δεν έχει βρει ακόμη τις σωστές ρυθμίσεις για τα νέα του λάστιχα της Bridgestone, αλλά όλοι πιστεύουν ότι ο «γιατρός» θα βάλει το ταλέντο του να δουλέψει υπερωρίες για να βρει τη σωστή συνταγή. Ο Dani Pedrosa από τη μεριά του είπε στον απεσταλμένο μας Δημήτρη Διατσίδη, ότι αισθάνεται καλά με το χέρι του, καλύτερα από ότι πριν 20 μέρες στην Jerez και θα προσπαθήσει να βρει την κατάλληλη ρύθμιση στη Honda του. O Casey Stoner από τη μεριά του σε ιδιαίτερη συζήτηση, είπε ότι είναι πολύ καλά και έτοιμος για την πρόκληση. Στη συνέντευξη τύπου δήλωσε: «ελπίζουμε να εξαφανίσουμε τα αδύνατα σημεία που είχαμε σε κάποιες πίστες πέρυσι. Αντιμετωπίζω τη χρονιά με περισσότερη αυτοπεποίθηση από ότι πέρυσι. Εντυπωσιάστηκα από μερικούς από τους νέους οδηγούς στα τεστ, αλλά νομίζω ότι οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου θα είναι αυτοί που βρίσκονται δίπλα μου εδώ», εννοώντας τους Rossi, Pedrosa, Capirossi, Hopkins.

O Colin Edwards από τη μεριά του είπε στον απεσταλμένο μας ότι αισθάνεται πολύ καλά για τη νέα χρονιά, δίνοντας τα εύσημα στη Michelin και τη δουλειά που έκανε στη διάρκεια των χειμερινών τεστ. Ο Shinya Nakano του επιβεβαίωσε ότι φέτος τρέχει με τις δύο περσινές μοτοσυκλέτες του Pedrosa και στη συζήτηση μπήκε και ο Hiroshi Yamada της Bridgestone που αισθάνεται ότι η εταιρία πρέπει να κάνει κάποια βήματα στη βελτίωση των μαλακών ελαστικών για τις κατατακτήριες, τομέας στον οποίο ο μόνος ιάπωνας οδηγός του motoGP μπορεί να προσφέρει. Ο John Hopkins μίλησε και αυτός στον Δ.Δ. και είπε ότι το πόδι του είναι πολύ καλύτερα, όχι 100% και έτσι θα υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα στις ανοικτές δεξιές στην πίσω πλευρά της πίστας. Ο Toni Elias με τη σειρά του είπε ότι είναι ευχαριστημένος από τις τελευταίες δοκιμές και ότι είναι κοντά στο να βρει τις ρυθμίσεις που χρειάζονται για να προσαρμοστεί στη νέα του μοτοσυκλέτα. Οι δύο της Suzuki, Loris Capirossi και Chris Vermeulen, μίλησαν μαζί και χωρίς να αναφερθούν σε λεπτομέρειες είπαν απλά ότι είναι έτοιμοι για τη μάχη.

Τελικά είναι χρήσιμες και οι γιορτές που διοργανώνουν οργανωτές και DORNA, αφού δίνεται η ευκαιρία στους λίγους καλεσμένους να μιλήσουν σχεδόν με όλους τους οδηγούς, αλλά και με τους μάνατζερ, σε χαλαρή ατμόσφαιρα και χωρίς το άγχος που υπάρχει τις περισσότερες φορές στην πίστα. Έτσι ο απεσταλμένος μας άφησε σχετικά νωρίς τον εορτασμό που έγινε σε ξενοδοχείο της Doha, της πρωτεύουσας του Qatar και είναι έτοιμος να σας μεταφέρει τη μεγάλη μάχη που ξεκινάει αύριο.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: «Κάποια μέρα θα το πάρω το Πρωτάθλημα»

« Προηγούμενο άρθρο

Προβληματισμός στη Bridgestone

Χορηγοί