• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pernat: O πραγματικός Rossi θα έτοιμος σε 5-6 αγώνες
«Η Honda έχει πλεονέκτημα»
Νέα 07/02/2011 - 13:50

Ο Carlo Pernat, μάνατζερ του Loris Capirossi, του Marco Simoncelli και του Alex De Angelis, που μάλιστα ήταν ο πρώτος μάνατζερ του Valentino Rossi, είναι μια φυσιογνωμία του paddock με μεγάλη εμπειρία και σε βάθος γνώση των πραγμάτων. Παρά το ότι ο ίδιος έπεσε έξω πέρυσι την Άνοιξη στο θέμα της μεταγραφής του Rossi στην Ducati, πιστεύοντας ότι θα παραμείνει στην Yamaha, είναι από αυτούς που η γνώμη τους μετράει και γι’ αυτό συχνά τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ζητούν την γνώμη του. Χθες ερωτήθηκε για τα όσα έγιναν στο τεστ της Sepang και του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση: 

«Αυτό είναι το πρώτο πραγματικό τεστ από τότε που θεσπίστηκαν τα 800αρια στο MotoGP. Γιατί; Απλά επειδή τελικά η Honda δεν έχει αλλάξει ριζικά την μοτοσυκλέτα από την προηγούμενη σεζόν και αποδεικνύεται πολύ ανταγωνιστική. Η Honda έχει επίσης τέσσερις μεγάλους οδηγούς. Η Yamaha από την πλευρά της έχει ένα νέο κινητήρα που πάει καλά και ίσως μόνο η Ducati είναι λίγο πίσω. Ήταν γνωστό, αλλά όλα είναι στραμμένα προς τον Valentino... αν και ένα δευτερόλεπτο είναι πολύ. Η έκπληξη του τεστ είναι ο Simoncelli, που πήγε δυνατά και στην προσομοίωση αγώνα. Ο Nakamoto έχει στοιχηματίσει πολλά πάνω του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε επτά οδηγούς που μπορούν να παίξουν για το Πρωτάθλημα. Έβαλα εκτός από τους περσινούς (Lorenzo, Pedrosa Stoner, Dovizioso) και τους Simoncelli, Spies και Valentino.

Ο Rossi είναι εντός παιχνιδιού, αλλά θα είναι δύσκολο. Πιστεύω ότι θα πάει καλά στο Κατάρ, γιατί εκεί δεν υπάρχουν προβλήματα φρεναρίσματος και η Ducati είναι ισχυρή, αλλά στην Ιαπωνία και την Jerez που είναι δύσκολες πίστες, με πολλά φρένα; Τα προβλήματά του εκεί είναι ότι δεν θα αγωνίζεται σε ιδανικές συνθήκες. Θα πρέπει να περιμένουμε 5 -6 αγώνες για τον πραγματικό Valentino.»

 

Έτσι λοιπόν και ο Carlo Pernat επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε γράψει από το ξεκίνημα του Wrooom και μετά το τεστ της Μαλαισίας, ότι οι οπαδοί του Rossi πρέπει να έχουν υπομονή, ότι αν και μπορεί να πάει καλά στο Κατάρ, μετά θα είναι το πρόβλημα και θα εξαρτηθεί από το πόσοι από τους άλλους 6 κορυφαίους οδηγούς θα μπαίνουν μπροστά του στον Αγώνα, το κατά πόσο θα μπορεί μετά τους πρώτους αυτούς αγώνες να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι με το σύστημα βαθμολογίας των τελευταίων χρόνων ο 1ος παίρνει 25 βαθμούς και ο 7ος μόλις 9.

 

Επόμενο άρθρο »

Agility Saietta: Ηλεκτροκίνητη και πρωτότυπη

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: «Έχουμε μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, αλλά…»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα