• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Honda παρουσίασε την ομάδα «TT Legends Team»
Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής 2011
Νέα 29/11/2010 - 16:07

 

Δείτε το σχετικό video

 

Η Honda Motor Europe παρουσίασε στην Μ. Βρετανία την ομάδα με την οποία θα τρέχει στο FIM Endurance World Championship του 2011, αλλά και σε επιλεγμένους αγώνες. Η «Honda TT Legends team», όπως λέγεται θα χρησιμοποιεί την Honda CBR1000RR Fireblade, με την οποία θα συμμετέχει και σε αγώνες όπως το Northwest 200 και το περίφημο Isle of Man TT. 

 

Οι οδηγοί είναι 3 ήδη γνωστοί αναβάτες που έχουν διακριθεί σε τέτοιους αγώνες. Ο TT legend, John McGuinness – που κέρδισε 15 φορές στο Isle of Man TT, 2ος πίσω από τον ήρωα της Honda, τον μεγάλο Joey Dunlop. Ο 38χρονος McGuinness, έχει κερδίσει το Βρετανικό Πρωτάθλημα στα 250cc και έχει αγωνιστεί με Honda και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 600. Βέβαια για το Isle of Man TT είναι πιο γνωστός και για το ότι ήταν ο πρώτος που έκανε το γύρο του νησιού με μέση ωριαία ταχύτητα 130mph (209.2 χλμ/ώρα) στη διαδρομή των 60.37 χλμ.

 

Τον McGuinness πλαισιώνει ο Steve Plater, που ήταν Πρωταθλητής Βρετανίας στην Supersport 600, με Honda βέβαια το 2009. Ο Plater έχει εμπειρία από αγώνες Endurance World championship αφού έχει κερδίσει τον 6ωρο Αγώνα της Albacete. Ο 40χρονος Βρετανός έχει ανέβει επίσης στο βάθρο στο Le Mans, στο Bol d’Or και έχει αγωνιστεί και στον περίφημο 8ωρο Αγώνα της Suzuka.

Το Βρετανικό δίδυμο θα έχει την βοήθεια του Σκοτσέζου Keith Amor, για τους 24ωρους Αγώνες του Le Mans και του Bol d’Or. Ο 30χρονος έχει δύο βάθρα στο Isle of Man και μια νίκη στο Northwest 200. Η ομάδα Honda TT Legends team θα έχει την έδρα της στο Louth, στο Lincolnshire και μάνατζερ θα είναι ο έμπειρος Neil Tuxworth.

 

Ο John McGuinness δήλωσε:

«Έκανα τις 24 ώρες του Le Mans 24 πριν από 7 χρόνια και τερματίσαμε 8οι. Ήταν συναρπαστικό στο τέλος, αλλά με πολύ δουλειά στη μέση του αγώνα. Αλλά τώρα είμαι έτοιμος και προσβλέπω σε μια πλήρη χρονιά στους αγώνες αντοχής. Υα συνεχίσω σε αγώνες όπως το Northwest και το TT, αλλά το να είμαι μέλος μιας ομάδας που μπορεί να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν είναι άσχημα!»

Ο Steve Plater είπε:

«Τρέχω εδώ και 12 χρόνια στο Πρωτάθλημα World Endurance και τερμάτισα στη 2η θέση δύο φορές, έτσι είναι καλό να είμαι πίσω εκεί με μια καλή ομάδα.»

 

Ο Neil Tuxworth, ο Team Manager, δήλωσε:

«Η ιδέα για την ομάδα ήλθε από την Honda Motor Europe, που θέλει να προμοτάρει την Honda CBR1000RR Fireblade σε μια άλλη κατηγορία επιπέδου παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι οδηγοί του TT είναι μεγαλύτερης ηλικίας, με μεγαλύτερη εμπειρία και γενικά πιο ασφαλείς, που είναι ό,τι χρειάζεσαι στους αγώνες αντοχής.»

 

Δείτε το σχετικό video

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Valentino Rossi μας ενημερώνει για τον ώμο του

« Προηγούμενο άρθρο

H Kawasaki σε καλό δρόμο στις δοκιμές της Aragon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα