• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez test: Η Suter-BMW σε καλό δρόμο
Xωρίς ανακοινώσεις η Ducati
Νέα 26/11/2010 - 13:34

 

H 2η μέρα του τριήμερου τεστ στην Jerez ήταν καλή και με την πρόβλεψη για βροχή την 3η μέρα, οι περισσότεροι οδηγοί έκαναν όσους πιο πολλούς γύρους μπορούσαν, ώστε να εκμεταλλευτούν την ηλιοφάνεια.

 

Υπήρξαν και αρκετές πτώσεις με πιο μεγάλη αυτή του Scott Redding, που χρειάστηκε να μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς τελικά να έχει πάθει κάτι. Απλά έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά την Suter-BMW, τη νέα μοτοσυκλέτα των 1000cc, που είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας Moto1, που θα δούμε από το 2012 στις πίστες.

Πάντως ο Βρετανός πριν πέσει ήταν ταχύτατος με την Suter της MVDS των 600cc, με χρόνο 1'44 0,65.

 

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 125 και πολλά υποσχόμενος Marc Marquez, έκανε το ντεμπούτο το στην Moto2, με τη δική του Suter και σημείωσε ταχύτερο γύρο στο 1'45.9, όχι άσχημα για πρωτοεμφανιζόμενο.

 

Οι Xavi Fores και Julian Simon (με 1'45"0 και 1'43"6) οδήγησαν για την ομάδα Mapfre Aspar.

Ο Kev Coghlan (team Aeroport Castello) έκανε 1'46"5. Ο Alex Baldolini (Forward Racing) και ο Andrea Iannone, δεν ανακοίνωσαν τους χρόνους τους. Οι Aleix Espargaro και Axel Pons (team Tenerife 40 Pons, γύρισαν στο 1'44"6 και 1'44"7), ενώ ο Mika Kallio (team Marc VDS, στο 1'46").

Ταχύτερος της ημέρας ήταν ο Τσέχος Karel Abraham, που μαθαίνει την Ducati GP10 και σημείωσε 1’41.6, αλλά είχε και μια πτώση, που του στοίχισε πολύ χρόνο , μέχρι να ξαναγυρίσει στην πίστα. Η Ducati, είχε στην πίστα και τους Guareschi και Battaini, που δοκίμασαν τις αλλαγές που έχει υποδείξει ο Valentino Rossi, μετά το τεστ της Βαλένθια. Η Ιταλική εταιρία δεν έκανε κανένα σχόλιο για την πορεία των δοκιμών.

 

Βέβαια το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ήταν στους γύρους της Suter-BMW Moto1, αρχικά με τον συνεργάτη της Ελβετικής εταιρίας, τον Αυστραλό Damien Cudlin που στους 48 γύρους που έκανε σημείωσε χρόνο στο 1’45.5. Με αυτό το πρωτότυπο γύρισε και ο Carmelo Morales (στην φωτογραφία), ο πρόσφατος Πρωταθλητής της Moto2 στο Ισπανικό Πρωτάθλημα CEV. Στους 15 γύρους που έκανε το απόγευμα σημείωσε 1'44"3, μόνο 3.3’’ δευτερόλεπτα πίσω από το χρόνο του Abraham. O Fabio Barchitta, που επιβλέπει το τεστ των Ελβετών δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Γιατί το μοτέρ είναι αυτό της παραγωγής, χωρίς καμία επέμβαση. Τα λάστιχα είναι Michelin, μονταρισμένα σε 17αρες ζάντες από την Moto2. Ο Carmelo είπε ότι η μοτοσυκλέτα είναι πολύ μικρή, ελαφριά και ευέλικτη, όπως αυτές της Moto2».

Επόμενο άρθρο »

Guareschi: Τώρα μένει να δούμε τι θα πει ο Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Εξέλιξη για την Aprilia του Max Biaggi

Χορηγοί