• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Live: Εκπληκτική νίκη του Lorenzo
Stoner & Rossi στο βάθρο
Νέα 07/11/2010 - 17:11

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς ήταν ένα τρομερό σε ένταση και συναγωνισμό Grand Prix, με τον Stoner να προηγείται στο ξεκίνημα, με τον Pedrosa να κάνει ένα απίστευτο προσπέρασμα 4 οδηγών και να μένει στη 2η θέση μέχρι τα μισά του αγώνα, με τον Simoncelli να κλείνει σωστά την πόρτα στον Lorenzo – τους δύο οδηγούς να ακουμπούν και να μένει ο Ισπανός 7ος, με τον Rossi να ανεβαίνει στην 3η θέση μετά από μια μέτρια εκκίνηση και να διεκδικεί τη νίκη, με τους Spies, Dovizioso, Simoncelli να δίνουν τρομερή μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο για την 4η θέση, με τον Lorenzo να βάζει το κεφάλι κάτω και να οδηγεί εκπληκτικά, μέχρι που φτάνει τον Stoner και κάνει το τελικό του προσπέρασμα για την 9η νίκη του της χρονιάς. 

 

Ο νικητής της Valencia έκανε νέο ρεκόρ βαθμών σε μια σεζόν με 383, έναντι 373 βαθμών που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ του Rossi. Επίσης ισοφάρισε το ρεκόρ σε 18 αγώνες που βαθμολογήθηκε, σε 16 βάθρα που πήρε και 18 φορές θέση ανάμεσα στις 4 πρώτες, άλλο ένα ρεκόρ που πήρε από τον Rossi. O Lorenzo δήλωσε πολύ ευχαριστημένος, αφού αυτή ήταν από τις ελάχιστες πίστες στις οποίες δεν είχε νίκη σε καμία κατηγορία (του έμειναν τώρα μόνο το Sachsenring και η Aragon) και είπε χαρακτηριστικά συνοψίζοντας το Πρωτάθλημα:

«Θα είχα μάλλον λιγότερες νίκες αν ο Valentino και ο Dani δεν είχαν τραυματιστεί, αλλά σήμερα έδειξα ότι όλη τη χρονιά ήμουν καλός και θα το έπαιρνα το Πρωτάθλημα.»

 

Από την πλευρά του ο Casey Stoner είπε:

«Όταν είδα ότι με φθάνουν άρχισα να φρενάρω όσο πιο βαθιά γινόταν, για να αμυνθώ σε ενδεχόμενη προσπέραση. Έβλεπα στην ταμπέλα μου συνέχεια το +0 και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Ήξερα ότι ήταν θέμα χρόνου να με περάσει ο Jorge, απέδειξε ότι είναι ένας άξιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.» Ο Valentino Rossi, ο τρίτος της παρέας του βάθρου είπε:

«Ήταν ένας καλός αγώνας για μένα, ένας από τους καλύτερους στην καριέρα μου στην Valencia. Δεν είμαι στο 100% της φυσικής μου κατάστασης και έτσι στο τέλος άρχισα να χάνω μέτρα στα φρεναρίσματα και να κάνω λάθη. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό για να μπορείς να ακολουθείς αυτούς τους οδηγούς, αν δεν είσαι τελείως καλά. Το βάθρο αυτό ήταν το αντίο στην Yamaha M1.»

Ο Rossi έδωσε στο τέλος του αγώνα ένα θερμό φιλί στην μοτοσυκλέτα του, ανάλογο με το πρώτο που της είχε δώσει το 2004 στο Welcom της Νότιας Αφρικής, στον πρώτο του αγώνα και την πρώτη νίκη μαζί της. Το κίτρινο μπλουζάκι που φόρεσε στο τέλος ο ίδιος και όλη η ομάδα του έγραφε: «Βye Bye Baby».

Ο Nicky Hayden έμεινε στη 2η θέση για 2 γύρους και μετά έπεσε στον 3ο, δηλώνοντας απογοητευμένος από το λάθος του.

Ο Dani Pedrosa τελικά είναι ευχαριστημένος με την 7η θέση, αφού μετά τη μέση του αγώνα άρχισε να έχει πρόβλημα με τον πρόσφατο τραυματισμό του. Τελικά κράτησε το #2 στο Πρωτάθλημα, κάτι που είναι μεγάλη επιτυχία τηρουμένων των αναλογιών.

Ο Hector Barbera στην 8η θέση επίσης έκανε ένα καλό αγώνα, όπως και ο 9ος Alvaro Bautista που ξεκίνησε τελευταίος.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Randy De Puniet στον 200ο αγώνα της καριέρας του, τον τελευταίο με την LCR Honda, αφού χθες υπέγραψε τελικά με την Pramac Ducati, με την οποία θα αρχίσει τις δοκιμές την Τρίτη.

 

Κάντε κλικ στο κάτω μέρος της σελίδας για τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia Live: Το φιλί του Vale στην M1

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Live: Ο Abraham νικητής – έκπληξη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα