• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril: Από τα 325 στα 95 χλμ/ώρα σε 5.3’’
Το 24% του χρόνου γύρου στο φρενάρισμα
Νέα 27/10/2010 - 17:09

Η πίστα του Εstoril είναι απαιτητική στα φρένα, ιδιαίτερα στο τέλος της ευθείας των 986 μ., στην οποία οι μοτοσυκλέτες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 325 χλμ/ώρα. Εκεί θα φρενάρουν από το σημάδι που θα βάλουν οι οδηγοί γύρω στα 274 μ., πριν να αρχίσουν το πλάγιασμα. Η διάρκεια του φρεναρίσματος – σύμφωνα με τα στοιχεία της Brembo – θα είναι 5.3’’ δευτερόλεπτα, στη διάρκεια των οποίων αναμένεται να γίνουν και προσπεράσματα, αν δύο οδηγοί είναι πολύ κοντά. Η επιβράδυνση που προσφέρουν οι carbon δίσκοι της Ιταλικής εταιρίας είναι της τάξεως του 1.6 g και η δύναμη που πρέπει να βάλει ο οδηγός στην μανέτα του φρένου είναι 5.4 κιλά. 

 

Στην στροφή #6, την «Εσωτερική Παραμπόλικα», όπως λέγεται, θα φθάσουν με 290 χλμ/ώρα, θα φρενάρουν από τα 268 μ., για να μειώσουν την ταχύτητά τους στα 115 χλμ/ώρα. Ο χρόνος φρεναρίσματος θα είναι 4.4’’ δευτερόλεπτα και η επιβράδυνση που θα νιώσουν είναι στο 1.5 g, έχοντας βάλει δύναμη 5.2 κιλών στην μανέτα.

 

Η επόμενη 7η στροφή η «Orelha» είναι το τρίτο πιο έντονο φρενάρισμα της πίστας, αφού στην ευθεία μετά την εσωτερική παραμπόλικα οι μοτοσυκλέτες προλαβαίνουν να αναπτύξουν ταχύτητα 240 χλμ/ώρα, τη στιγμή που πρέπει να μπουν σε αυτήν την δεξιά με 100. Η απόσταση φρεναρίσματος είναι 186 μ. και η επιβράδυνση στο 1.4 g, ενώ η δύναμη που εφαρμόζουν είναι 4.4 κιλά.

 

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο φρεναρίσματος είναι η 3η στροφή, στην οποία έρχονται με 205 χλμ/ώρα για να μπουν με 90, έχοντας φρενάρει για 4.1’’ δευτερόλεπτα σε μια απόσταση 154 μ. Το σημείο είναι ενδιαφέρον αφού ακολουθεί μια ανηφορική τυφλή στροφή και οι γραμμές εισόδου μπορεί να διαφέρουν, γεγονός που μπορεί να δώσει προσπεράσματα.

 

Αρκετά λοιπόν τα σημεία στα οποία μπορεί να δούμε μάχες και ο Valentino Rossi ετοιμάζεται για μια ακόμη κόντρα με τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo, αλλά και με τον Casey Stoner. O Dani Pedrosa επίσης μπορεί να παίξει ρόλο, αν η κατάστασή του το επιτρέψει.

 

Επόμενο άρθρο »

ATHENS SUPERCROSS 2010 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Pedrosa συγκρατημένα αισιόδοξος

Χορηγοί