• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: Ο πρόλογος του Motegi
Η θερμοκρασία στο Motegi αυτή την εποχή είναι υψηλότερη από την αρχή της σεζόν
Νέα 29/09/2010 - 18:09

Η πίστα του Motegi δεν έχει ροή, είναι μία πίστα τύπου Stop & Go όπως ονομάζουν οι αναβάτες μιας και είναι σκληρή στα φρένα και απαιτητική στην επιτάχυνση. Στον 14ο γύρο της χρονιάς η Bridgestone αποφάσισε να διαθέσει τα παρακάτω ελαστικά στους αναβάτες των MotoGP: μεσαία και σκληρή γόμα για τον εμπρός τροχό και μεσαία, σκληρή γόμα ασύμμετρης σχεδίασης για τον πίσω. 

 

Η θερμοκρασία στο Motegi αυτή την εποχή είναι υψηλότερη από την αρχή της σεζόν που ήταν προγραμματισμένος ο συγκεκριμένος αγώνας. Κατά συνέπεια η Bridgestone διαφοροποίησε τα slick ελαστικά της παρουσιάζοντας ελαφρώς πιο σκληρές γόμες. Επίσης, την εμφάνισή του σε αυτή την πίστα κάνει το ασύμμετρης σχεδίασης σκληρό πίσω ελαστικό. 

 

Η συγκεκριμένη πίστα, μήκους 4,8χλμ. έχει τέσσερις μεγάλες και γρήγορες ευθείες που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές στο τέλος τους όσον αφορά την επιβράδυνση. Αυτό σημαίνει ότι η Bridgestone έχει δώσει έμφαση στην ευστάθεια που θα παρέχει το εμπρός ελαστικό χάρη στο σκληρό κεντρικό τμήμα του αλλά και καλή ελκτική πρόσφυση από το πίσω ελαστικό. Το πιο απαιτητικό σημείο της πίστας που παρουσιάζει καλή ροή είναι από το 130R προς το επόμενο εσάκι στο οποίο οι αναβάτες πρέπει να έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση. 

 

Η επιφάνεια της ασφάλτου είναι καλή από πλευράς πρόσφυσης και αρκετά «άγρια» ενώ η σχεδίαση της πίστας δεν φέρει πολλές αριστερές στροφές και αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία παρέχει το ασύμμετρης σχεδίασης, σκληρό πίσω ελαστικό.

Επόμενο άρθρο »

Oι οδηγοί MOTOGP της HONDA επισκέφτηκαν τα κεντρικά

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia: Στόχος ο τίτλος των κατασκευαστών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα