• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - GP Καταλονίας (Βαρκελώνη)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: Αγώνας Sprint
Νίκη του Alex Marquez για 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου!
Νέα 16/05/2026 - 17:12

Ο Alex Marquez επικράτησε του Pedro Acosta για μόλις 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου σε έναν συγκλονιστικό αγώνα  Sprint 12 γύρων στο Grand Prix της Καταλονίας, χαρίζοντας στη Gresini Ducati την πρώτη της φετινή νίκη σε αγώνα Σαββάτου και γράφοντας το πιο οριακό φινάλε στην ιστορία των αγώνων Sprint του MotoGP

Ο Acosta εκμεταλλεύτηκε την pole position και έστριψε πρώτος, την ώρα που ο Franco Morbidelli, που είχε ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση, βγήκε εκτός γραμμής στα πρώτα μέτρα και έχασε πολύτιμο έδαφος.  

Στην ίδια φάση, ο Fabio Di Giannantonio είχε επαφή με τον Brad Binder στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα ο αναβάτης της KTM να πέσει και η μοτοσυκλέτα του να παρασύρει τον Joan Mir.  

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν, αλλά αποφάσισαν να μην επιβάλουν κάποια ποινή. 

Στους πρώτους γύρους ο Acosta προσπάθησε να ανοίξει διαφορά, με τον Johann Zarco να ανεβαίνει προσωρινά στη δεύτερη θέση, πριν ο Alex Marquez περάσει μπροστά και αρχίσει να καταδιώκει τον αναβάτη της KTM.  

Η καθοριστική κίνηση ήρθε στην αρχή του τέταρτου γύρου, όταν ο Marquez επιτέθηκε και πέρασε στην πρωτοπορία.  

Σε εκείνο το σημείο έδειξε ικανός να απομακρυνθεί, φτάνοντας τη διαφορά πάνω από έξι δέκατα, ενώ ο Raul Fernandez πέρασε προσωρινά τον Acosta, ρίχνοντάς τον στην τρίτη θέση. 

Ο Acosta όμως αντέδρασε, ανέκτησε τη δεύτερη θέση και στους τελευταίους γύρους έκλεισε αποφασιστικά τη διαφορά από τον Marquez, ασκώντας ασφυκτική πίεση.  

Δοκίμασε να επιτεθεί αρχικά στην πέμπτη και ξανά στην δέκατη στροφή, αλλά ο αναβάτης της Gresini Ducati κάλυψε κάθε εσωτερική γραμμή και δεν άφησε περιθώριο για προσπέραση.  

Οι δύο Ισπανοί πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού σχεδόν μαζί, με τον Marquez να κρατά τη νίκη για 0,041 δευτερόλεπτα. 

Στη μάχη για το βάθρο, ο Di Giannantonio επικράτησε του Fernandez στους τελευταίους γύρους και κατέκτησε την τρίτη θέση, με τον αναβάτη της Trackhouse Aprilia να ακολουθεί τέταρτος και τον Zarco να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.  

Ο Pecco Bagnaia πραγματοποίησε καλή αντεπίθεση από τη 13η θέση της εκκίνησης και τερμάτισε έκτος, μπροστά από τον Morbidelli που δεν κατάφερε να ανακάμψει πλήρως μετά το λάθος στην εκκίνηση. 

Ο Ai Ogura ανέβηκε μέχρι την όγδοη θέση, έχοντας ξεκινήσει 18ος, ενώ ο Marco Bezzecchi, σε ένα δύσκολο για τον ίδιο αγώνα Sprint, κατάφερε να πάρει τον τελευταίο βαθμό περνώντας τον Enea Bastianini στον τελευταίο γύρο. 

Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα για τον Jorge Martin, που ενώ είχε κερδίσει θέσεις στους πρώτους γύρους, έπεσε στον τρίτο γύρο και εγκατέλειψε, χάνοντας την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.  

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto3 Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Η Tech3 και η KTM επεκτείνουν την επιτυχημένη συνεργασία τους στο MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα