• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Ισπανικό GP (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP™: Ένας νέος επικεφαλής και η επιστροφή του Πρωταθλητή
Αγώνες 08/04/2025 - 11:19

 

Το #93 απομακρύνθηκε από την κορυφή της κατάταξης του MotoGP™ από τον αδερφό του, ο Bagnaia είναι ξανά σε φόρμα μετά την πρώτη νίκη του και ήρθε η ευκαιρία για την επιστροφή που όλοι περιμέναμε.

Προορισμός Ντόχα: Η πίστα Lusail International Circuit είναι ο χώρος για τον 4ο Γύρο του MotoGP™ το 2025 και φτάνουμε εκεί με μια πληθώρα ιστοριών και ερωτηματικών μετά το συναρπαστικό Grand Prix της Αμερικής. Υπό το φως των προβολέων, οι πιο συναισθηματικές και δραματικές στιγμές έχουν συμβεί συχνά στους προηγούμενους Αγώνες. Μπορούμε να έχουμε έναν τρίτο διαφορετικό νικητή σε τέσσερις Γύρους και, όπως τόσες φορές στο παρελθόν, μπορεί να είναι ένας πρωτοεμφανιζόμενος νικητής; Και με την επιστροφή του ‘The Martinator’, αν και το Κατάρ είναι ο 4ος Γύρος, είναι πλέον το μέρος όπου ξεκινάει πραγματικά το 2025 που ονειρευόμασταν…

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΧΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ; Ο Alex Marquez στην πρωτοπορία στην Lusail
1ος στο Πρωτάθλημα αλλά χωρίς νίκη στην κορυφαία κατηγορία, ο Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) με έξι δεύτερες θέσεις μέχρι στιγμής το 2025 – τρεις σε Sprints και τρεις σε Grands Prix – φτάνει στο Κατάρ με στόχο να κατακτήσει την πρώτη του νίκη σε Grand Prix. Έχει έναν βαθμό διαφορά από τον αδερφό του, Marc Marquez (Ducati Lenovo Team), ο οποίος έχει κερδίσει στο Κατάρ το 2014 στην κορυφαία κατηγορία και αναζητά εκδίκηση με την κόκκινη μοτοσυκλέτα μετά την πτώση του στην πίστα COTA που του στέρησε την πρωτοκαθεδρία στο Πρωτάθλημα. Οι Casey Stoner, Enea Bastianini και Fabio Di Giannantonio πήραν την πρώτη τους νίκη στο MotoGP στην Lusail, θα ενταχθεί και ο Alex Marquez στη λίστα σε μια πίστα που δεν είναι ψηλά στη λίστα του αδερφού του;

ΞΑΝΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ: Ο Bagnaia ανοίγει τον λογαριασμό των νικών του για το 2025
Η νίκη στο Grand Prix του Κατάρ του 2024 πήγε στον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), ο οποίος σημείωσε την πρώτη του νίκη κάτω από τα φώτα της πίστας. Η Lusail μπορεί να αποδειχθεί ο ιδανικός χώρος για τον Pecco να αποδείξει το πώς κατέκτησε τις 11 νίκες του πέρυσι – επιστρέφοντας σε μια πίστα που παραδοσιακά δεν ευνοεί τον νέο του συναθλητή. Η εντυπωσιακή του συγκομιδή νικών δεν ήταν αρκετή για να κατακτήσει τον Τίτλο πέρυσι, αποδεικνύοντας – όπως ακριβώς και ο Marquez που έχασε την πρωτοκαθεδρία στην πίστα COTA – ότι δεν πρόκειται πάντα για τις εντυπωσιακές νίκες. Το να είσαι εκεί για να εκμεταλλευτείς το λάθος είναι ακριβώς ό,τι έπρεπε να κάνει στο Τέξας.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ; Ο Martin έτοιμος για επιστροφή στην Lusail
Μετά από μια δύσκολη προετοιμασία λόγω τραυματισμών, για πρώτη φορά το 2025, μπορεί να έχουμε ακόμα ένα μεγάλο όνομα στην πίστα που περιμέναμε όλοι: το #1 του Jorge Martin (Aprilia Racing). Ο υπερασπιστής του Τίτλου θα χρειαστεί να περάσει από ιατρικό έλεγχο την Πέμπτη, αλλά μέχρι στιγμής όλα τα σημάδια δείχνουν ότι σκοπεύει να αγωνιστεί και τουλάχιστον να το προσπαθήσει. Δύο φορές στην pole και δύο φορές 3ος στην Lusail, περιμένουμε πυροτεχνήματα αν ο Martin επιστρέψει στην εκκίνηση.

ΣΕ ΦΟΡΜΑ: προηγούμενες επιτυχίες στο Κατάρ και δυνατοί για το 2025
Ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) πέρασε με στυλ και κατέκτησε το πρώτο βάθρο της χρονιάς στην πίστα COTA. Ο νικητής του 2023 στην Lusail – και τι αξέχαστη νίκη ήταν αυτή – τώρα βρίσκεται στην 5η θέση στην κατάταξη, 11 βαθμούς πίσω από τον συναθλητή του Franco Morbidelli, ο οποίος παραδόξως δεν έχει καταφέρει να μπει στην πρώτη δεκάδα στην κορυφαία κατηγορία στην Lusail. Συχνά μια πίστα που οι rookies τα πηγαίνουν καλά, ο Ai Ogura (Trackhouse MotoGP Team) είναι έκτος στη γενική κατάταξη και μετά τον ρυθμό του στον Αγώνα στην πίστα COTA και την ισχυρή του αρχή το 2025, θα επιδιώξει να βρεθεί πάλι στην κορυφή. Είναι μια πίστα στην οποία αγωνίζεται από την αρχή στο Asia Talent Cup.

Πολεμώντας έξω από την πρώτη δεκάδα για να φτάσει στην εξαιρετική 6η θέση στην πίστα COTA, ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) σίγουρα στοχεύει σε ένα πιο απλό Σαββατοκύριακο μετά από ένα πιο ταραχώδες στο Τέξας. Ελπίζει να προσπεράσει τον Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) στην κατάταξη, με τον Γάλλο να επιστρέφει στην πίστα όπου είχε οδηγήσει μπροστά για αρκετούς γύρους στο ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία το 2017. Ο Luca Marini (Honda HRC Castrol) συμπληρώνει τις δύο Honda στην πρώτη εννιάδα, ενώ ο καλύτερος από τους αναβάτες της Yamaha κλείνει την πρώτη δεκάδα με τον Jack Miller (Prima Pramac Yamaha MotoGP). Ο Marini ήταν στην 3η θέση στην Lusail πριν από δύο χρόνια, ενώ η καλύτερη επίδοση του Miller είναι η 8η θέση από το 2017 και έρχεται από την καλύτερη του επίδοση το 2025 μέχρι στιγμής με την 5η θέση στην Αμερική.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ: μάχες παντού στην κατάταξη
Στο βάθρο σε δύο από τις τελευταίες τρεις επισκέψεις στο Κατάρ, ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ελπίζει κάτι ανάλογο και στην Lusail το 2025, καθώς στοχεύει στην πρώτη του παρουσία στο βάθρο για τη σεζόν τόσο για τον ίδιο όσο και για την KTM. Είναι ο πρώτος από μια τριάδα KTM που μάχονται για την είσοδο στην πρώτη δεκάδα στην κατάταξη, με τους Enea Bastianini (Red Bull KTM Tech 3) και τον ίδιο τον συναθλητή του, Pedro Acosta να ακολουθούν. Όλοι τους έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από το μοναδικό νυχτερινό Grand Prix του MotoGP και θα τις χρειαστούν για να πάρουν ώθηση αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΥΧΗΣ: αναζητώντας εξιλέωση μετά την COTA
Νικητής στο ντεμπούτο του με Yamaha το 2017 στην Lusail, ο Maverick Viñales (Red Bull KTM Tech 3) επιδιώκει να συνεχίσει την καλή του πορεία από την πίστα COTA, ακόμα κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατόπτριζε το απόλυτο δυναμικό και τις βελτιώσεις της ομάδας. Εν τω μεταξύ, ο Raul Fernandez (Trackhouse MotoGP Team) ήταν κοντά στην πρώτη δεκάδα την περασμένη εβδομάδα και στοχεύει να μπει στην πρώτη δεκάδα στο Κατάρ, ενώ ο Fermin Aldeguer (BK8 Gresini Racing MotoGP) δεν είχε την τύχη να καταφέρει την πρώτη του ένταξη στην δεκάδα στις ΗΠΑ μετά από μια πτώση. Ο Miguel Oliveira (Prima Pramac Yamaha MotoGP) παραμένει εκτός, με τον Augusto Fernandez να τον αντικαθιστά και τον Somkiat Chantra (Idemitsu Honda LCR) να συνεχίζει να αποκτά εμπειρία.

Ο Αγώνας κάτω από τα φώτα είναι πάντα ξεχωριστός και η τελευταία μας στάση πριν από το Ευρωπαϊκό σκέλος της σεζόν του 2025 υπόσχεται να είναι συναρπαστική. Με πέντε διαφορετικούς νικητές στους τελευταίους πέντε Αγώνες του Κατάρ και τους τελευταίους τέσσερις να βρίσκονται στην εκκίνηση, μπορεί να δούμε κάποιον άλλον να ανεβαίνει στην κορυφή στη Μέση Ανατολή; Συντονιστείτε αυτό το Σαββατοκύριακο για το Grand Prix του Κατάρ, το Qatar Airways Grand Prix!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Jorge Martin πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνιστεί στο Κατάρ

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ducati V21L ξεκινά το Πρωτάθλημα MotoE με νέες τεχνικές αναβαθμίσεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
O MARC MARQUEZ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ 2020;
  • ΟΧΙ, ΣΤΗΝ ΧΕΡΕΘ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ 3ης ΣΤΡΟΦΗΣ
  • ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ