• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
18ος Αγώνας - GP Ταϊλάνδης (Buriram)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Carrasco κατέκτησε τον πρώτο τίτλο WorldWCR με βάθρο στη Χερέθ
Αγώνες 20/10/2024 - 23:37

Τα κυριότερα σημεία του 2ου Αγώνα:

Ένας τερματισμός στο βάθρο στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς στη Χερέθ ήταν αρκετός για να εξασφαλίσει στην Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) τον εναρκτήριο Τίτλο του WorldWCR.

Γνωρίζοντας ότι το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις πιθανότητες τίτλου της σήμερα, η Ana επικεντρώθηκε στο να τρέξει έναν καθαρό Αγώνα. Όντας 5η με τρεις γύρους για το τέλος, η Carrasco κατάφερε να κερδίσει έδαφος στον τελευταίο γύρο για να εξασφαλίσει την 3η θέση και μια απίστευτα άξια νίκη στο πρωτάθλημα του 2024.

Η Carrasco ήταν η μόνη αναβάτρια που έφτασε στο βάθρο σε κάθε έναν από τους 12 Αγώνες της σεζόν. Η 27χρονη συγκέντρωσε 4 νίκες, 8 βάθρα, 2 pole positions, καθώς και 4 ταχύτερους γύρους.

Με έλλειμμα 13 βαθμών καθώς ξεκινούσε ο Αγώνας, η διεκδικήτρια του τίτλου Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) είχε τα πάντα να κερδίσει και τίποτα να χάσει σε αυτήν την τελική αναμέτρηση. Η νικήτρια του 1ου Αγώνα του Σαββάτου, Μaria, ξεκίνησε να επαναλάβει αυτή την επίδοση την Κυριακή, γνωρίζοντας ότι τίποτα λιγότερο από μια νίκη Αγώνα δεν θα έφτανε. Οδηγώντας μπροστά στον Αγώνα για λίγο, όλα έφτασαν να κριθούν στις τελευταίες στροφές. Πιέζοντας σκληρά για να επιστρέψει μπροστά, η Herrera ήρθε τελικά σε επαφή με την Sanchez στον τελευταίο γύρο και ο Αγώνας έληξε για αυτήν όταν έπεσε στη στροφή 13.

Παρά το αποτέλεσμα του 2ου Αγώνα, η Herrera είναι μια πολύ άξια δευτεραθλήτρια πρωταθλήματος. Η 28χρονη έκανε μια εντυπωσιακή απόδοση αυτή τη σεζόν, σημειώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό νικών σε Αγώνες (6), συν τρία επιπλέον βάθρα. Έλαβε επίσης το βραβείο Tissot Superpole, έχοντας κατακτήσει την pole position σε τρεις από τους έξι Γύρους.

Η Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) κέρδισε σε αυτόν τον τελευταίο Αγώνα της σεζόν, αλλά δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Στον αναμφισβήτητα πιο σκληρό Αγώνα της σεζόν, μια ομάδα πέντε αναβατριών τελικά έδωσε μάχη για τις θέσεις του βάθρου, οι τέσσερις πρωτοπόρες του πρωταθλήματος μαζί με την Ιταλίδα Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team).

Μένοντας στην 6η θέση στα αρχικά στάδια του Αγώνα, η Sara εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη της στη σεζόν, καθώς και την 3η θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Η Sanchez έχει συγκεντρώσει 2 νίκες σε Αγώνες, 8 επιπλέον βάθρα, μια pole position και το βραβείο Pirelli Best Lap Award κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Στο βάθρο ήδη το Σάββατο, η Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) έκανε μια επαναλαμβανόμενη εμφάνιση στον 2ο Αγώνα. Από την αρχή μέχρι το τέλος, η Neila πάλεψε σκληρά για να περάσει τη γραμμή τερματισμού μόλις 0.3 του δευτερολέπτου πίσω από την νικήτρια του Αγώνα Sanchez, παίρνοντας το τέταρτο βάθρο της και αρκετούς βαθμούς για να τερματίσει στην 4η θέση στο πρωτάθλημα. Μια πολύ συνεπής Neila μπόρεσε να είναι στην πρώτη πεντάδα σε κάθε Αγώνα φέτος.

Η Ponziani έκανε έναν φανταστικό Αγώνα, αναμφισβήτητα τον καλύτερο της στη σεζόν, για να περάσει τη γραμμή 4η μετά από πολύ και σκληρή μάχη για το βάθρο. Οι βαθμοί που πέτυχε αυτό το Σαββατοκύριακο εξασφαλίζουν στην Ιταλίδα την 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Η Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) κατετάγη 5η στον 2ο Αγώνα, όπως και στον Αγώνα του Σαββάτου. Εξασφαλίζοντας την 6η θέση στη γενική κατάταξη, η Ruiz ήταν μία από τις μόλις τρεις αναβάτριες, μαζί με την Neila και την Carrasco, που πήραν βαθμούς σε κάθε έναν από τους 12 Αγώνες της σεζόν.

Η αναπληρωματική αναβάτρια Chloe Jones (GR Motorsport) ήταν κατευθείαν στην πρώτη πεντάδα όταν ξεκίνησε ο Αγώνας αλλά δυστυχώς, έλαβε διπλή ποινή μεγάλου γύρου επειδή έκανε πρόωρη εκκίνηση, αλλά παρόλα αυτά η Βρετανίδα μπόρεσε να τερματίσει στην 6η θέση και να κερδίσει σημαντικούς βαθμούς πρωταθλήματος στον πρώτο της Γύρο WorldWCR.

Έβδομη στη γραμμή τερματισμού στον 2ο Αγώνα, η Αυστραλιανή Tayla Relph (Tayco Motorsport) ολοκληρώνει αυτήν την εναρκτήρια σεζόν WorldWCR ως η κορυφαία μη Ευρωπαία αναβάτρια, 7η και στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Στον τελευταίο Αγώνα της Χερέθ, η Jessica Howden (Team Trasimeno), η Mallory Dobbs (Sekhmet Motorcycle Racing Team) και η Isis Carreno (AD78 FIM Latinoamerica by Team GP3) ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

Η Carrasco εξασφαλίζει τον τίτλο του πρωταθλήματος του 2024 (244βαθμοί), τερματίζοντας 29 βαθμούς μακριά από την πλησιέστερη αντίπαλό της.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Herrera, η οποία συγκέντρωσε τους εντυπωσιακούς 215 βαθμούς στο σύνολο.

Η Sanchez επιβεβαιώνει τη συνολική 3η θέση (191) μπροστά από τη Neila, 4η με συνολικά 172.

Η Ponziani εξασφαλίζει την 5η θέση με 135, με την Ruiz να μην είναι πολύ πίσω στην 6η (112).

Οι Relph (83), Madrigal (60), Yochay (56) και Ongaro (55) συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

 

Βασικά σημεία:

Pole position: Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) – 1’51.706

Νικήτρια του 1ου Αγώνα: Maria Herrera (Klint Forward Factory Team)

Νικήτρια του 2ου Αγώνα: Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team)

Ταχύτερος γύρος Αγώνα: Sara Sanchez – 1'51.533 (1ος  Αγώνας)

 

1η | Sara Sanchez | 511 Terra&Vita Racing Team

«Ήταν ένας διαφορετικός Αγώνας σήμερα. Αρχικά, ήμουν λίγο προσεκτική, καθώς ήμασταν τόσες πολλές, αλλά με λίγους γύρους πριν το τέλος, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αντιδράσω αν ήθελα να φτάσω στο βάθρο και έτσι άρχισα να πιέζω. Δεν έβλεπα τη Μaria αλλά κατάλαβa ότι υπήρχε επαφή και ότι είχε πέσει. Λυπάμαι πολύ που δεν ήθελε κανείς να τελειώσει έτσι, αλλά δεν νομίζω ότι έκανα κάτι λάθος. Ωστόσο, είμαι ευχαριστημένη με τον τρόπο που τελειώσαμε τη σεζόν και θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα για όλη την εκπληκτική δουλειά της φέτος. Τερματίζουμε τρίτοι συνολικά, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτό».

2η | Beatriz Neila | Ampito / Pata Prometeon Yamaha

«Ένας καταπληκτικός Αγώνας. Έκανα το καλύτερο δυνατό και μπόρεσα να τερματίσω 2η σήμερα. Ειλικρινά, νιώθω ότι η σεζόν μου ξεκινά μόλις τώρα, καθώς αισθάνομαι σε άριστη κατάσταση και έχω κάνει ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο. Τελειώνουμε τη χρονιά σε καλή θέση και πιστεύουμε ότι έχουμε μια καλή βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε την επόμενη σεζόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την απόδοσή μου συνολικά, καθώς μπόρεσα να τερματίσω στην πρώτη πεντάδα σε κάθε Αγώνα και δεν έκανα λάθη. Τελειώνω τη σεζόν 4η συνολικά και νομίζω ότι μπορώ να είμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτό στην πρώτη μας σεζόν».

 

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (3η) | Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team

«Δεν είχα πραγματικά σχέδιο όταν ξεκίνησε ο Αγώνας. Ήθελα να κάνω το γκρουπ μπροστά μικρότερο γιατί ανησύχησα λίγο όταν είδα ότι τσακωνόμασταν οι 6 και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Έτσι, δεν μπορούσα να χαλαρώσω καθόλου. Όταν είδα τη Μaria να επιτίθεται, αποφάσισα να καθίσω πίσω από τις πρωτοπόρες και να περιμένω τους τελευταίους γύρους. Με δύο γύρους να απομένουν, προσπάθησα να τις περάσω, αλλά ήταν δύσκολο στην ευθεία και δεν ήθελα να κάνω λάθος. Μπόρεσα να προσπεράσω την Ponziani στην τελευταία στροφή και το αποτέλεσμα ήταν αρκετό για τον τίτλο. Είναι υπέροχο να τερματίζεις κάθε Αγώνα στο βάθρο, ήταν μια απίστευτη σεζόν! Νομίζω ότι έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά ως ομάδα, ελέγχοντας κάθε κατάσταση και δίνοντας μια πολύ σταθερή απόδοση. Είμαι πραγματικά, πολύ χαρούμενη».

 

Διεκδικήτρια πρωταθλήματος (εγκατάλειψη) | Μaria Herrera | Klint Forward Factory Team

«Έκανα ό,τι μπορούσα, αυτό το Σαββατοκύριακο και όλη τη σεζόν. Χθες έτρεξα έναν τέλειο Αγώνα και σήμερα είδα την Ana να είναι στην 5η  θέση ενώ ήξερα ότι μπορούσα να παλέψω για τη νίκη. Αλλά στο τέλος η Sara επιβράδυνε πάρα πολύ στην τελευταία στροφή και ακούμπησα το πίσω ελαστικό της. Είμαι πραγματικά απογοητευμένη γιατί πραγματικά νιώθω ότι έκανα ό,τι μπορούσα φέτος. Πρέπει να πω ευχαριστώ στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω τη σεζόν με όλες τις άλλες. Αγωνίστηκα για νίκες σε Αγώνες και για τον τίτλο και έτσι είμαι χαρούμενη για αυτό, αλλά φυσικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να κερδίσω το πρωτάθλημα».

Αποτελέσματα 2ου Αγώνα WorldWCR

1. Sara Sánchez (511 Terra&Vita Racing Team)

2. Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) +0.368s

3. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) +0.639s

4. Roberta Ponziani (Ομάδα Yamaha Motoxracing WCR) +0.722s

5. Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) +1.039s

6. Chloe Jones (GR Motorsport) +10.927s

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

1. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) 244 βαθμοί

2. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) 215 βαθμοί

3. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) 191 βαθμοί

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

WorldSSP300: Ο Mahendra Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Η σεζόν του 2024 έφτασε στο τέλος με Τoprak στην κορυφή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΜΠΟΡΕΙ Ο MARC MARQUEZ ΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ GP ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ;
  • ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ
  • ΙΣΩΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ MARTIN & BAGNAIA ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ
  • ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ GP24 ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ