• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Iannone με ιστορική νίκη στο WorldSBK, ο Razgatlioglu 2ος και ο Bulega εκτός
Αγώνες 28/09/2024 - 19:20

Ο Ιταλός με το Νο 29 παίρνει τη νίκη του 1ου Αγώνα σε μια δραματική επανεκκίνηση. Ο υποψήφιος του πρωταθλήματος Bulega αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα καθώς ο Toprak επιστρέφει με εκπληκτική θέση στον Αγώνα

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM επέστρεψε για έναν συναρπαστικό 1ο Αγώνα στον Γύρο Tissot Aragon στην Ισπανία το Σάββατο. Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) έκανε καλή εκκίνηση, με τον Andrea Ianonne (Team GoEleven) και τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) να τον κυνηγούν. Ο Αγώνας είχε σύντομα κόκκινη σημαία ωστόσο, αφού ο Βρετανός αναβάτης Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) είχε μηχανική βλάβη στη μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να συμβεί μία άσχημη πτώση στον 1ο γύρο του Αγώνα.

LOWES ΚΑΙ BULEGA ΕΚΤΟΣ: Κομβικό σημείο για το πρωτάθλημα

Με έναν αναθεωρημένο Αγώνα 17 γύρων αφού οι συνθήκες της πίστας κρίθηκαν ασφαλείς, ένα απροσδόκητο μηχανικό πρόβλημα για τον αναβάτη της Ducati, τον Bulega στον γύρο προθέρμανσης, τον ανάγκασε να αποχωρήσει από την επανεκκίνηση του Αγώνα. Ο Sam Lowes, επίσης δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο grid μετά την πτώση του. Ο Anrdea Iannone οδήγησε μπροστά μετά από την επανεκκίνηση, με τον τριπλό νικητή της περασμένης εβδομάδας, Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) να τον κυνηγά και τον Ιταλό, Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) να είναι κοντά τους. Στους 10 γύρους πριν το τέλος, ήταν ο Petrucci που ανέβηκε στην πρώτη θέση, ενώ πίσω του ήταν με μια εντυπωσιακή επίδοση ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος Razgatlioglu, έχοντας μια ισχυρή 2η θέση στον Αγώνα όπου επέστρεψε.

Ο BAUTISTA ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟ: #1 προκλήσεις για το βάθρο

Ήταν μια στενή μάχη πέντε κατευθύνσεων για μεγάλο μέρος του Αγώνα, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2023 Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) σε στενή μάχη, μεταξύ των αντιπάλων Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) και Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW). Με 9 γύρους να απομένουν, ο Bautista πέρασε το #54 για μια θέση στο βάθρο, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη γραμμή του, βγαίνοντας έξω από την πίστα και έπεσε στην 6η θέση. Με έναν γύρο να απομένει, ο Iannone ήταν μπροστά, βρίσκοντας δυνατό ρυθμό και αφήνοντας τους Razgatlioglu και Gerloff στη 2η και 3η θέση. Ο Bautista είχε επιστρέψει, προσπάθησε να περάσει τον Gerloff στον τελευταίο γύρο για μια θέση στο βάθρο, αλλά μια εντυπωσιακή απάντηση από τον Gerloff τον κράτησε πίσω, με τον Ισπανό να παίρνει την 4η θέση στην καρό σημαία.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΝΕΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: Ο Iannone παίρνει το 5ο βάθρο της καριέρας του Τέσσερις νέοι νικητές Αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των Nicolo Bulega, Nicholas Spinelli, Petrucci και τώρα Iannone, κατέλαβαν την πρώτη θέση στο βάθρο στη σεζόν του WorldSBK Championship 2024, για πρώτη φορά από το 2008 (Fonsi Nieto, Neukirchner, Carlos Checa και Kiyonari). Το #29 γίνεται ο 15ος Ιταλός που ανέβηκε στο βάθρο και γίνεται ο 82ος νικητής του WorldSBK. Ο Petrucci έμεινε μπροστά από τον Ισπανό Iker Lecuona (Team HRC) να ολοκληρώνει τους πρώτους 6 στον 1ο Αγώνα, με τους Alex Lowes και Xavi Vierge (Team HRC) να περνούν τη γραμμή τερματισμού στην 7η και 8η θέση, ενώ ο Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team ) και ο Locatelli ολοκλήρωσαν τους 10 πρώτους στην Ισπανική πίστα.

 

ΜΑΧΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Ο Τoprak επεκτείνει το προβάδισμα

Ο Toprak Razgatlioglu αύξησε τη διαφορά του στο Πρωτάθλημα στους 385 βαθμούς με το αποτέλεσμα του 1ου Αγώνα, με τον Nicolo Bulega να παραμένει στους 352 και τον Bautista να αυξάνει τους βαθμούς του στους 296.

 

Οι πρώτοι 6 του 1ου Αγώνα WorldSBK:

1. Andrea Iannone (Team GoEleven)

2. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.845s

3. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +1.124s

4. Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +1.190s

5. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +2.528s

6. Iker Lecuona (Team HRC) +4.758s

 

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bagnaia κατακτά την Mandalika καθώς το λάθος του Martin μειώνει το προβάδισμα του τίτλου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα