• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: MotoGP Αγώνας Sprint
Άνετη επικράτηση του Pecco Bagnaia
Νέα 29/06/2024 - 17:16

Σε μια από τις καλύτερες πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στον Καθεδρικό της Ταχύτητας, οι αναβάτες των MotoGP έδωσαν τη μάχη για τον 8ο αγώνα Sprint της μεγάλης κατηγορίας. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, μπροστά πετάχτηκε ο Francesco Bagnaia, με τους Jorge Martin, Alex Marquez, Maverick Viñales και Marc Marquez να ακολουθούν. 

Στο δεύτερο γύρο, ο Marc Marquez πέρασε πάνω από το κερμπ της εσωτερικής στη δεύτερη στροφή, κάτι που έφερε ταλαντώσεις και τελικά την πτώση του αναβάτη της Gresini Ducati, ενώ λίγο πιο μπροστά, ο Viñales πέρασε τον Alex Marquez και ανέβηκε στην τρίτη θέση. 

Οι δύο πρώτοι είχαν αρχίσει να ανοίγουν διαφορά, με τον Bagnaia να κάνει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και να έχει έναν καταιγιστικό ρυθμό, απομακρύνοντας σύντομα τον εαυτό του από τον Martin κατά 1 δευτερόλεπτο. Με τη σειρά του ο Martin είχε ανοίξει τη διαφορά από τον Viñales, ενώ πιο πίσω πτώση είχε ο Lorenzo Savadori και εγκατάλειψη λόγω μηχανικού προβλήματος ο Luca Marini

O Εnea Bastianini είχε αρχίσει να ανεβάζει το ρυθμό του και είχε φτάσει στην ουρά των Binder και Alex Marquez και θα κατάφερνε να περάσει τον πρώτο στον 9ο από τους 13 γύρους. Στο τέλος του 9ου γύρου επιτέθηκε στον Alex Marquez, ενώ ταυτόχρονα πιο πίσω ο Aleix Espargaro πέρασε τον Binder

H χαρά όμως του Ισπανού της Aprilia δεν θα κρατούσε για πολύ, καθώς έχασε το σημάδι του στα φρένα της 1ης και τελικά έχασε δύο θέσεις. 

Μπροστά οι διαφορές συνέχιζαν να ανοίγουν και ο Bagnaia έφτασε άνετα στη νίκη, σε ένα Σαββατοκύριακο που έχει δείξει από την αρχή ότι έχει απίστευρο ρυθμό, ενώ ο Martin περιορίστηκε σε μια άνετη δεύτερη θέση. 

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Maverick Viñales, ο οποίος είχε ανοίξει πολύ τη διαφορά από τον Enea Bastianini, που από 11ος τερμάτισε 4ος. 

Ο Fabio Di Giannantonio κατάφερε στο σικέιν του προτελευταίου γύρου έκανε μια δυναμική κίνηση που έφερε "αναστάτωση" στο group που μαχόταν για την πέμπτη θέση και τελικά κατάφερε να επιβληθεί, με τον Aleix Espargaro να τον ακολουθεί, αλλά να πέφτει στον τελευταίο γύρο στην 15η στροφή. Τελικά έκτος τερμάτισε ο Brad Binder, ενώ ο Alex Marquez διέσχισε την γραμμή του τερματισμού στην 7η θέση, όμως είχε μια ποινή μεγάλου γύρου που δεν εξέτισε και έτσι μετά τον τερματισμό βρέθηκε στην 8η θέση. Τους βαθμούς συμπλήρωσαν οι Fabio Quartatararo, Alex Marquez και Franco Mobidelli

Επόμενο άρθρο »

Assen: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Moto2 Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA