• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θλίψη στη μοτοσυκλέτα: Δύο θάνατοι και ένας σοβαρός τραυματισμός στις πίστες
Νέα 19/06/2024 - 19:28

Η μοτοσυκλέτα είναι σίγουρα ένα επικίνδυνο μέσο μεταφοράς, αλλά κάποιες φορές είναι επικίνδυνο ακόμη και το να κινείσαι μέσα σε πίστα, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και όλη την ασφάλεια που προσφέρουν τα μέτρα αποφυγής ατυχημάτων κάθε πίστας.

Τις προηγούμενες μέρες στην Βραζιλία και την Ιταλία είχαμε σοβαρά ατυχήματα, με απολογισμό δύο θανάτους και ένα σοβαρό τραυματισμό.

 

Ο 9χρονος Lorenzo Somaschini, με καταγωγή από το Rosario της Αργεντινής, συμμετείχε στον τέταρτο γύρο του Honda Junior Cup στην πίστα Interlagos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Κατά τη διάρκεια των Ελεύθερων Δοκιμών την Παρασκευή, έπεσε από τη μοτοσυκλέτα του, ενώ έβγαινε από τη στροφή Pinheirinho. Παρά το γεγονός ότι φορούσε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, γεγονός που έκανε την κατάστασή του πολύ πιο σοβαρή.

«Οδηγώ μοτοσυκλέτα από τα τέσσερά μου», είχε πει ο Somaschini στον ιστότοπο Paseo Tuerca τον Απρίλιο. «Ο μπαμπάς μου συνήθιζε να οδηγεί. Όταν ήμουν δύο, με πήγε να δω το SuperBike και άρχισε να μου αρέσει. Το όνειρό μου είναι να φτάσω στο MotoGP και να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής».

Αυτά ήταν τα πρώτα βήματα του Somaschini στο Honda Junior Cup, μια κατηγορία για οδηγούς ηλικίας 8 έως 18 ετών. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, η σειρά δημιουργήθηκε το 2013 για να «διδάξει στους αγωνιζόμενους όλες τις έννοιες και τις τεχνικές για την οδήγηση αγώνων μοτοσικλέτας». Η κατηγορία αγωνίζεται με Honda CG 160 Titan, ειδικά τροποποιημένες για νέους αγωνιζόμενους με προσαρμοσμένα πεντάλ και τιμόνι.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας αναφέρει:

«Η Superbike Brasil ανακοινώνει, με μεγάλη θλίψη και λύπη, τον θάνατο του αναβάτη Lorenzo Somaschini τη Δευτέρα (17/6) στις 7:43 μ.μ. Ο Αργεντινός, γεννημένος στο Ροζάριο, εισήχθη στο Νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο υπό εντατική ιατρική φροντίδα και δυστυχώς δεν επέζησε».

«Ο οργανισμός Superbike Brazil παρείχε όλη τη βοήθεια στην οικογένεια του αναβάτη από την Παρασκευή (14/6), όταν ο Αργεντινός έπεσε κατά την πρώτη ελεύθερη προπόνηση του Junior Cup, του 4ου γύρου του Superbike Brazil, στο Autodrome Interlagos. Μόλις έπεσε στην έξοδο Pinheirinho, ο αναβάτης νοσηλεύτηκε γρήγορα επιτόπου από την ιατρική ομάδα σε ασθενοφόρο της ΜΕΘ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα επείγοντα της πίστας, όπου η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε.»

«Μετά από αυτή τη διαδικασία, μεταφέρθηκε σε μονάδα προηγμένης υποστήριξης (κινητή ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Pedreira, όπου παρέμεινε μέχρι το πρωί του Σαββάτου (15 Ιουνίου), τηρώντας όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Albert Einstein.»

Ο προπονητής του, Diego Pierluigi, σε ανάρτηση του ανέφερε τα εξής:

«Με ραγισμένη καρδιά και θλιμένη την ψυχή μου πρέπει να σε αποχαιρετήσω. Θα μου λείψεις τόσο πολύ Lolito. Σε ευχαριστώ που με άφησες να γίνω μέρος του ονείρου σου. Αναπαύσου εν ειρήνη Πρωταθλητή.»

 

Αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, σε πίστα της Ιταλίας, σε διάρκεια ελεύθερης προπόνησης track day, ο Massimo Bottari, ένας ερασιτέχνης Ιταλός αναβάτης, πέθανε σε ένα δραματικό ατύχημα στην πίστα Vallelunga. Ήταν 61 ετών και το δυστύχημα βρίσκεται υπό έρευνα.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο Bottari ήταν μόνος στην πίστα εκείνη τη στιγμή και έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Bottari ήταν πολύ γνωστός στην μοτοσυκλετιστική κοινότητα γύρω από τη Ρώμη, αγωνιζόμενος για την Rosmas Racing Team, στο παρελθόν.


Επίσης στην Ιταλία στην πίστα του Μιζάνο στη διάρκεια του πρώτου Αγώνα για το νεότευκτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών WorldWCR, η Mia Rusthen από την Νορβηγία έπεσε στη μέση του Αγώνα στην τελευταία στροφή της πίστας και βέβαια υπήρξε διακοπή του Αγώνα, μέχρι να της παρασχεθούν προσεκτικά οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες. Η πολυτραυματίας παρέμεινε σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο της Τσεζένα και υποβλήθηκε σε επέμβαση αίρεσης των αιματωμάτων που είχε και στην κρανιακή χώρα. Η 22χρονη σταθεροποιήθηκε και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να μεταφερθεί στην πατρίδα της.

 

Τουλάχιστον μετά τη θλίψη των δύο θανάτων, αυτή ήταν μια θετική είδηση. Να στείλουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των δύο που “έφυγαν” και να ευχηθούμε σύντομα να δούμε την Μία και πάλι στις πίστες.

 

 

Επόμενο άρθρο »

«Επίσημος αναβάτης» για μια μέρα με την Gresini Racing

« Προηγούμενο άρθρο

Είναι το ηλεκτρικό Solar E-Clipse αυτό που ονειρευόμασταν;

Χορηγοί