• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Είναι το ηλεκτρικό Solar E-Clipse αυτό που ονειρευόμασταν;
Νέα 19/06/2024 - 11:14

Το Solar E-Clipse θα μπορούσε να είναι το ποδήλατο για οδήγηση εκτός δρόμου και με δυνατότητες ακροβατικών χειρισμών “stunt” της επόμενης γενιάς. Η startup εταιρία ηλεκτροκίνησης Solar Scooters, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της πριν από τρία χρόνια στο Λονδίνο και από τότε, η μάρκα κυκλοφόρησε μια σειρά από ηλεκτρικά σκούτερ υψηλής απόδοσης, μερικά από τα οποία μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 105 χλμ./ώρα. Φυσικά, η τεχνολογία και η καινοτομία σημαίνουν ότι νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Solar Scooter είναι πλέον σε θέση να παράγουν ταχύτερες, πιο αποτελεσματικές και πιο προσανατολισμένες στην απόδοση μικρές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, που είναι το επόμενο λογικό βήμα για τη Solar Scooter να μπει στον κόσμο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Με το E-Clipse 2.0, που είναι ουσιαστικά μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που έχει σχεδιαστεί τόσο για οδήγηση στην πόλη όσο και εκτός δρόμου, μοιάζει με μια ηλεκτρική μικρή μοτοσυκλέτα με πολλές δυνατότητες που ζητάμε. Αν και δείχνει πολύ συμπαγές με στόχο να καλύψει αυτές τις δυνατότητες, ίσως είναι ένα πολύ άσχημο δίτροχο, με καθαρά αθλητικό χαρακτήρα και πλαίσιο που το κάνουν να μοιάζει με μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων ”Supermoto”.

Είναι η ανάρτηση για μεγάλη διαδρομή και ένας ηλεκτρικός κινητήρας τοποθετημένος στη μεσαία τριβή (έδραση στην εμπρός άρθρωση του ψαλιδιού), ικανός να ωθήσει αυτή την κατασκευή σε τελική ταχύτητα 105 χλμ./ώρα. Για αναφορά, έχει μέγιστη ισχύ εξόδου 13 κιλοβάτ, ή περίπου 17 ίππους. Όσον αφορά την μπαταρία, λαμβάνει μια μπαταρία 72 volt, με 45 Ah και μεγάλη αυτονομία 112 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, με τα Solar Scooters να διεκδικούν χρόνο επαναφόρτισης λιγότερο από τρεις ώρες μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας.

Κάτω από το συμπαγές και σπορ εξωτερικό του, το E-Clipse 2.0 διαθέτει αρκετή τεχνολογία και είναι χτισμένο πάνω σε ένα χειροποίητο πλαίσιο και ψαλίδι από ανθρακονήματα. Διαθέτει επίσης πλήρως ρυθμιζόμενη μπροστινή και πίσω ανάρτηση και τηλεχειριστήριο για πρόσθετη ασφάλεια όταν είναι παρκαρισμένο.

Η τιμή του κοντά στα 6,300 €, για κάτι που μοιάζει με ποδήλατο και μοτοσυκλέτα μαζί, είναι λίγο υψηλή. Θα μπορούσαμε κάλλιστα στην αγορά μεταχειρισμένων μοτοσυκλετών να βρούμε μία ελαφρώς μεταχειρισμένη κανονική μοτοσυκλέτα με εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά αυτό που κάνει τα ηλεκτρικά Solar Scooters να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον με το E-Clipse 2.0, είναι η νέα αναζωογονητική κατηγορία σκούτερ με στόχο την άθληση και τη χρήση εκτός δρόμου και είναι ωραίο να βλέπουμε τους κατασκευαστές να επικεντρώνονται και πάλι στην απόλαυση της οδήγησης με νέες ηλεκτρικές προτάσεις. Έχουμε δει πολλά νέα ηλεκτρικά σκούτερ προσανατολισμένα στη χρηστικότητα και την πρακτικότητα, και αυτό μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσει μια ανησυχητική εικόνα για την αγορά των ενθουσιωδών αναβατών. Ωστόσο, ποδήλατα-μοτοσυκλέτες όπως το E-Clipse 2.0 και άλλες μεγαλύτερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες εντός και εκτός δρόμου προσανατολισμένες στις επιδόσεις, μας δίνουν ελπίδα για ένα συναρπαστικό μέλλον με δύο τροχούς. Ας ελπίσουμε πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο να το δούμε και στην Ευρώπη, αλλά και άλλες παρόμοιες κατασκευές να υπάρχουν στην αγορά για περισσότερες ευχάριστες αθλητικές δραστηριότητες.

Επόμενο άρθρο »

Θλίψη στη μοτοσυκλέτα: Δύο θάνατοι και ένας σοβαρός τραυματισμός στις πίστες

« Προηγούμενο άρθρο

Vespa – «Ο Άδειος Χώρος»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA