• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Triumph ξεκινά δυναμικά το Motocross
Αγώνες 12/06/2024 - 23:02

Με ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο αυτή τη σεζόν στην κατηγορία Supercross ανοίγει το δρόμο για ένα λαμπρό μέλλον στο Motocross.

Η εμβληματική βρετανική μάρκα μοτοσυκλετών Triumph είναι γνωστή για πολλά πράγματα, αλλά το μοτοκρός δεν είναι πραγματικά ένα από αυτά. Μέχρι τώρα δηλαδή. Για χρόνια, η Triumph έκανε την ανάπτυξη μιας πλήρους βεληνεκούς μηχανής μοτοκρός και τώρα, η TF 250-X έφτασε και είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στις πίστες MX.

Πράγματι, αυτό ακριβώς κάνει η Triumph, καθώς εντάσσεται στον κόσμο του μοτοκρός με ένα εξαιρετικά δυνατό ξεκίνημα. Έχοντας συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Monster Energy AMA 250SX  και στο Pro Motocross, η Triumph κατάφερε να έχει μία καλή παρουσία, κερδίζοντας πολλές θέσεις στις εκκινήσεις, νίκη Αγώνα και αξιοπρεπείς τερματισμούς στους εννέα Γύρους του Monster Energy AMA 250SX East Championship.

Αναβάτης της Triumph TF 250-X σε μια εντυπωσιακή σεζόν για το ντεμπούτο της μοτοσυκλέτας, ήταν ο Jalek Swoll, ο οποίος απόλαυσε την πιο επιτυχημένη σεζόν του Supercross πάνω στην Triumph. Παρά το γεγονός ότι υπέφερε από τραυματισμό στην πλάτη νωρίς στη σεζόν, ο Swoll συνέχισε, τρέχοντας σταθερά με ρυθμό και βρισκόμενος στην πρώτη πεντάδα. Εξασφάλισε δύο εκκινήσεις όπου πέρασε μπροστά,  και πήρε την πρώτη νίκη της Triumph σε Αγώνα.

Παρά τις προσπάθειές του, ο Swoll δεν μπόρεσε να παραμείνει και να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, αντ' αυτού τερμάτισε στην 7η θέση γενικής λόγω μερικών ατυχιών στις αρχές της σεζόν. Ωστόσο, ήταν μια εντυπωσιακή προσπάθεια και απόδειξη ότι η νέα μοτοσυκλέτα μοτοκρός της Triumph είναι κάτι παραπάνω από ικανή να συμβαδίσει με τα μεγάλα ονόματα του MX.

Ο Swoll έχει επαινέσει πολύ τη νέα μοτοσυκλέτα μοτοκρός της Triumph. Εξήγησε πώς στρίβει πολύ καλά και πόσο ελαφριά και ευκίνητη είναι μέσα στην πίστα. «Το να είμαι μέρος μιας θρυλικής μάρκας και να είμαι ο μοναδικός της αναβάτης σε όλη τη σεζόν του Supercross με έκανε περήφανο. Σίγουρα μάθαμε πολλά για εμάς, ως ομάδα και μάθαμε και τη μοτοσυκλέτα. Πολλά εύσημα στην Triumph καθώς η TF 250-X ξεκίνησε με ανταγωνιστικό ρυθμό. Η μοτοσυκλέτα στρίβει τόσο καλά και είναι εξαιρετικά ελαφριά και ευκίνητη, ώστε να μπορώ να κάνω τις κινήσεις μου με αυτή όπως θέλω».

Με το Ανατολικό Πρωτάθλημα Monster Energy AMA 250SX να είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά, οι προσδοκίες αυξάνονται για τη σεζόν του Πρωταθλήματος Pro Motocross.

Μαζί με τον Swoll, η Triumph έδωσε επίσης στον νικητή πολλών Αγώνων Joey Savatgy, να αγωνιστεί με την TF 250-X. Ο Savatgy δήλωσε για τη μοτοσυκλέτα και την επερχόμενη σεζόν:

«Από την πρώτη φορά που οδήγησα αυτή τη μοτοσυκλέτα μέχρι τώρα, έχουμε κάνει σωρεία βελτιώσεων, αλλά θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε. Έχουμε ένα έξυπνο πλήρωμα γύρω μας για να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε στις 25 Μαΐου του 2024 και η Triumph ξεκίνησε με πολύ καλά αποτελέσματα. Ο Jalek Swoll ήταν στην 5η θέση, ενώ ο Joey Savatgy στην 9η θέση, ενώ στη γενική κατάταξη ο Swoll ήταν στην 5η θέση και ο Savatgy στην 7η θέση. Έχοντας ακόμη δρόμο να διανύσουν, είναι πολύ νωρίς για να έχουμε τελικά αποτελέσματα, οπότε είμαστε σίγουροι ότι θα κρατήσουμε τα μάτια μας στο Πρωτάθλημα Pro Motocross του 2024.

Ο κόσμος του μοτοκρός είναι σίγουρα γεμάτος με νέες καινοτομίες. Εκτός από την Triumph, έχουμε δει επίσης τη Ducati να κάνει ένα αρκετά δυνατό ντεμπούτο στον κόσμο του MX. Φυσικά, καθιερωμένα ονόματα στο άθλημα έχουν κάνει πολλές νέες και συναρπαστικές καινοτομίες φέτος. Οπότε είναι αυτονόητο ότι η σημερινή σκηνή MX περιμένει μερικές πραγματικά μεγάλες εκπλήξεις.

 

Επόμενο άρθρο »

SSP 300 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών:

« Προηγούμενο άρθρο

Κλασικό στυλ, μοντέρνο θέαμα:

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα