• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η YART Yamaha κερδίζει τις 8 ώρες του Spa Motos
Αγώνες 09/06/2024 - 15:30

Η Επίσημη Ομάδα Yamalube YART Yamaha EWC των Niccolò Canepa, Marvin Fritz και Karel Hanika, που είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές FIM Endurance, ήταν απλά συγκλονιστική καθώς κυριάρχησαν και κατέκτησαν εκπληκτικές συνεχόμενες νίκες στο Spa-Francorchamps και μείωσαν τη διαφορά με τους κορυφαίους στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος με μόλις έναν βαθμό.

Ο καιρός, συχνά βασικός παράγοντας στο θρυλικό Circuit de Spa-Francorchamps μήκους 6,985 χιλιομέτρων, παρέμεινε ξηρός και ηλιόλουστος καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου Γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής FIM (EWC), και οι χιλιάδες οπαδοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση έγιναν μάρτυρες σε μία από τις πιο συγκλονιστικές παραστάσεις στην πρόσφατη μνήμη μας.

Η υπεράσπιση του πρωταθλήματος από τη YART(Yamaha Austria Racing Team), είχε σημειώσει εξαιρετική απόδοση από την Παρασκευή, όχι μόνο στα Ελεύθερα Δοκιμαστικά, με τον Marvin Fritz να σημειώνει ένα ανεπίσημο ρεκόρ γύρου 2:18.551, αλλά και έχοντας μια επιβλητική απόδοση κατά τη διάρκεια των Κατατακτήριων. Και οι τρεις αναβάτες κυριάρχησαν στις αντίστοιχες ομάδες τους επιδεικνύοντας εντυπωσιακό ρυθμό για να εξασφαλίσουν ότι η YART θα ξεκινούσε από την pole position και θα εξασφάλιζε τους πέντε βαθμούς που προσφέρονται για την κατάκτηση της pole position.

Ο Marvin Fritz πήρε το επίσημο ρεκόρ γύρου το απόγευμα της Παρασκευής, αφού σημείωσε 2:18.552 στην πρώτη του περίοδο στις Κατατακτήριες για να κερδίσει τον χρόνο 2:18.845 του Hanika το 2022. Αλλά δεν ήταν μόνο ο Γερμανός που ήταν γρήγορος, καθώς και οι τρεις αναβάτες της YART κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα του 2:19 (οι μόνοι που το έκαναν όλο το Σαββατοκύριακο) καθώς η Αυστριακή ομάδα επέδειξε απίστευτο ρυθμό στον Αγώνα του Σαββάτου.

Όταν η δράση ξεκίνησε στις 8 ώρες του Spa Motos, μετά από δύο 24ωρους Αγώνες το 2022 και το 2023, έγινε συναρπαστικός Αγώνας και κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί στη YART το γεγονός ότι έκανε δύο νίκες στη σειρά στο Spa. Όπως πάντα, η στρατηγική θα αποδεικνυόταν κρίσιμη κατά τη διάρκεια του Αγώνα, επειδή η Bridgestone-shod #1 R1 ήταν αναμφίβολα η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στο grid στα χέρια των αναβατών της YART, αλλά λόγω κατανάλωσης καυσίμου, η ομάδα ήξερε ότι θα έπρεπε να κάνουν ένα παραπάνω pit stop από τους αντιπάλους τους.

Έχοντας αυτό κατά νου, χρειαζόταν να πιέσουν αμέσως από την αρχή και δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν έναν καλύτερο πρώτο αναβάτη από τον Canepa. Ο Ιταλός, ο οποίος αισθανόταν ακόμα τα αποτελέσματα της πτώσης του στο Daytona 200, ξεκίνησε υπέροχα από την pole και ήταν στο προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Μετά από μια σύντομη μάχη με τους αντιπάλους του πρωταθλήματος SERT, ο 36χρονος έδωσε τον ρυθμό για το υπόλοιπο του Αγώνα καθώς έφυγε μακριά μπροστά. Μέχρι το πρώτο pit stop, είχε δημιουργήσει μια εντυπωσιακή διαφορά στο μπροστινό μέρος σχεδόν δέκα δευτερολέπτων σε μία από τις πιο μεγάλες διαφορές στην ιστορία του EWC.

Ο Fritz και ο Hanika συνέχισαν να δίνουν εκπληκτικό ρυθμό, ενώ έδειξαν απίστευτη συνέπεια στην ταχύτητά τους. Καθώς ο Αγώνας προχωρούσε, η τριάδα ήταν αδυσώπητη και συνέχισε να πιέζει, απίστευτα ολοένα και πιο γρήγορα καθώς ο χρόνος περνούσε, αυξάνοντας τελικά το προβάδισμά τους σε πάνω από ένα λεπτό. Και οι τρεις αναβάτες ήταν εντελώς άψογοι και η ομάδα το υποστήριξε με το να μην κάνει ούτε ένα λάθος κατά τη διάρκεια των pit stop, καθώς η YART αύξησε το πλεονέκτημά της μπροστά σχεδόν σε κάθε γύρο.

Εκτελώντας τέλεια τη στρατηγική τους, δημιούργησαν μία αρκετά μεγάλη διαφορά για να τους επιτρέψει να κάνουν ένα επιπλέον pit stop αλλά να διατηρούν το προβάδισμα, και με το τέλος του Αγώνα να πλησιάζει, η νίκη ήταν εκεί για να παρθεί.

Όπως συμβαίνει συχνά, ο έμπειρος Canepa ανέλαβε στο τελευταίο στάδιο του Αγώνα και έφερε τη YART R1 στον τερματισμό για να κερδίσει το 8 Hours of Spa Motos κατά 40,145 δευτερόλεπτα έχοντας συμπληρώσει 201 γύρους, για να πυροδοτήσει χαρούμενους πανηγυρισμούς στην ομάδα και να ολοκληρώσει το τέλειο Σαββατοκύριακο.

Η νίκη, μαζί με την pole position, σήμαινε ότι οι υπερασπιστές του πρωταθλήματος διεκδίκησαν τους μέγιστους 35 βαθμούς που προσφέρονταν στο Βέλγιο και έκλεισαν τη διαφορά στην κατάταξη του EWC από τον επικεφαλής σε μόλις έναν βαθμό, με δύο Γύρους ακόμα να απομένουν.

Ήταν ένας πιο δύσκολος Αγώνας για την ομάδα KM99 με έδρα το Βέλγιο με τους Jérémy Guarnoni, Florian Marino και Randy de Puniet. Μετά τις Κατατακτήριες στην 7η θέση, μια πτώση μέσα στο πρώτο μισάωρο του Αγώνα τους άφησε να μείνουν πολύ πίσω στους χρόνους γύρου. Έκαναν μια δυνατή μάχη και μια δεύτερη πτώση τους έκανε να χάσουν περισσότερο χρόνο, αλλά επέστρεψαν τις τελευταίες δύο ώρες για να τερματίσουν στη 16η θέση γενικής και 10η στην κατηγορία Formula EWC.

Επόμενος και για τις δύο ομάδες είναι ο 45ος Αγώνας αντοχής Coca-Cola Suzuka 8 ωρών στην Ιαπωνία από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου.

Niccolò Canepa – 1ος, 201 γύροι

Επίσημη ομάδα Yamalube YART Yamaha EWC

«Είμαι ενθουσιασμένος γιατί κερδίσαμε πέρυσι στον Αγώνα 24 ωρών και κερδίσαμε και φέτος στον Αγώνα 8 ωρών. Ειλικρινά, η απόδοση ήταν άψογη σε όλο το Σαββατοκύριακο του Αγώνα από όλους μας, από την ομάδα μέχρι τα ελαστικά, και φυσικά, οι συναθλητές μου ήταν απίστευτοι. Παρόλο που χρειάστηκε να κάνουμε ένα ακόμη pit stop, διαχειριστήκαμε τέλεια τη στρατηγική και μείναμε στο πλάνο μας για να εξασφαλίσουμε τη νίκη και τώρα μειώσαμε τη διαφορά από τον επικεφαλής πρωταθλητή σε μόλις έναν βαθμό με δύο Γύρους να απομένουν».

Marvin Fritz – 1ος, 201 γύροι

Επίσημη ομάδα Yamalube YART Yamaha EWC

«Ήταν ο τέλειος Αγώνας. Κερδίσαμε, κάναμε νέο ρεκόρ γύρου και είμασταν μπροστά ο καθένας στις πρώτες Κατατακτήριες, ενώ καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους μέγιστους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για τους συναθλητές μου και ολόκληρη την ομάδα της YART. Κάναμε καταπληκτική δουλειά. Πιέσαμε αμέσως από την αρχή του Αγώνα γιατί ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε ένα ακόμη pit stop από τους ανταγωνιστές μας και ο Niccolò δεν θα μπορούσε να μας είχε κάνει καλύτερη εκκίνηση. Ο Karel και εγώ συνεχίσαμε με αυτόν τον τρόπο και όλοι είχαμε εκπληκτικό ρυθμό για το υπόλοιπο του Αγώνα. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά με τα pit stop, τα ελαστικά της Bridgestone ήταν υπέροχα και η μοτοσυκλέτα ήταν καταπληκτική. Ειλικρινά, ήταν η τέλεια απόδοση και το να μείνουμε στη στρατηγική μας και να μην κάνουμε ούτε ένα λάθος ήταν απίστευτο. Ήταν πολύ ιδιαίτερο. Πέρυσι, κερδίσαμε με τη μοτοσυκλέτα #7. φέτος, κερδίσαμε με το #1 στην R1 μας, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Περιμένουμε τη Suzuka».

Karel Hanika – 1ος, 201 γύροι

Επίσημη ομάδα Yamalube YART Yamaha EWC

«Είναι καταπληκτικό να κερδίζεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εδώ στο Spa. Είχα έναν δύσκολο Αγώνα στο Le Mans. Δεν ήμουν στα καλύτερά μου και η πτώση μου στοίχισε τη νίκη εκεί. Έτσι, έπρεπε να κάνω μια επαναφορά και να επικεντρωθώ στο να επιστρέψω στα καλύτερά μου. Μου πήρε σίγουρα λίγο περισσότερο χρόνο για να ανεβάσω ταχύτητα κατά τη διάρκεια των ιδιωτικών Δοκιμών, αλλά γύρο με γύρο, η αυτοπεποίθησή μου επανήλθε και με τις Κατατακτήριες, ένιωθα πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα και πάλι. Σε έναν Αγώνα οκτώ ωρών, είναι εύκολο να κάνεις λάθος, καθώς μοιάζει περισσότερο με σπριντ, αλλά όλη η ομάδα ήταν άψογη και είχαμε απίστευτη απόδοση. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να επιστρέψω έτσι και η ομάδα και οι συναθλητές μου είναι τόσο καλοί που είναι απίστευτο. Έχουμε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στην ομάδα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για όσα πετύχαμε εδώ στο Spa. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα και όλους στη Yamaha και την Bridgestone που μας στήριξαν. Αυτή η νίκη ήταν για αυτούς. Ανυπομονούμε ήδη για τη Suzuka».

 

Mandy Kainz - Διευθυντής Ομάδας

Επίσημη ομάδα Yamalube YART Yamaha EWC

«Τι παράσταση! Όλη η ομάδα ήταν απίστευτη από την ώρα που φτάσαμε την Πέμπτη, δουλεύοντας ακούραστα για να δημιουργήσουμε μια παράσταση σαν αυτή. Είμαι τόσο περήφανος για όλους αυτούς. Οι αναβάτες ήταν άψογοι σήμερα και έδειξαν τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Η μοτοσυκλέτα ήταν υπέροχη, και όταν συνδυάζουμε τα πάντα όπως κάναμε εδώ στο Spa, πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε ασταμάτητοι. Προφανώς, αυτό είναι αντοχή, επομένως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο, πετύχαμε τον τέλειο Αγώνα. Η εξασφάλιση συνεχόμενων νικών σε αυτή την πίστα είναι επίσης ξεχωριστή και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους από την ομάδα, τη Yamaha και την Bridgestone, που μας πρόσφεραν το τέλειο πακέτο. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους μέγιστους βαθμούς πρωταθλήματος και τώρα βρισκόμαστε μόλις ένα βαθμό πίσω από τους κορυφαίους, οπότε συνεχίζεται το παιχνίδι για τη Suzuka».

 

 

Τα αποτελέσματα των 8 ωρών Spa Motos

 

Επόμενο άρθρο »

Η Aprilia RSV4 κερδίζει το EWC στο SPA-FRANCORCHAMPS

« Προηγούμενο άρθρο

Η Metzeler κερδίζει στην κατηγορία Senior TT 2024 με τον Davey Todd

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA