• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Τα Μέσα Ενημέρωσης κάνουν πάντα εικασίες»
Αγώνες 30/05/2024 - 00:08

Η απόφαση της Ducati σχετικά με το 2025 ξεκινά. Αυτό σχεδόν είναι εγγυημένο για τουλάχιστον δύο από τους παρευρισκόμενους στην πρώτη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, αν όχι και οι τρεις, καθώς ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing) βρέθηκε και πάλι με τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και τον Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™).

Στη συνέχεια, η δεύτερη συνέντευξη Τύπου καλωσόρισε τους Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) και Raul Fernandez (Trackhouse Racing), με περισσότερες μελλοντικές συνομιλίες και εκεί. Όλα αυτά έγιναν αφότου ο Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) είχε μία συνέντευξη στο MotoGP™, με τον Γάλλο να μιλάει για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες και αποσπάσματα από τις δηλώσεις των αναβατών!

JORGE MARTIN

Πόσο ανυπομονείς για αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Θα είναι ένα πολύ σημαντικό Σαββατοκύριακο, είναι το Σαββατοκύριακο το GP στην έδρα της Ducati. Θέλω να βελτιώσω τα αποτελέσματά μου από το Montmelo, δεν ήταν εύκολο Σαββατοκύριακο, αλλά κατάφερα να βελτιωθώ από το Σάββατο έως την Κυριακή και ήμουν πολύ κοντά στη νίκη, ωστόσο, ο Pecco ήταν πολύ καλός και τα κατάφερε καλύτερα από εμένα».

 

Είστε αισιόδοξος ότι η εργοστασιακή θέση είναι δική σας;

«Τα Μέσα Ενημέρωσης και ο Τύπος κάνουν πάντα εικασίες, επομένως πρέπει πάντα να συζητάμε αυτές τις πληροφορίες. Αλλά είναι δουλειά τους και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και είναι δουλειά μου να οδηγώ, οπότε θα προσπαθήσω να είμαι πραγματικά συγκεντρωμένος σε αυτό το Σαββατοκύριακο. Όπως είπα ότι είναι ένα πολύ σημαντικό Σαββατοκύριακο για τη Ducati και την ομάδα μου, οπότε θα είμαι 100% συγκεντρωμένος και τη Δευτέρα και την Τρίτη θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε, ώστε να δούμε τι θα γίνει».

PECCO BAGNAIA

Πόσο ανυπομονείς για αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Λατρεύω αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι ένα από τα αγαπημένα μου, όχι μόνο λόγω της διάταξης, αλλά επειδή είμαστε στην Ιταλία και η Ducati λειτουργεί τέλεια σε αυτήν την πίστα. Βλέποντας όλους τους ανθρώπους γύρω από την πίστα την κάνει πιο ξεχωριστή και μαγική. Έχει δυνατό φρενάρισμα και μεγάλες στροφές, οπότε ταιριάζει απόλυτα στο στυλ οδήγησης μου».

MARC MÁRQUEZ

Τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε καλύτερη θέση στις Κατατακτήριες;

«Στους τελευταίους Αγώνες ο ρυθμός ήταν καλός, ήμουν γρήγορος και συνεπής και αυτό έκανε τη διαφορά για να μπορέσω να κάνω την επιστροφή. Ωστόσο, πρέπει ακόμα να καταλάβω λίγο περισσότερο τι να κάνω κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης χρόνου. Με τη Honda, δυσκολευόμουν, αλλά κατά τη διάρκεια ενός γύρου με ένα slipstream κατάφερνα να είμαι πιο γρήγορος, αλλά με αυτή τη μοτοσυκλέτα, αισθάνομαι πολύ καλύτερα όταν είμαι μόνος, πρέπει να βρω έναν τρόπο με την ομάδα και έχουμε λίγες ιδέες, συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς στο στυλ μου, πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψω λίγο, αλλά είναι η διαδικασία της επίθεσης σε μία καλή χρονομέτρηση που δεν έχουμε πολύ χρόνο για να βελτιώσουμε».

 

Εάν ο Jorge πάρει την εργοστασιακή θέση, τι επιλογές έχετε;

«Είχαμε μερικές ενδιαφέρουσες συζητήσεις και οι άνθρωποι που χρειάζονται να μάθουν τι και πού νιώθω ότι ήδη ξέρουν. Επομένως, είμαι έξυπνος με τις ιδέες μου και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι γρήγορος στην πίστα γιατί με αυτό, θα έχω περισσότερες επιλογές για να διαλέξω».

ENEA BASTIANINI

Πόσο ανυπομονείς να προσπαθήσεις να παλέψεις για το βάθρο μπροστά στους φιλάθλους σου;

«Ελπίζω να τα καταφέρω! Τώρα προέρχομαι από μια κακή κατάσταση στο Montmelo και αυτή η πίστα είναι μία από τις αγαπημένες μου. Προσπάθησα από το 2014 να σταθώ στο βάθρο αλλά δεν έχει συμβεί ακόμα, οπότε ελπίζω να συμβεί αυτό φέτος. Ωστόσο, πρέπει να το απολαύσουμε γιατί έχω μερικές καλές αναμνήσεις από αυτό το σιρκουί και ελπίζω για περισσότερη τύχη από ό,τι είχα στο παρελθόν».

FABIO DI GIANNANTONIO

Τι χρειάζεστε για να κάνετε το επόμενο βήμα;

«Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά φέτος από την αρχή, είχα καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα και προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε τα πάντα από τη μοτοσυκλέτα του 2023. Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή χάνουμε πάρα πολύ χρόνο στους πρώτους γύρους του Αγώνα, οπότε αυτό είναι που πρέπει να βελτιώσουμε, νομίζω ότι είμαστε κοντά στα κορυφαία παιδιά, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να είμαστε εκεί από την αρχή και να δώσουμε ένα καλό σόου στους Ιταλούς αναβάτες. Θα ήταν εξαιρετικό αν μπορούσαμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα της χρονιάς εδώ και ίσως να πετύχουμε ένα βάθρο».

RAUL FERNANDEZ

Πόσο αυξήθηκε η αυτοπεποίθηση το περασμένο Σαββατοκύριακο;

«Κάναμε πολύ καλή δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενος που περάσαμε ένα καλό Σαββατοκύριακο, καθώς ήταν πολύ σημαντικό για εμάς μετά από πολύ καιρό και το απόλαυσα. Ήμουν πραγματικά ανταγωνιστικός και είμαστε σε καλό δρόμο. Όταν τελειώνεις ένα Σαββατοκύριακο όπως κάναμε, είναι πάντα ένα ωραίο συναίσθημα όταν ανακτάς την αίσθηση και απολαμβάνεις την οδήγηση της μοτοσυκλέτας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε και να δούμε τι θα συμβεί εδώ όπου δεν θα είναι εύκολη πίστα για εμάς, καθώς η Ducati είναι δυνατή εδώ. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να πάρουμε το μέγιστο από τη μοτοσυκλέτα μας και να προσπαθήσουμε να απολαύσουμε αυτό που θα είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Μέλισσες και βιοποικιλότητα: Το KiSS Mugello βάζει τους αναβάτες στο βουητό των μελισσών την Πέμπτη

Το Mugello Circuit έχει ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν τη βιωσιμότητα τόσο της πίστας, όσο και των εκδηλώσεων που φιλοξενεί. Η μεγαλύτερη πρωτοβουλία είναι η δέσμευση για την προστασία της βιοποικιλότητας σε όλη την ιδιοκτησία της πίστας και στην περιοχή της Τοσκάνης. Το 2024, αυτή περιλαμβάνει την εγκατάσταση αριθμών κυψελών μελισσών μέσα στην πίστα – και την υιοθέτηση των μελισσών που τις συνοδεύσουν!

Την Πέμπτη στο Gran Premio d'Italia Brembo, αρκετοί αναβάτες επισκέφτηκαν αυτές τις κυψέλες, συμπεριλαμβανομένων των Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing), Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR) και Augusto Fernandez (Red Bull GASGAS Tech3), καθώς και τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος της Moto2™ Sergio Garcia (MT Helments - MSI). Έμαθαν λίγα πράγματα για τη μελισσοκομία και είδαν από κοντά τις κυψέλες, που βρίσκονται στη στροφή San Donato.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Carmelo Ezpeleta συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση για να υποστηρίξει τη φανταστική πρωτοβουλία. Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω στο KiSS Mugello.

Επόμενο άρθρο »

Οι αναβάτες του MotoGP γίνονται μελισσοκόμοι για μια μέρα στο Ιταλικό Grand Prix

« Προηγούμενο άρθρο

Το Grand Prix της Ινδίας αναβλήθηκε για το 2025

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα