• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: MotoGP Κατατακτήριες
Pole Position και ρεκόρ για τον Aleix Espargaro
Νέα 25/05/2024 - 17:24

Οι πρώτες κατατακτήριες ξεκίνησαν με αρκετά δυνατά ονόματα σε αυτές, οπότες ο ανταγωνισμός ήταν βαρύς για τις δύο θέσεις που οδηγούσαν στην πρόκριση για τη μάχη της Pole Position. 
Μετά τα πρώτα περάσματα, οι Marc Marquez και Alex Marquez βρισκόντουσαν στις δύο πρώτες θέσεις, όμως σύντομα ο Fabio Quartararo ανέβηκε στη δεύτερη θέση - βγάζοντας εκτός τον Alex Marquez - και μετά από λίγο ο Raul Fernandez έκανε έναν πολύ καλό χρόνο, ανεβαίνοντας στην κορυφή. 

Ο Ισπανός της Trackhouse Racing Aprilia μάλιστα κατάφερε να μειώσει ακόμα περισσόερο τον χρόνο του και έκανε νέο ρεκόρ, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:38.208

Τα αδέρφια Marquez προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, όμως ο Alex που βρισκόταν μπροστά στον Marc έκανε ένα μικρό λάθος και έκοψε και τη φόρα του αδερφού του, με αποτέλεσμα ο Marc να φτάσει στη δεύτερη θέση και να μην περάσει πρώτος. 


Τα πράγματα θα ήταν υπέρ του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και θα έπαιρνε την πρόκριση, όμως ο Fabio Di Giannantonio έκανε ένα απίστευτο πέρασμα και με νέο ρεκόρ γύρου πέρασε στην πρώτη θέση και άφησε εκτός τον Marc Marquez, o οποίος θα ξεκινήσει από τη 14η θέση. 

Στις δεύτερες κατατακτήριες ήταν ο Jorge Martin που βρέθηκε στην κορυφή όταν οι αναβάτες ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο τους, με τους Francesco Bagnaia και Franco Morbidelli να ακολουθούν. 

Λίγο μετά, ο Bagnaia έκανε 1:38.221 και πήρε την προσωρινή Pole Position, με 9 λεπτά να απομένουν.

Oι τελικές επιθέσεις ξεκίνησαν και οι δύο αναβάτες της Prima Pramac Ducati, Jorge Martin και Franco Morbidelli είχαν πτώση στη δεύτερη στροφή, κάτι που τους άφησε εκτός συναγωνισμού για την Pole Position. 

Φαινόταν ότι ο Bagnaia θα κρατούσε την Pole Position, όμως ο Aleix Espargaro κατάφερε στο τέλος να κάνει ένα εκπληκτικό νέο ρεκόρ, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:38.190 και παίρνοντας την Pole Position. Δίπλα του, στην πρώτη σειρά της εκκίνησης βρίσκονται οι Francesco Bagnaia και Brad Binder

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα στηθούν οι Pedro Acosta, Fabio Di Giannantonio και Jorge Martin, μπροστά από τους Raul Fernandez, Enea Bastianini και Alex Rins

Τέλος, στην τέταρτη σειρά βρίσκουμε τους Jack Miller, Franco Morbidelli και Maverick Viñales

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: MotoGP Αγώνας Sprint (με video!))

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: Moto2 Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα