• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η μητρική εταιρεία της KTM αναλαμβάνει την MV Agusta
Νέα 21/03/2024 - 21:24

Το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα της Pierer Mobility είχε την εξαγορά να συμβαίνει το 2026, επομένως είναι δύο ολόκληρα χρόνια νωρίτερα από τον σχεδιασμό.

Τον Οκτώβριο του 2023, η μητρική εταιρεία KTM Pierer Mobility δήλωσε δημόσια το στρατηγικό της σχέδιο να εμβαθύνει τη συνεργασία της με την MV Agusta. Πώς ακριβώς όμως σχεδίαζε να το κάνει αυτό; Εκείνη την εποχή, η Pierer θα το έκανε αυτό με ένα δικαίωμα αγοράς στο πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της MV Agusta, που θα ασκηθεί κάποια στιγμή την άνοιξη του 2026. Ωστόσο, είναι μόλις άνοιξη του 2024 και στις 15 Μαρτίου, η Pierer Mobility ανακοίνωσε επίσημα ότι πραγματοποιεί πρόωρη εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της MV Agusta.

Όπως και με το σχέδιο που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, αυτό που έχει αλλάξει είναι στην πραγματικότητα μόνο το χρονοδιάγραμμα. Αυτό το κάνει μέσω της θυγατρικής εταιρείας KTM AG, η οποία τώρα θα αγοράσει επιπλέον 25% των μετοχών της MV Agusta, για ένα σύνολο 50,1% των μετοχών της OEM με έδρα τη Βαρέζε. Εκτός από το πλειοψηφικό μερίδιο της MV Agusta, η KTM θα αναλάβει επίσης τη βιομηχανική ηγεσία της MV Agusta. Σχεδιάζει να αυξήσει τον όγκο παραγωγής στο εργοστάσιο στη Βαρέζε σε περισσότερες από 10.000 μοτοσυκλέτες ετησίως και προηγουμένως είχε ανακοινώσει σχέδια για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου προκειμένου να διευκολύνει μια τέτοια κίνηση τον Ιούλιο του 2023.

Η MV Agusta αποκτά επίσης νέο διευθύνοντα σύμβουλο:

Εκτός από την ανακοίνωση της πρόωρης εξαγοράς της MV Agusta, η Pierer Mobility ανακοίνωσε επίσης ότι το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Pierer Mobility AG, Hubert Trunkenpolz, θα γίνει πλέον ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της MV Agusta. Θα αναλάβει και τις δύο θέσεις από τον Timur Sardarov, ο οποίος «θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμος στην εταιρεία ως Αντιπρόεδρος, Πρέσβης της μάρκας και σύμβουλος».

Τι έχει να πει ο Sardarov για όλα αυτά; Ο ίδιος έκανε την ακόλουθη δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram μετά την ανακοίνωση της Pierer:

«Μας ενδιαφέρει να δούμε τι επιφυλάσσει τώρα το μέλλον, καθώς προκύπτουν ερωτήματα εάν η MV Agusta είναι ή όχι η 4η μάρκα που μοιράζεται κινητήρες και πλατφόρμες με την KTM, τη Husqvarna και την GasGas ή θα είναι και κάτι περισσότερο; Το κύριο πράγμα που ξεχωρίζει την MV Agusta στο μυαλό των θαυμαστών παγκοσμίως είναι πάντα η μοναδική προσέγγισή της στο σχεδιασμό, με δημιουργίες που δεν μοιάζουν με κανέναν άλλον.

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι ένα κομπλιμέντο προς την Kiska, η οποία σχεδιάζει και δημιουργεί πολλά ωραία πράγματα και έχει τους δικούς της θαυμαστές.

Αλλά είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι η MV Agusta έχει τη δική της σχεδιαστική φιλοσοφία και προσωπικότητα, οπότε θα είναι ενδιαφέρον (και ίσως ελαφρώς αγχωτικό, για να είμαι ειλικρινής) να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό προς τα εμπρός. Εμείς εδώ ελπίζουμε για το καλύτερο.

 

Επόμενο άρθρο »

Η Pirelli φέρνει δύο νέα ελαστικά στη Βαρκελώνη

« Προηγούμενο άρθρο

Pierro Taramasso: H Michelin βρίσκεται στο MotoGP για να εξελίσσει νέα τεχνολογία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα