• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Moto2 Αγώνας
Επιστροφή στις νίκες για τον Alonso Lopez
Νέα 10/03/2024 - 18:54

Όλα ήταν έτοιμα για τον πρώτο αγώνα της Moto2 στο Qatar και φαινόταν ότι ο Aron Canet ήταν προ των πυλών για την παρθενική του νίκη στην κατηγορία. Όμως όπως πάντα, οι αγώνες είναι απρόβλεπτοι και το τελικό αποτέλσμα ήταν πολύ διαφορετικό. 


Ο Canet έκανε μια πολύ κακή εκκίνηση και βρέθηκε στην 5η θέση, ενώ την κεφαλή πήρε το Alonso Lopez, με τους αναβάτες της QJMOTOR, Manuel Gonzalez και Albert Arenas να ακολουθούν. Το βασικό φαβορί για το 2024, ο Fermin Aldeguer, έκανε επίσης κακή εκκίνηση και από τη 10η έπεσε στη 13η θέση. 


Ο Tony Arbolino φαινόταν να έχει πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα στάδια και ανέβαινε θέσεις, με τους αναβάτες της RW-Idrofoglia Racing, Barry Baltus και Zonta Van Den Goorbergh να δίνουν μαζί του μάχες για την πέμπτη θέση. 


Εν τω μεταξύ ο Canet σύντομα διόρθωσε το λάθος της εκκίνησης και βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση, χωρίς όμως να μπορεί να ανοίξει τη διαφορά από τον Lopez στη δεύτερη. Όμως δυστυχώς για τον Ισπανό της Fantic, ο ρυθμός του δεν μπόρεσε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα (πολλοί αναβάτες, μεταξύ αυτών και ο Aldeguer, αντιμετώπισαν προβλήματα με τα νέα ελαστικά της Pirelli) και σύντομα οι Lopez και Baltus βρέθηκαν μπροστά του. 


Οι Gonzalez, Arenas και Arbolino είχαν αρχίσει να χάνουν θέσεις, ενώ οι Ai Ogura και Sergio Garcia ανέβαζαν τον ρυθμό τους, με τον Garcia μάλιστα να φτάνει στην τρίτη θέση και να απειλεί και τον Baltus! Όμως στους τελευταίους γύρους, το μπροστινό ελαστικό του Ισπανού της MT Helmets δεν είχε πλέον άλλα περιθώρια και έτσι αρκέστηκε στην τρίτη θέση - το παρθενικό του βάθρο στη Moto2.


Μπροστά ο Baltus πίεζε ασταμάτητα τον Lopez, ο οποίος όμως κρατούσε τις αμυντικές του γραμμές και δεν επέτρεπε στο Βέλγο καμία σκέψη για προσπέραση. Ο Lopez θα κατάφερνε να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού πρώτος - η πρώτη του νίκη από το Phillip Island το 2022, ενώ ο Baltus πήρε στο 50ο Grand Prix του το παρθενικό του βάθρο. 


Ο Ogura πήρε την τέταρτη θέση, με τον Gonzalez να τερματίζει τελικά πέμπτος. Ο Marcos Ramirez πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 6η θέση, με τον ομόσταυλό του, Joe Roberts να βρίσκεται πίσω του. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Albert Arenas, Celestino Vietti και Aron Canet, ενώ ο Aldeguer τελικά βρέθηκε εκτός βαθμών, στη 16η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Qatar: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί