• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Moto3 Αγώνας
Νίκη του David Alonso για 41 χιλιοστά!
Νέα 10/03/2024 - 18:38

Η σεζόν του 2024 ξεκίνησε δυναμικά στο Qatar για την Moto3, με έναν αγώνα που τα είχε όλα. Ανατροπές, πτώσεις και μάχες από την αρχή μέχρι το τέλος. 
Πριν την εκκίνηση, ο David Muñoz αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να φέρει τη μοτοσυκλέτα του στα pits και να ξεκινήσει τον αγώνα από εκεί. Όταν έσβησαν τα φώτα, ο κάτοχος της pole position, Daniel Holgado, κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τον Ivan Ortola να τον ακολουθεί από κοντά. 


Οι μάχες άναψαν αμέσως, με τον Adrian Fernandez να φτάνει μέχρι τη δεύτερη θέση, ενώ πολύ δυνατός ήταν και ο Jose Antonio Rueda, ο οποίος ήταν ο πρώτος που πέρασε τον Holgado στη μάχη για την κορυφή, με τον Holgado όμως να απαντάει αμέσως. Δυστυχώς για τον Ισπανό της Red Bull KTM, ένα γλίστρημα του πίσω τροχού προκάλεσε την πτώση του στον 3ο γύρο, μια πτώση που συμπαρέσυρε και τον Ivan Ortola που δεν κατάφερε να τον αποφύγει. 


Αυτό άφησε τους David Alonso και Adrian Fernandez στις θέσεις του βάθρου πίσω από τον Holgado, ενώ είχε σχηματιστεί ένα γκρουπ 11 αναβατών που πάλευε για τις πρώτες θέσεις. Μέσα σε αυτό ήταν και οι Ιάπωνες Taiyo Furusato και Tatsuki Suzuki, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από τη 18η και 19η θέση αντίστοιχα, είχαν όμως κάνει τεράστια πρόοδο. 


Ο Furusato μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί σε ένα στάδιο, με τον Holgado όμως να απαντάει αμέσως, ενώ το ίδιο έκανε και σε μια αντίστοιχη κίνηση του Alonso, δείχνοντας να ελέγχει τον αγώνα. Πλησιάζοντας στο τέλος του αγώνα, ένα λάθος του Fernandez τον είδε να βρίσκεται στο έδαφος και να παίρνει μαζί του τον Vicente Perez, που έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή. 


Το μικρότερο πλέον γκρουπ των πρωτοπόρων μπήκε στον τελευταίο γύρο, με τον Alonso να ακολουθεί κατά πόδας τον Holgado. Ήταν η τελευταία στροφή που ο Κολομβιανός επέλεξε να κάνει την κίνησή του και αυτή τη φορά ο Holgado δεν κατάφερε να απαντήσει. Με 41 χιλιοστά διαφορά, ο Alonso πήρε την πρώτη νίκη του 2024 (και πρώτη νίκη για την CFMOTO), αφήνοντας τον Holgado δεύτερο, ενώ ο Furusato πήρε την τρίτη θέση και το παρθενικό του βάθρο. 


Ο Ricardo Rossi τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον Collin Veijer, με τον Stefano Nepa να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Ο Tatsuki Suzuki πέρασε 7ος τη γραμμή του τερματισμού, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Joel Kelso. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ivan Ortola (που μετά την πτώση του ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα και συνέχισε τον αγώνα) και ο Jacob Roulstone

Επόμενο άρθρο »

Qatar: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα