• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το Zebra09 είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ εκτός δρόμου
Νέα Αγοράς 21/02/2024 - 12:28

Ένα ηλεκτρικό σκούτερ που κανείς δεν το ζήτησε, αλλά υπάρχει. Συνδυάζει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 1,000 W και μπορεί να μεταφέρει περισσότερα από 250 κιλά σε αντικείμενα με ένα προαιρετικό τρέιλερ.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ έχουν καταιγιστικό ρυθμό παραγωγής στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, με πολλούς νέους κυρίως που ζουν στο αστικό περιβάλλον να χρησιμοποιούν αυτά τα δίτροχα γρήγορης πρόσβασης για τις μετακινήσεις στην πόλη. Με μια ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη και την Ασία, τα ηλεκτρικά σκούτερ έτυχαν ανάμεικτης υποδοχής, με ορισμένες τοποθεσίες να προωθούν τη χρήση τους, ενώ άλλες επιβάλλουν μερικές απαγορεύσεις σε αυτά λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Τώρα, εάν τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι ή όχι ένας βιώσιμος τρόπος μεταφοράς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλά από αυτά διαθέτουν μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία και είναι πολύ ωραία. Για παράδειγμα, το Zebra09, ένα στιβαρό, τετράτροχο ηλεκτρικό σκούτερ που υπόσχεται δύο απίθανα πράγματα που δεν βλέπουμε σχεδόν ποτέ στον κόσμο των ηλεκτρικών σκούτερ: ικανότητα εκτός δρόμου και ικανότητες μεταφοράς φορτίου.

Το Zebra09 είναι μια δημιουργία της Κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Zebra Mobility. Με έδρα τη Shenzhen της Κίνας, η Zebra έχει ξεκινήσει μια καμπάνια Kickstarter  με το Zebra09 και μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει 37,000 €. Οι προδιαγραφές του σκούτερ είναι αρκετά εντυπωσιακές και είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι 42 υποστηρικτές έχουν κάποιες υψηλές προσδοκίες όσον αφορά το τελικό προϊόν.

Το Zebra09 δεν διαθέτει έναν, αλλά δύο ηλεκτροκινητήρες που κινούν τους πίσω τροχούς. Μια συνδυασμένη ισχύς 2.000 watt σημαίνει ότι είναι πολύ ισχυρότερο από τα περισσότερα ηλεκτρικά ποδήλατα και περισσότερο από αρκετά ηλεκτρικά σκούτερ στην αγορά. Σε ότι αφορά το μέγεθος των τροχών, το Zebra09 κυλά σε τροχούς εννέα ιντσών με ελαστικά εκτός δρόμου. Ολόκληρο το σκούτερ υποστηρίζεται από ένα ατσάλινο πλαίσιο, με αποτέλεσμα να ζυγίζει 45 κιλά. Αυτή η βαριά κατασκευή του δεν είναι μειονέκτημα, καθώς το Zebra09 μπορεί να εξοπλιστεί με ένα προαιρετικό τρέιλερ που μπορεί να μεταφέρει έως και 250 κιλά συμπεριλαμβανομένου του αναβάτη. Φανταστείτε να ρυμουλκείτε τη μοτοσυκλέτα σας πίσω από αυτό το σκούτερ.

Όσον αφορά την τεχνολογία μπαταριών, το Zebra09 διαθέτει μια μπαταρία 960 watt-h που υπόσχεται 45 χιλιόμετρα αυτονομία με μία μόνο φόρτιση. Το Zebra09 απαιτεί χρόνο φόρτισης περίπου τεσσάρων έως έξι ωρών μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το σκούτερ είναι ανθεκτικό στην στεγανοποίηση, με την μπαταρία, τον κινητήρα και την μονάδα ελέγχου να έχουν βαθμολογία IP6, ενώ τα υπόλοιπα εξαρτήματα του σκούτερ έχουν βαθμολογία IP5. Υπάρχει επίσης ένας ενσωματωμένος προβολέας LED με εντυπωσιακή απόδοση 1.000 lumen που θα πρέπει να είναι αρκετά καλός για να φωτίζει τα μονοπάτια και τους χωματόδρομους τη νύχτα.

Για επιπλέον ευκολία, το Zebra09 μπορεί να οδηγηθεί είτε με καθιστή θέση είτε με όρθια χάρη σε μια αναδιπλούμενη σέλα. Μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί για αποθήκευση, με συμπαγείς διαστάσεις 1,040 x 609 x 280 χλστ., αλλά θέλει προσπάθεια για να σηκωθεί και να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Zebra χρηματοδοτεί από κοινού το Zerba09 στην καμπάνια Kickstarter, με το σκούτερ να έχει τιμή προπαραγγελίας 929 €. Θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί οι άνθρωποι της Zebra χρησιμοποιώντας πλατφόρμες crowdfunding όπως η Kickstarter, καθώς κάτι τέτοιο συνοδεύεται πάντα από έναν ορισμένο βαθμό κινδύνου. Ελπίζουμε να το δούμε στους δρόμους της πόλης, αλλά και εκτός δρόμου γιατί παρόμοια μεγαλύτερα ηλεκτρικά σκούτερ έχουν εκπληκτικές δυνατότητες και μεγάλη ικανότητα ισορροπίας χάρις τους τέσσερις τροχούς.  

 

Επόμενο άρθρο »

MBP SC300 Urban Sport Scooter

« Προηγούμενο άρθρο

YAMAHA NMAX 125 & NMAX 155

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα