• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Triumph ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την Daytona 660 το 2024
Νέα 28/12/2023 - 11:15

Μετά από μια φαινομενικά ατελείωτη σειρά φημών και εικασιών, φαίνεται ότι η Triumph Daytona 660 είναι σχεδόν έτοιμη.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, οι φήμες για μία επερχόμενη Triumph Daytona 660 στροβιλίζονται σε όλο τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Αν και είναι αλήθεια ότι οι φήμες στον κόσμο της μοτοσυκλέτας είναι άφθονες και επίσης αληθεύει ότι δεν γίνονται όλες πραγματικότητα, υπάρχουν επίσης κάποια πειστικά στοιχεία που δείχνουν ότι κάτι συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση.

Η ανάπτυξη νέων μοντέλων μοτοσυκλετών απαιτεί χρόνο. Έτσι, ακόμα κι αν τα σημάδια έδειχναν πριν από ένα χρόνο ότι υπάρχει κάποια μοτοσυκλέτα που δοκιμάζεται, δεν έγινε κάποια κίνηση προς τα εμπρός μέχρι τώρα.

Όμως η επιτυχία της σειράς Twins Cup στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα MotoAmerica με μοτοσυκλέτες όπως οι Aprilia RS 660, Yamaha YZF-R7, Suzuki SV650, Kawasaki Ninja 650, που είναι δικύλινδρες από 600-800 κ.εκ. και έχουν όριο ιπποδύναμης τους 100 ίππους, είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Βρετανική εταιρία, η οποία δεν έχει κάποιο αντίστοιχο μοντέλο για τους οπαδούς της σπορ οδήγησης και των track days. Έτσι φαίνεται ακόμη πιο λογική η κίνηση της Triumph να παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα που θα μπορεί να ανταγωνιστεί στις πίστες τις παραπάνω μοτοσυκλέτες, ακόμη κι αν δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Κύπελλο των δικύλινδρων.

Η Triumph Motorcycles λοιπόν, μπήκε στα κανάλια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρουσιάσει μια νέα μοτοσυκλέτα τον Ιανουάριο του 2024 με μια σειρά από τρεις φωτογραφίες. Η μία δείχνει έναν αναβάτη σε μία sportbike τη νύχτα με το σχήμα από τα εμπρός φωτιστικά σώματα και λίγες επιφάνειες μπροστά να φωτίζονται από αυτά καθώς και λίγες ακόμα να φωτίζονται από τα φώτα του δρόμου και της πόλης. Η δεύτερη δείχνει την ημερομηνία κυκλοφορίας της 9ης Ιανουαρίου του 2024. Η τρίτη είναι ένα κοντινό πλάνο της μίας πλευράς του κινητήρα και ένα σύγχρονο σχέδιο με το νούμερο 660 σε χαμηλό σημείο του φέρινγκ.

Η ανάρτηση στο Facebook περιλαμβάνει έναν άμεσο σύνδεσμο στη σελίδα εγγραφής για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Triumph. Αν και η Triumph θέλει πολύ να μας πει ότι είναι μία 660, και να παρέχει αυτές τις εικόνες, μέχρι στιγμής δεν έχει δηλώσει ρητά ότι είναι η Daytona 660.

 

Η νέα μοτοσυκλέτα θα πρέπει μάλλον να τροφοδοτείται από το ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα 660 κυβικών που υπάρχει ήδη στην Trident 660 και στην Tiger Sport 660. Αποδίδει 81 ίππους στις 10,250 σ.α.λ. και 64 Nmροπής στις 6,250 σ.α.λ. και συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα μπορούσε να ρυθμιστεί διαφορετικά για να ταιριάζει σε έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα sportbike μεσαίου βάρους, αλλά γι' αυτό έρχεται η πλήρης αποκάλυψη της 9ης Ιανουαρίου του 2024. Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα για την πιο πρόσφατη και καλύτερη 660 που έχει να προσφέρει η Triumph τη νέα χρονιά.

Επόμενο άρθρο »

Μια Harley-Davidson Pan America 1250 στο Africa Eco Race 2023

« Προηγούμενο άρθρο

Η Kove διαθέτει μία ADV για την ευρωπαϊκή αγορά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα