• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μια Harley-Davidson Pan America 1250 στο Africa Eco Race 2023
Νέα 30/12/2023 - 11:58

Ο ειδικός στα ράλι Joan Pedrero συνεχίζει να ερευνά τι ακριβώς μπορεί να κάνει η Pan America σε ένα δύσκολο ράλι.

Ο Joan Pedrero είναι και πάλι σε αυτό που ακόμα θέλει να κάνει. Ο Ισπανός αναβάτης enduro φαινομενικά δεν έχει συναντήσει ποτέ ένα rally raid στο οποίο δεν ήθελε να αγωνιστεί. Μαζί με τη Harley-Davidson, και την Pan America 1250 έχουν συμμετέχει σε εκδηλώσεις το 2022 και το 2023.

Αυτές τις ημέρες, ο Pedrero και η Harley-Davidson θα αγωνιστούν στον Αγώνα Africa Eco Race 2023 στην κατηγορία Maxi-Trail με την Pan America 1250. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Harley αγωνίζεται στο Africa Eco Race, μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 2009 μετά την ακύρωση του Ράλι Ντακάρ του 2008. Ο οικολογικός Αγώνας Africa 2023 θα ξεκινήσει στο Μονακό και στη συνέχεια θα διασχίσει το Μαρόκο, τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη. Η διοργάνωση ξεκινά στις 30 Δεκεμβρίου 2023 και ολοκληρώνεται με μια τελετή στο βάθρο στο Lac Rose στο Ντακάρ στις 14 Ιανουαρίου 2024. Όταν τελειώσουν όλα, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν ολοκληρώσει 12 διαδρομές και θα έχουν μια μέρα ξεκούρασης στην πορεία.

Σε όλη τη διάρκεια του 2022 και του 2023, ο Pedrero ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός στη μοτοσυκλέτα, σημειώνοντας τακτικά τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα και μάλιστα κερδίζοντας την κατηγορία Maxi Trail της Baja Aragón España. Ο Pedrero, του οποίου οι συμμετοχές στα Dakar εκτείνονται σε διψήφια νούμερα, είναι ξεκάθαρο ότι έχει γίνει μόνο καλύτερος καθώς έχει περάσει περισσότερο χρόνο με την Pan America. Τόσο ο αναβάτης όσο και η μοτοσυκλέτα έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους και τι μπορούν να επιτύχουν μαζί, με τον οικολογικό Αγώνα της Αφρικής του 2023 να μην αποτελεί εξαίρεση.

«Η περιπέτεια και οι επιδόσεις είναι η καρδιά της επωνυμίας μας και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να αναδείξουμε την ευελιξία της Pan America από το να συμμετέχουμε στον οικολογικό Αγώνα της Αφρικής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναλαμβάνουμε αυτήν την επόμενη πρόκληση με τον Joan Pedrero μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαμε καθ' όλη τη διάρκεια του 2023», ανέφερε σε δήλωσή της η Kolja Rebstock, περιφερειακός αντιπρόεδρος της Harley-Davidson για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Για μια μικρή γεύση του τι μπορούμε να περιμένουμε, υπάρχει ένα σύντομο βίντεο που έφτιαξε η Harley με τον Joan Pedrero μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Αγώνα 1000 Dunas Raid στην Ισπανία το 2022 σε μία Pan America 1250. Το μόνο πράγμα που άλλαξαν, είπε ο Pedrero, ήταν η αλλαγή σε ένα σετ ελαστικών Michelin Anakee Wilds και οι πιέσεις αυτών των ελαστικών. Ο έμπειρος αναβάτης ράλι αναφέρθηκε επίσης στο συγκεκριμένο γεγονός ως «περίπου μισό Ντακάρ», για να μας δώσει μια αίσθηση του πώς ήταν.

Επόμενο άρθρο »

Η Aprilia Tuareg στην εκκίνηση του Africa Eco Race

« Προηγούμενο άρθρο

Πώς μπορεί να προστατευθεί η μοτοσυκλέτα για τον χειμώνα;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα