• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Είναι η SWM Stormbreaker ένας κλώνος της Harley Sportster 1200;
Νέα Αγοράς 25/12/2023 - 19:46

Οι Κινέζοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ήταν πάντα γνωστοί για την αντιγραφή σχεδίων άλλων πιο καθιερωμένων εμπορικών σημάτων στο χώρο. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία από πού βρίσκουν την προέλευσή τους αυτές οι κινεζικές μάρκες, το πιθανότερο είναι ότι η τεχνολογία που διαθέτουν, είτε παρέχεται από διαφορετικό κατασκευαστή είτε αντιγράφεται απευθείας από διαφορετική μοτοσυκλέτα.

Για παράδειγμα, η Stormbreaker από τη SWM που είναι μια Iταλική μάρκα μοτοσυκλετών και όντως έχει την έδρα της στην Ιταλία. Ωστόσο, ανήκει σε μια Kινεζική εταιρεία που ονομάζεται Shineray, μια μάρκα που είναι αρκετά κυρίαρχος κατασκευαστής στην αυτοκινητοβιομηχανία, εδώ και αρκετό καιρό. Η Stormbreaker είναι, για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, ένα αντίγραφο της Harley-Davidson Sportster Evolution από τη σχεδίασή της, ακόμη και μέχρι τον κινητήρα της. Η SWM ισχυρίζεται, ωστόσο, ότι η μοτοσυκλέτα σχεδιάστηκε στην Ιταλία στα κεντρικά της γραφεία, επομένως εξαρτάται από εμάς αν παρατηρούμε τις ομοιότητες…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SWM Stormbreaker έρχεται μετά τη διακοπή της παραγωγής της Harley-Davidson Sportster 1200, οπότε από τεχνικής πλευράς, αν θέλουμε οπωσδήποτε μια ολοκαίνουργια μηχανή τύπου 1200 Sportster που δεν είναι η Sportster S, θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε αυτή τη μοτοσυκλέτα. Καθώς υπάρχουν πολλές μεταχειρισμένες Sportster 1200s προς πώληση σε όλο τον κόσμο, είναι καλύτερα να αγοραστεί μία καινούργια Stormbreaker και σίγουρα η τιμή των μεταχειρισμένων Sportster θα έφτανε κοντά στην τιμή των 10,000 € της Stormbreaker.

H SWM Stormbreaker έχει έναν αερόψυκτο, με έγχυση καυσίμου, V-twin κινητήρα με 61 ίππους και 90 Nm ροπής, από 1,200 κ.εκ.. Σύμφωνα με την SWM, ο κινητήρας συμμορφώνεται με τα πιο πρόσφατα πρότυπα Euro 5 και δίνει τελική ταχύτητα 165 χιλιομέτρων την ώρα. Κατασκευαστικά η μοτοσυκλέτα διαθέτει σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο με κλασικό σχεδιασμό και οι τροχοί είναι 16 ιντσών. Ακολουθεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το βάρος, τις διαστάσεις και το στυλ, την πλέον μη διαθέσιμη Sportster 1200.

Harley-Davidson Sportster 1200 και SWM Stormbreaker 1200 σε σύγκριση: οι ομοιότητες είναι πολλές!

 

Μετά από όλα αυτά, η πιθανότητα να φτάσει ποτέ μια μοτοσυκλέτα όπως η SWM Stormbreaker στις ΗΠΑ είναι πολύ μικρή, αλλά στην Ευρώπη και στην Ασία θα κυκλοφορήσει στους δρόμους. Ανεξάρτητα αν η σχεδίαση και οι τεχνικές προδιαγραφές της αντικατοπτρίζουν εκείνες της εμβληματικής Harley Sportster 1200, σίγουρα θα καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις.

Ακόμη δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν θα φτάσει και στη χώρα μας και σε τι τιμή.

Επόμενο άρθρο »

Legends: Από τον Agostini στον Quartarο

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα CFMOTO 450MT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα