• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πλήρης παρουσίαση της νέας Ducati DesertX Rally
Τεστ-Μοντέλα 04/10/2023 - 22:44

Κατά τη διάρκεια του τρίτου επεισοδίου της διαδικτυακής σειράς Ducati World Première 2024 ο κατασκευαστής απο την Μπολόνια παρουσίασε τη νέα DesertX Rally, μια νέα πιο “χωμάτινη” έκδοση της Ducati DesertX που έχει σαν στόχο τους αναβάτες που προτιμούν τις δύσκολες χωμάτινες διαδρομές και τους αγώνες rally raid.

Η DesertX Rally είναι εξοπλισμένη με τροχούς 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω που φοράνε ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR ή Pirelli Scorpion Rally & Pirelli Scorpion Trail II, είναι εφοδιασμένη με ψηλό μπροστινό φτερό και νέας σχεδίασης σέλα.

Όλα τα χαρακτηριστικά της, δείχνουν μία μοτοσυκλέτα προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση απαιτητικών χωμάτινων διαδρομών, με νέες αλουμινένιες πλάκες μπροστινού συστήματος, τηλεσκοπικό μπροστινό USD cartrige της KYB και πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες enduro.

Ο δικύλινδρος κινητήρας Testastretta 11° της Ducati και το ισχυρό, ελαφρύ ατσάλινο πλαίσιο αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, για την ικανότητα τους να αντέχουν ακόμη και τις δύσκολες καταπονήσεις σε συνθήκες εκτός δρόμου.

Η DesertX Rally δίνει πραγματικά την ευκαιρία στους αναβάτες της να πραγματοποιήσουν τις μεγάλες και εκτός δρόμου διαδρομές των ονείρων τους και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε αγώνες rally raid. 

Ας δούμε λοιπόν τα πλήρη χαρακτηριστικά της νέας Ducati DesertX Rally με βάση τις πληροφορίες που δημοσίευσε η Ducati.


Ducati DesertX Rally: adventure without limits

Με βάση την DesertX, την πρώτη Ducati εξοπλισμένη με τροχό εμπρός 21 ιντσών και πίσω 18 ιντσών, η νέα DesertX Rally είναι εξοπλισμένη με ορισμένα εξελιγμένα αγωνιστικά εξαρτήματα υψηλής ποιότητας που είναι εξειδικευμένα στην χρήση εκτός δρόμου.

Η ανάπτυξη της DesertX Rally έγινε μέσα από τους αγώνες, με αναβάτη τον Antoine Meo (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro και Πρωταθλητής Supercross Ευρώπης) που οδηγώντας την πρωτότυπη DesertX Rally πρωταγωνίστησε στο Iron Road Prolog του αγώνα Erzbergrodeo 2023 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία δικύλινδρων μοτοσυκλετών.

Ο νέος χρωματικός συνδυασμός της, το ψηλό φτερό εμπρός και τα ειδικά στοιχεία του εξοπλισμού της κάνουν την Ducati DesertX Rally να ξεχωρίζει αισθητικά με την πρώτη ματιά και ο πρόσθετος ειδικός εξοπλισμός την κάνουν μια πραγματική rally μοτοσυκλέτα για χρήση σε απαιτητικές διαδρομές εκτός δρόμου.

Το ψηλό μπροστινό φτερό, οι αναρτήσεις της Kayaba με αυξημένη διαδρομή και το αμορτισέρ με μεγαλύτερο έμβολο προέρχονται από τη σειρά motocross, ενώ οι νέοι τροχοί με ακτίνες και τρακτερωτά ελαστικά ειδικά για αγώνες εκτός δρόμου κάνουν την Rally μια μοτοσυκλέτα για κάθε τύπο εδάφους.

Αναρτήσεις και Πλαίσιο

Στο μπροστινό μέρος, η DesertX Rally είναι εξοπλισμένη με νέες πλάκες αλουμινίου (billet) για μεγαλύτερη ακαμψία και μικρότερο βάρος. Το πιρούνι USD της KYB ειναι cartridge, μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις αγωνιστικές μοτοκρός και enduro.

Επιπλέον, για τη βελτίωση της ομαλότητας και της αντοχής στη φθορά, τα καλάμια έχουν επιφανειακή επίστρωση DLC και οι σωλήνες επίστρωση Kashima. Η διαδρομή του εμπρός τροχού είναι αυξημένη κατά 20 mm, φθάνοντας τα 250 mm.

Το ψαλίδι είναι αλουμινένιο με διαφορετικό σημείο στερέωσης σε σύγκριση με της στάνταρ DesertX, το αμορτισέρ έχει έμβολο μεγαλύτερης διαμέτρου, είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και η διαδρομή του πίσω τροχού αυξάνεται κατά 20 mm, στα 240 mm. Τέλος, για την οδήγηση στα πιο γρήγορα και απαιτητικά κομμάτια εκτός δρόμου, η DesertX Rally είναι εξοπλισμένη με ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού της Öhlins.

Οι νέες αναρτήσεις επέτρεψαν στη νέα DesertX Rally να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος στα 280 mm (30 mm μεγαλύτερη από της στάνταρ).

Πάντα με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης εκτός δρόμου, η DesertX Rally είναι εξοπλισμένη με τροχούς με ακτίνες πλεγμένες ειδικά για εκτός δρόμου χρήση που είναι πιο στιβαροί άλλα και ελαφρύτεροι χάρη στα κέντρα από χάλυβα μεγάλης αντοχής και τα στεφάνια Takasago Excel που φοράνε ελαστικά με σαμπρέλα.

Τέλος πέρα από τα στάνταρ Pirelli Scorpion Rally STR η νέα DesertX Rally είναι ομολογκαρισμένη και για τα χωματερά Scorpion Rally ή τα πιο “ασφάλτινα” Scorpion Trail II.

Όλα τα παραπάνω προσθέτουν μόλις ένα κιλό στο βάρος, σε σχέση με τη στάνταρ DesertX.

Κινητήρας και Ηλεκτρονικά

Η DesertX Rally είναι εξοπλισμένη με το δικύλινδρο Ducati Testastretta 11° 937 cc με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων. Η μέγιστη ισχύς του είναι 110 hp στις 9.250 rpm και η μέγιστη ροπή 92 Nm στις 6.500 rpm. Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει ειδική χαρτογράφηση και ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά βοηθήματα για ομαλότερη απόδοση, απαραίτητη στην εκτός δρόμου χρήση.

Τα έξι προγράμματα οδήγησης της DesertX Rally (Sport, Touring, Urban, Wet, Enduro, Rally) συνεργάζονται με το Cornering ABS, το Ducati Traction Control (DTC) και το Ducati Wheelie Control (DWC) επίσης είναι αναβαθμισμένα για καλύτερη συνεργασία με το νέο πλαίσιο και την πιο απαιτητική χρήση εκτός δρόμου.

Η διαχείριση των ηλεκτρονικών λειτουργιών της Ράλι DesertX γίνεται μέσω της υψηλής ανάλυσης έγχρωμης οθόνης TFT 5" τοποθετημένη κάθετα για να προσφέρει βέλτιστη ορατότητα ακόμα και όταν ο αναβάτης οδηγεί όρθιος. Η συγκεκριμένη οθόνη έχει πρόβλεψη για ενσωμάτωση με το σύστημα πολυμέσων Ducati που επιτρέπει την σύνδεση με smartphone, ενεργοποιώντας έτσι νέες λειτουργίες όπως έλεγχος μουσικής, διαχείριση κλήσεων και πλοήγηση Turn by Turn* (προαιρετικό) με οδηγίες δρόμου απευθείας στο ταμπλό. Επιπλέον, η DesertX Rally έχει Utility Bar για την τοποθέτηση satnav.

Τα διαστήματα σέρβις για τη Ράλι DesertX είναι 15.000 km ή 24 μήνες, με έλεγχο διάκενου βαλβίδας κάθε 30.000 km.

Αξεσουάρ 

Όπως για κάθε μοντέλο της η Ducati έχει ήδη ετοιμάσει μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ για τη DesertX Rally που περιλαμβάνει: Πρόσθετο ρεζερβουάρ 8 λίτρων (40% αυξημένη αυτονομία), πλαϊνές βαλίτσες και κεντρική βαλίτσα αλουμινίου, με συνολική χωρητικότητα 120 λίτρων, πρόσθετους προβολείς LED και θερμαινόμενες χειρολαβές.

Επίσης είναι διαθέσιμα και τα παρακάτω:

  • - Προστατευτικά κινητήρα από χαλύβδινο σωλήνα.
  • - Εξάτμιση Termignoni.
  • - Αγωνιστική εξάτμιση Termignoni (+7% στην απόδοση)

Η νέα DesertX Rally θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2024.

 

 

Κύριος εξοπλισμός της DesertX Rally

  • - Κινητήρας Testastretta 11° 937 cc με 110 ίππους στις 9.250 rpm και 92 Nm στις 6.500 rpm
  • - Ατσάλινος σωληνωτός σκελετός με ψαλίδι από αλουμίνιο
  • - Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 21 λίτρα
  • - Ψηλό μπροστινό φτερό *
  • - Ζάντες με κέντρα billet διαστάσεων 21” x 2,15” και 18” x 4”, ακτίνες από χάλυβα μεγάλης αντοχής και ζάντες Takasago Excel υψηλής αντοχής (με σαμπρέλα)*
  • - Ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR σε μεγέθη 90/90-21 μπροστά και 150/70 R18 πίσω (εναλλακτικά: Pirelli Scorpion Rally, Pirelli Scorpion Trail II)
  • - Πιρούνι KYB cartridge Ø 48 mm, διαδρομή 250 mm, ρυθμιζόμενη συμπίεση και επαναφορά, επίστρωση Kashima στους σωλήνες και DLC στα καλάμια.*
  • - Bilet πλάκες μπροστινού από αλουμίνιο.*
  • - Αμορτισέρ KYB με έμβολο διαμέτρου 46 mm, διαδρομή 240 mm, με ρυθμιζόμενη συμπίεση - υψηλές και χαμηλές ταχύτητες - επαναφορά και προφόρτιση ελατηρίου *
  • - Απόσταση από το έδαφος 280 mm *
  • - Ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού Öhlins στερεωμένο στο τιμόνι *
  • - 6 προσαρμόσιμα προγράμματα οδήγησης (Sport, Touring, Urban, Wet, Enduro, Rally)
  • - 4 Λειτουργίες ισχύος σε 3 επίπεδα
  • - ABS Cornering Bosch ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα
  • - Ducati Traction Control ρυθμιζόμενο σε 8 επίπεδα
  • - Ducati Wheelie Control
  • - Engine Brake Control
  • - Ducati Cruise Control
  • - Έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT 5" με υποστήριξη εφαρμογής Ducati Link και πλοήγηση turn-by-turn
  • - Utility Bar
  • - Ducati Brake Light
  • - Ducati Quick Shift Up & Down (DQS)
  • - Σύστημα φωτισμού Full LED
  • - Ειδικός χρωματικός συνδυασμός Iron Giant *
  • - Ρυθμιζόμενοι μοχλοί φρένων και ταχυτήτων *

 

*Εξοπλισμός και ειδικά χαρακτηριστικά αποκλειστικά για την DesertX Rally

Επόμενο άρθρο »

Οδηγούμε BMW M 1000 R & RR Competition στις Σέρρες

« Προηγούμενο άρθρο

Παρουσίαση της νέας BMW R 1300 GS

Χορηγοί