• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αποκλειστικό: Ο οδηγούμε την Vmoto TC Max μαζί με Παγκόσμιους Πρωταθλητές
Τεστ-Μοντέλα 26/09/2023 - 16:47

του Δημήτρη Διατσίδη
 

Στην πίστα καρτ Misanino, ακριβώς δίπλα στην πίστα Misano όπου γίνεται το MotoGP, αλλά και τα WorldSBK μεταξύ άλλων Αγωνιστικών εκδηλώσεων, έγινε η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση των νέων μοντέλων της Vmoto, τα οποία σας παρουσιάσαμε εδώ. Στην ίδια πίστα μια ημέρα νωρίτερα έγινε μια πολύ κλειστή παρουσίαση, του μοντέλου TC Max Racing Edition, το οποίο οδήγησαν οι καλεσμένοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και διακεκριμένοι οδηγοί αγώνων Jorge Lorenzo, Michele Pirro, Loris Capirossi, Tetsuya Harada, Marco Lucchinelli, Dario Marchetti, Chaz Davies, Mattia Casadei, Massimo Roccoli, με μόνο προσκεκλημένο δημοσιογράφο από όλον τον κόσμο τον απεσταλμένο μας Δημήτρη Διατσίδη, που μάλιστα οδήγησε στην πίστα μαζί με τους “παγκόσμιους”!

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι η Vmoto είναι επίσημος προμηθευτής ηλεκτρικών scooter για την Ducati Corse στο MotoGP. Έτσι από πέρυσι οι οδηγοί, η τεχνική ομάδα και οι μάνατζερ της Ducati Lenovo Team κινούνται μέσα στο paddock αποκλειστικά με Vmoto. Επίσης έγινε και η ανάλογη συμφωνία για την ομάδα Aruba.it Racing – Ducati team SBK στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Η Vmoto είναι επίσης προμηθευτής scooters για την MotoE στο FIM Enel World Cup.

Οι συνεργασία της Vmoto επεκτάθηκε φέτος και στον τομέα των αγώνων αυτοκινήτου, με την επίσημη προμήθεια στο Porsche Carrera Italy Cup, όπου όλοι κινούνται με το 100% ηλεκτρικό Cux.

 

Το μοντέλο TC MAX τώρα για το οποίο δημιουργήθηκε αυτή η ιδιαίτερη παρουσίαση είναι μία μικρή μοτοσυκλέτα "Cafè Racer", η πρώτη 100% ηλεκτρική του είδους. Τα λογότυπα της εταιρίας Super Soco από την οποία γεννήθηκε η Vmoto, κοσμούν τα πλαστικά του “ρεζερβουάρ” και κάνουν την Tcmax μια όμορφη μοτοσυκλέτα για την πόλη. Η τελική ταχύτητα των 95 km/h έρχεται πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ το σύστημα φρένων φροντίζει για δυνατό και ασφαλές σταμάτημα. Τα φώτα είναι Full LED και το LCD πάνελ των οργάνων έχει αναλογική παρουσίαση των ενδείξεων για να ταιριάζει με το ρετρό στυλ της μοτοσυκλέτας. Το μοτέρ είναι αυτό των 3,900 W της Super Soco, που αποδίδει 5,100 W δίνοντας μια αυτονομία 92 χλμ. Η μπαταρία φορτίζεται πλήρως σε 4.5 ώρες. Η ειδική για την εκδήλωση έκδοση είχε βελτιωμένες αναρτήσεις, καθώς οι οδηγοί του Παγκοσμίου ήταν έτοιμοι για δυνατό παιχνίδι.

Πράγματι ειδικά οι Jorge Lorenzo και Loris Capirossi μπήκαν στην πίστα με άγριες διαθέσεις και γρήγορα ξεχώρισαν από όλους, πετυχαίνοντας τους καλύτερους χρόνους γύρου. Η “κόντρα” τους εξελίχθηκε σε ένα ωραίο θέαμα, καθώς και οι δύο πίεσαν αρκετά πέρα από τα όριά της την TC Max και δεν έλειψαν τα γλιστρήματα του μπροστινού τροχού, τα οποία και οι δύο κατάφεραν να σώσουν χωρίς να υπάρξει κάποια πτώση.

Πέρα από το “παιχνίδι” οδηγήσαμε μια μικρή μοτοσυκλέτα που χωρίς να έχει την ικανότητα να πλαγιάζει στο όριο όπως οι συμβατικές θερμικές, είναι ευχάριστη και απίστευτα γρήγορη στην επιτάχυνση στις εξόδους των στροφών. Μια καλή περίπτωση για κάποιους που θέλουν να κινηθούν σβέλτα στην πόλη με στυλ “νεο-ρετρό”, αλλά χωρίς σούπερσπορ απαιτήσεις.

Η παρουσίαση έκλεισε με μεταφορά στην κύρια πίστα, με ένα ειδικό τρενάκι το οποίο γέμισε με πολλά Παγκόσμια Πρωταθλήματα που κουβαλούσαν μαζί τους όλοι αυτοί οι οδηγοί.


 

Marcchetti, Lorenzo, Milone, Capirossi, έτοιμοι για όλα
Marcchetti, Lorenzo, Milone, Capirossi, έτοιμοι για όλα
Ετοιμάζονται να μπουν στην πίστα οι Loris Capirossi και  Jorge Lorenzo
Ετοιμάζονται να μπουν στην πίστα οι Loris Capirossi και Jorge Lorenzo
Capirex - JL, σκληρή μάχη
Capirex - JL, σκληρή μάχη
Το τρενάκι των 11 Πρωταθλημάτων
Το τρενάκι των 11 Πρωταθλημάτων
Milone και Διατσίδης είχαν τη δική τους κόντρα, που έχει ξεκινήσει πριν δύο χρόνια!
Milone και Διατσίδης είχαν τη δική τους κόντρα, που έχει ξεκινήσει πριν δύο χρόνια!

Επόμενο άρθρο »

Παρουσίαση της νέας BMW R 1300 GS

« Προηγούμενο άρθρο

Διέρρευσαν οι προδιαγραφές της Royal Enfield Himalayan 450

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα