• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O “Notis” στον 1ο αγώνα στην Ιταλία
Συγκεντρωμένος στο στόχο του και με τη μεγαλύτερη πρόοδο
Νέα 01/06/2010 - 16:43

 

Ο απόφοιτος του πρώτου επιπέδου της Hellas NSF Academy, μετά την πρώτη επίσημη προπόνηση στην πίστα Aprilia στην Ιταλία τον περασμένο μήνα, συμμετείχε στον πρώτο αγώνα του Honda NSF Junior Trophy, που γίνεται σε πίστες καρτ της Ιταλίας υπό την επίβλεψη της Gresini Racing.

O Νότης Παπαπαύλου βρέθηκε λοιπόν με τον πατέρα του Γιώργο στην πίστα Latina, νότια της Ρώμης και αμέσως μπήκε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Ο «Notis», όπως τον αποκαλούν με την ιταλική προφορά οι διοργανωτές και οι δάσκαλοι του Junior Trophy, παρά το ότι είναι μόλις 10 χρόνων, έχει πάρει στα σοβαρά αυτό που για άλλους φαίνεται παιχνίδι. Πάει στην Ιταλία φέτος για να μάθει τις πίστες σε πρώτη φάση, να μπει στο πνεύμα του έντονου συναγωνισμού και να βελτιώσει την τεχνική του, κάτω από τις υποδείξεις των έμπειρων οργανωτών. Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε τις δοκιμές Παρασκευή και Σάββατο και ήταν ο οδηγός με τη μεγαλύτερη βελτίωση.

Οι Ιταλοί συναθλητές του είναι όλοι μεγαλύτεροι, μέχρι και δυόμισι χρόνια σε ηλικία και οι περισσότεροι έχουν ξανατρέξει στις πίστες αυτές.

Την Κυριακή στον αγώνα, ο Νότης ξεκίνησε τέλεια και βρέθηκε στη 10η θέση από τους 17 οδηγούς που συμμετέχουν. Αργότερα μετά από πίεση κάποιου Ιταλού, βρέθηκε εκτός της διαδρομής, έχασε μερικές θέσεις, αλλά κρατήθηκε χωρίς να πέσει. Τελικά τερμάτισε 14ος, παίρνοντας τους 2 πρώτους βαθμούς του στο Πρωτάθλημα. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε περισσότερο στον Αγώνα, ήταν ότι έπρεπε λόγω κανονισμού να αγωνιστεί με καινούργιες μπότες που τον εμπόδισαν να αλλάζει ταχύτητες όπως θα ήθελε. Όμως υπομονετικά έκανε την προσπάθειά του, χωρίς υπερβολές και τελικά με μεγάλη ωριμότητα, όπως παραδέχτηκαν οι Ιταλοί δάσκαλοί του.

 

Τώρα ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα στην Corridonia, δυστυχώς χωρίς να μπορεί να προπονηθεί στην Ελλάδα, λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος που ευχόμαστε να λυθεί σύντομα.

Ο χορηγός του, που είναι η Jet Oil και το περιοδικό MOTOGP WORLD που υποστηρίζει την όλη προσπάθεια, του εύχονται καλή συνέχεια

Επόμενο άρθρο »

Mε ανεβασμένη διάθεση ο Melandri στο Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

JiR Moto2: Σε αναμμένα κάρβουνα η ομάδα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα