• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Tο σχέδιο του Pininfarina για την VMOTO
"Ζωντανά" στο Μιζάνο!
Νέα Αγοράς 14/07/2023 - 09:33

του Δημήτρη Διατσίδη

 

O σχεδιαστικός οίκος του Pininfarina είναι γνωστός στην αυτοκινητοβιομηχανία – κυρίως για τις Ferrari που έχει σχεδιάσει – και τώρα έχει μπει και στον τομέα των δύο τροχών, όπως είχαμε δει στην παρουσίαση του πρωτότυπου mega scooter για την VMOTO, στο σαλόνι του Μιλάνου τον περασμένο Νοέμβριο.

Σήμερα σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση είδαμε να σχεδιάζεται μπροστά μας η σχεδόν τελική μορφή αυτού του σκούτερ που μάλλον θα παρουσιαστεί στην EICMA φέτος το Νοέμβριο. 

Ο νεαρός σχεδιαστής Daniele Mazzon κλήθηκε από τον πανέξυπνο CEO της Ιταλικής VMOTO να αποκαλύψει κάποια πράγματα για το σχεδιασμό που έγινε και μετά τις τελευταίες δοκιμές στην ιδιωτική αεροσήραγγα της Pininfarina S.p.A. Και εκείνος ανταποκρίθηκε ζητώντας ένα άσπρο φόντο από το πίσω μέρος μιας διαφημιστικής πινακίδας, πάνω στο οποίο σχεδίασε τις βασικές γραμμές, που όπως εξήγησε δεν είναι μόνο η προσωπική του σφραγίδα στο πρότζεκτ, αλλά το αποτέλεσμα της δουλειάς όλου του περίφημου σχεδιαστικού οίκου. 

Ο Graziano Milone από την πλευρά του “πελάτη” δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόοδο της δουλειάς και δήλωσε στους λίγους δημοσιογράφους – λιγότεροι από δέκα από όλον τον κόσμο – ότι αυτό το μεγάλο για τα δεδομένα της εταιρίας σκούτερ θα είναι στην περιοχή των 250cc σε σχέση ιπποδύναμης με τα δίτροχα με θερμικό κινητήρα. Εδώ να σημειώσουμε ότι έτσι υπολογίζουν όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών σκούτερ και μοτοσυκλετών την αναλογία και το μέρος της αγοράς στο οποίο απευθύνεται κάθε νέο τους μοντέλο. 

Αργότερα σε ιδιαίτερη συζήτηση που είχε με τον απεσταλμένο μας και υπογράφοντα το κείμενο, ο Milone ανέφερε ότι η συνεργασία με τη διάσημη Ιταλική εταιρία έγινε όχι αποκλειστικά για λόγους μάρκετινγκ – όπως ίσως θα σκεφτόταν κανείς – αλλά από την ανάγκη να σχεδιαστεί ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό σχήμα, που όμως θα εκμεταλλευόταν την αεροδυναμική για να έχει καλύτερες επιδόσεις και για να ψύχει καλύτερα την μπαταρία, κάτι που λειτουργεί υπέρ της σταθερής απόδοσης σε όλη τη διάρκεια της χρήσης του κάθε ηλεκτροκινητήρα. O Pininfarina σε συνδιασμό με την αεροσήραγγα που έχει, ήταν ο ιδανικός συνεργάτης.

Στην παρουσίαση και το σχεδιασμό αυτό βρέθηκε και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marco Lucchinelli, που ήταν από τους παιδικούς ήρωες του Graziano Milone, ο οποίος είπε ότι εντυπωσιάστηκε από τον νεαρό σχεδιαστή. 

Αργότερα συζητήσαμε σε ιδιαίτερη συνάντηση το θέμαμε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo – που είναι πρεσβευτής της μάρκας – και η γνώμη του είναι ότι η VMOTO προχωράει στον τομέα της τεχνολογικής πρωτοπορίας στην κατηγορία των ηλεκτρικών και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι χαρούμενος για τη συνεργασία τους. Επίσης τόνισε και πάλι το πιστεύω του για την αστική κινητικότητα που μπορεί και πρέπει να διαλέξει το δρόμο της ηλεκτροκίνησης, για μείωση των ρύπων από τα δίτροχα και μείωση και του θορύβου στις πόλεις. 

Επόμενο άρθρο »

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας Suzuki GSX-S 1000 T

« Προηγούμενο άρθρο

Zελατίνα Biondi για Aprilia SR GT 125 και SR GT 200

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα