• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Είμαι χαρούμενος με την πρώτη σειρά
Δεν θα μπορούσα να πάρω την pole position
Νέα 04/06/2022 - 20:05

Ο Fabio Quartararo είναι μια πραγματική σανίδα σωτηρίας για τη Yamaha και στις κατατακτήριες για το Grand Prix της Καταλονίας στη Βαρκελώνη το έδειξε για άλλη μια φορά, φτάνοντας σε μια πρώτη σειρά που φαινόταν  σχεδόν  αδύνατο να φτάσει, δεδομένου του πολύ ισχυρού ανταγωνισμού από την Aprilia και την Ducati στο Montmelò. Η μεγάλη ευθεία σίγουρα δεν είναι ευνοϊκή για τη M1 του Fabio, αλλά όπως πολλές φορές αυτή τη σεζόν, μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση, αποδεικνύοντας ότι είναι επίσης στον αγώνα για τη νίκη αύριο.

Στην πραγματικότητα, ο Fabio προκαλεί εντύπωση ακριβώς στον ρυθμό του αγώνα. Ο Quartararo ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο με την ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του με τον κατασκευαστή της Iwata για τις επόμενες δύο σεζόν. Αφού εξάλειψε τώρα όλες τις μεταβλητές σχετικά με το μέλλον του, θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε ένα παρόν που εξακολουθεί να τον βλέπει ως επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με πολύτιμο προβάδισμα οκτώ βαθμών έναντι του Espargarò.

"Χθες ήταν δύσκολο, δεν είχα καμία εμπιστοσύνη με τα νέα ελαστικά", είπε ο Quartararo". "Σήμερα το πρωί δεν είχα καλό ρυθμό και ειλικρινά δεν περίμενα να είμαι τόσο γρήγορος τόσο σύντομα. Αλλά ένιωσα πολύ καλά στις ΕΔ4, έκανα μερικούς εξαιρετικούς γύρους. Στις κατατακτήριες έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, ίσως δεν θα μπορούσα ποτέ να παλέψω για την pole ή ακόμα και για τη δεύτερη θέση, αλλά είμαι ευχαριστημένος με το πώς πήγε και πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος αύριο.  Ίσως θα μπορούσα να τα είχα πάει λίγο καλύτερα στις κατατακτήριες, αλλά είμαι ευχαριστημένος με αυτό".


"Έχουμε τις δυνατότητες και την ταχύτητα, ακόμα κι αν δεν είμαστε οι μόνοι. Όλοι ξέρουν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση εδώ για τα ελαστικά στο τέλος του αγώνα, αλλά είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Νομίζω ότι όλοι έχουν μια πολύ ξεκάθαρη ιδέα για το πώς να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση".


Κάποιοι αναβάτες (όπως ο Marini) ανέφεραν ότι το πρόβλημα θα είναι περισσότερο το μπροστινό ελαστικό. Ο Quartararo διαφωνεί. 

"Για μένα, το μπροστινό ελαστικό είναι εντάξει. Έχω δοκιμάσει και το μεσαίο και το σκληρό και δεν νομίζω ότι θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Θα είναι θέμα να έχουμε στρατηγική στον αγώνα, να αποφασίσουμε πότε θα πιέσουμε περισσότερο ή λιγότερο, αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι το πρόβλημα θα είναι το μπροστινό στον αγώνα".


Ο Quartararo ανέφερε ότι την Παρασκευή δεν ένιωθε τόσο καλά με το κράτημα, σήμερα όμως η κατάσταση άλλαξε. 

"Χθες ένιωσα καλά με τη μοτοσυκλέτα, αλλά δεν είχα καθόλου πρόσφυση. Απλώς νομίζω ότι αλλάξαμε μερικά μικρά πράγματα στη μοτοσυκλέτα που μας βοήθησαν, αλλά νομίζω ότι το βήμα προς τα εμπρός εξαρτάται περισσότερο  από το καλύτερο κράτημα της ασφάλτου που υπήρχε σήμερα. Δεν νομίζω ότι έκανα μεγάλες αλλαγές, δεν ήταν αυτό που με έκανε να κάνω ένα μεγάλο βήμα μπροστά".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Ήταν ο πιο δύσκολος γύρος της σεζόν

« Προηγούμενο άρθρο

Ανανέωση συνεργασίας Yamaha και Monster Energy

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα