• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Quartararo έπρεπε να τιμωρηθεί;
Για την ανοικτή φόρμα;
Νέα 06/06/2021 - 19:23

Η φόρμα του Fabio Quartartaro άνοιξε την ώρα του αγώνα και ο Γάλλος και οι άνθρωποι της Alpinestars ψάχνουν να βρουν το γιατί, αφού στο τέλος του αγώνα ο ίδιος ο Γάλλος οδηγός έκλεισε το φερμουάρ, που λειτούργησε σωστά! 

Στο paddock του MotoGP ήδη ξεκίνησε μια συζήτηση για το τι έπρεπε να γίνει σε αυτήν την περίπτωση. Ο κανονισμός λέει ότι: “ο εξοπλισμός πρέπει να είναι φορεμένος σωστά δεμένος, σε κάθε στιγμή στη διάρκεια μιας δραστηριότητας στην πίστα” και φυσικά στη διάρκεια του αγώνα.

Τι έπρεπε λοιπόν να γίνει;

Σύμφωνα με την άποψη του Δημήτρη Διατσίδη, που αποδέχτηκαν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και άνθρωποι των ομάδων στο paddock, έπρεπε να βγει σημαία “μαύρη/πορτοκαλί” με το νούμερο του οδηγού, που σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα. Βάσει αυτής της σημαίας ο Γάλλος οδηγός θα έπρεπε να βγει στα πιτς, να δεθεί σωστά η φόρμα του – εάν ήταν δυνατόν – και μετά να συνεχίσει τον αγώνα. 

Οι άνθρωποι της Suzuki και της Honda, αλλά και της Ducati, συζήτησαν το θέμα και μάλλον θα κάνουν την προσφυγή τους στους αγωνοδίκες.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό μπορεί να αλλάξει τα αποτελέσματα, αλλά θα είναι κάτι που θα μπορεί να ισχύει από δω και πέρα σε ανάλογες περιπτώσεις. Δεν θα πρόκειται για τιμωρία, αλλά για ένα θέμα ασφαλείας που θα πρέπει να κοιτάξουν προσεκτικά, γιατί ας αναλογιστεί κανείς τι θα γινόταν, αν ο Quartararo είχε μια πτώση με ανοικτή τη φόρμα του;

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Morbidelli: Δεν έχω τελική ταχύτητα

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα