• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez εξηγεί την τακτική του στις ΚΑΤ1
"Απολογήθηκα στον Vinales"
Νέα 29/05/2021 - 20:38

Κατά τις ΚΑΤ1 των MotoGP σήμερα το μεσημέρι, o Marc Marquez ακολούθησε κατά πόδας τον Maverick Vinales, ώστε να έχει ένα σημείο αναφοράς. Ο αναβάτης της Yamaha μπήκε στα pits προσπαθώντας να τον αποφύγει, αλλά ο Marquez τον ακολούθησε, κάτι που επέφερε την δυσφορία του Maverick. Το αποτέλεσμα ήταν ο Marquez να περάσει στις ΚΑΤ2 ενώ ο Vinales (μετά το λάθος του στην τελευταία στροφή) να μείνει εκτός. Οι αναβάτες διχάστηκαν από αυτό το γεγονός και πολλοί έριξαν την ευθύνη στον Marquez, άλλοι είπαν ότι είναι κομμάτι του αθλήματος ενώ άλλοι δεν θέλησαν να ανακατευτούν.

Ο ίδιος ο Marc Marquez, δήλωσε: "Συνάντησα τον Maverick πριν την συνέντευξη τύπου και του απολογήθηκα, γιατί ξέρω ότι αυτό που έκανα δεν είναι τελείως δίκαιο. Βασικά του είπα έχεις κάθε λόγο να είσαι νευριασμένος. Αλλά από την άλλη, ενώ το πρωί ένοιωθα καλά, το απόγευμα ένοιωθα χάλια με την φυσική μου κατάσταση, σταμάτησα τις ΕΔ4 νωρίτερα και είπα στην ομάδα μου ότι δεν νοιώθω την μοτοσυκλέτα, δεν νοιώθω τίποτα και ότι πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιον. Κοιτώντας την λίστα, είδαμε ότι ο Vinales ήταν ο ταχύτερος. Αν ήταν κάποιος άλλος θα είχαμε ακολουθήσει αυτόν. Ήταν η τακτική μας γιατί μόνο έτσι θα μπορούσα να πάω καλύτερα".

Από πλευράς του, ο Vinales δήλωσε: "Δεν υπάρχει κάτι για να παραπονεθώ. Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Μετά τις ΕΔ1 δεν ξαναείχα την ίδια αίσθηση οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αν η ομάδα πει κάτι, αυτό είναι θέμα της ομάδας, εγώ επικεντρώνομαι στην οδήγησή μου. Δεν περάσαμε στις ΚΑΤ2 γιατί δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι και τέλος".

Το σχόλιο του Maverick για την ομάδα αναφέρεται στα λεγόμενα του μάνατζερ της Yamaha στα MotoGP, Massimo Meregalli, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ήταν μια δίκαιη κίνηση και ίσως να χρειαζόταν και η επιβολή κάποιας ποινής.

Οι υπόλοιποι αναβάτες είχαν ποικίλες αντιδράσεις. O Luca Marini ανέφερε ότι αυτή η κίνηση έγινε για να εκνευρίσει συγκεκριμένα τον Vinales, αφού ο Marquez ήταν αρκετά γρήγορος για να περάσει μόνος του στις ΚΑΤ 2(αυτή η δήλωση έγινε πριν την απολογία του Marquez). Ο Johann Zarco από πλευράς του δήλωσε ότι αυτό είναι η σκοτεινή πλευρά του αθλήματος, χωρίς όμως να καταδικάσει τον Marquez, καθώς παλιά, όταν ο Marquez ήταν ο ταχύτερος, οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να τον ακολουθήσουν.

Ο Joan Mir δήλωσε ότι είναι αστείο όταν το βλέπεις απ'έξω, αλλά δεν έχει πλάκα όταν είσαι αυτός που ακολουθούν, ενώ ο ομόσταυλος του Vinales, Fabio Quartararo είπε ότι είναι μια οριακή κίνηση αλλά δεν θέλει να ανακατευτεί.

Τέλος, ο Franco Morbidelli δήλωσε: "Προσπάθησε να το κάνει και σε εμένα χθες. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω αν είναι αντιαθλητικό ή όχι αλλά δεν είναι ωραίο να βλέπεις έναν 8 φορές παγκόσμιο να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά  έτσι είναι η κατάσταση και το έκανε. Δεν υπάρχει κάτι για να παραπονεθώ".

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Estoril Πρώτος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: MotoGP ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα