• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati 1-2 με Miller και Bagnaia!
Jerez MotoGP : Αγώνας
Νέα 02/05/2021 - 21:15

Μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής του έχει σήμερα ο Jack Miller, που πήρε την δεύτερή νίκη στην καριέρα του στα MotoGP, μετά από 4 ολόκληρα χρόνια. Ο Αυστραλός αναβάτης είχε βρει από χθες έναν καλό ρυθμό κατά τις ΕΔ4, έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή, ήταν δεύτερος στο μισό αγώνα και εν τέλει όταν ο Quartararo αντιμετώπισε πρόβλημα (θα αναφερθούμε παρακάτω), βγήκε μπροστά και πέρασε πρώτος την καρό σημαία με διαφορά 1.9 δευτερόλεπτα από τον ομόσταυλό του Francesco Bagnaia που πήρε την δεύτερη θέση, κάνοντας το πρώτο 1-2 της Ducati από το 2018.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Franco Morbidelli, η σκληρή δουλειά του οποίου έχει αρχίσει να αποδίδει και φαίνεται να ξεπερνά τα προβλήματα από την αρχή της σεζόν. Πίσω τους, στην τέταρτη θέση ο Takaaki Nakagami κατά τους τελευταίους γύρους έκανε χρόνους κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερους από τον Jack Miller, ενώ την πεντάδα έκλεισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Joan Mir. Στην 6η θέση ο Aleix Espargaro ισοβάθμισε το καλύτερο αποτέλεσμα του ίδιου και της Aprilia και πίσω του τερμάτισε στην 7η θέση η πρώτη Yamaha του αγώνα με αναβάτη τον Maverick Vinales.

O Johann Zarco βρέθηκε στην 8η θέση, μπροστά από τις δύο εργοστασιακές Honda του Marc Marquez και του Pol Espargaro που έκλεισαν την δεκάδα με αυτή τη σειρά.

Το μεγάλο φαβορί για σήμερα, Fabio Quartararo, ξεκίνησε από την pole position, είχε πέσει στην τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο, αλλά από εκεί και πέρα πέρασε μπροστά και έχτισε διαφορά 2 δευτερολέπτων από τον Jack Miller πετυχαίνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ χρόνου αγώνα με 1:37.770. Με 11 γύρους να απομένουν η νίκη του θεωρούταν δεδομένη, όμως ξαφνικά μέσα σε ένα γύρο το προβάδισμα που είχε εξανεμίστηκε. ο Miller τον προσπέρασε στην πρώτη στροφή με 10 γύρους να απομένουν και από εκεί και πέρα ο Quartararo συνέχισε να χάνει θέσεις για να τερματίσει τελικά 13ος, χάνοντας έτσι και την πρώτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος από τον Bagnaia. H ξαφνική του αλλαγή στην απόδοση σχετίζεται με προβλήματα arm pump, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος αργότερα. 

O Morbidelli πήρε ένα βάθρο που το χαρακτήρισε σαν νίκη!
O Morbidelli πήρε ένα βάθρο που το χαρακτήρισε σαν νίκη!

Ο Valentino Rossi έκανε ακόμη έναν κακό αγώνα φέτος και έμεινε μόλις 17ος, πισω από τον ετεροθαλή αδελφό του Luca Marini.

Ο Alex Rins βρισκόταν μέσα στην δεκάδα αλλά είχε πτώση στον δεύτερο γύρο και τελικά τερμάτισε 20ος ενώ ο Brad Binder έπεσε στην δεύτερη στροφή του δεύτερου γύρου, επανήλθε στον αγώνα και εν τέλει ξαναέπεσε 13 γύρους πριν το τέλος και εγκατέλειψε. Επίσης εγκατέλειψε μετά από πτώση ο Alex Marquez που έπεσε στον πρώτο γύρο και ο Enea Bastianini, ο οποίος έπεσε 16 γύρους πριν το τέλος, επανήλθε στον αγώνα αλλά αργότερα εγκατέλειψε.

Επόμενο άρθρο »

Quartararo : Δεν είχα πλέον δύναμη και καμία αίσθηση του χεριού μου

« Προηγούμενο άρθρο

1000 εκκινήσεις για τη συνεργασία Honda-Repsol!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα