• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μichelin: Θέλει Barros για δοκιμαστή
Σε συζητήσεις με τον Alex Barros βρίσκεται η Michelin προκειμένου ο Βραζιλιάνος να αναλάβει καθήκοντα επίσημου δοκιμαστή της εταιρίας.
Νέα 20/02/2008 - 00:00
Σε συζητήσεις με τον Alex Barros βρίσκεται η Michelin προκειμένου ο πολύπειρος Βραζιλιάνος αναβάτης να αναλάβει καθήκοντα επίσημου δοκιμαστή της εταιρίας.

Ducati, Kawasaki, Suzuki και εσχάτως η Fiat Yamaha στο team Rossi, έχουν δοκιμαστές που ασχολούνται αποκλειστικά με την εξέλιξη και τη δοκιμή των ελαστικών της Bridgestone, έτσι ώστε να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γίνεται στην εταιρία.

Το ίδιο δε συμβαίνει στη Michelin, η οποία σε αυτόν τον τομέα υστερεί. Για τον λόγο αυτό και μετά φυσικά την ήττα της πέρσι από τους Ιάπωνες, ψάχνει να βρει ένα έμπειρο και γρήγορο αναβάτη που να επικεντρωθεί στην εξέλιξη των ελαστικών της.

Ο ιδανικός είναι ο Alex Barros ο οποίος στο τέλος της περσινής σεζόν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη δράση αφού δεν βρήκε θέση ούτε στα WSBK. Ο ισχυρός άνδρας του αγωνιστικού τμήματος της Michelin, Jean Philippe Weber παραδέχθηκε ότι η εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Βραζιλιάνο, ο οποίος είναι γρήγορος και αρκετά έμπειρος αναβάτης.

«Αν θες να κάνεις δοκιμές εκτός προγράμματος MotoGP, χρειάζεται κάποιον σαν τον Barros ο οποίος είναι ταχύτατος και γνωρίζει καλά τις μοτοσυκλέτες των MotoGP. Αν ο δοκιμαστής σου είναι έξι δευτερόλεπτα πιο αργός από τον ρυθμό τότε δεν θα πάρεις τις σωστές πληροφορίες που χρειάζεσαι για τα ελαστικά σου. Δεν θα μπορέσεις για παράδειγμα να διαπιστώσεις την πραγματική πίεση και την ζέστη στα λάστιχα, οπότε θα δεν θα πάρεις απαντήσεις στα ερωτήματά σου», δήλωσε ο Weber.

Επόμενο άρθρο »

Stoner: «Φοβάμαι περισσότερο τον Pedrosa»

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez IRTA test: Φινάλε με Hayden

Χορηγοί