• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η PRAMAC RACING TEAM άλλαξε το «δέρμα» της!
Γεννήθηκε η ομάδα «GREEN ENERGY TEAM», η ομάδα της πράσινης ενέργειας
Νέα 17/03/2010 - 20:08

 

Σήμερα στην πίστα Losail στο Κατάρ έγινε μια όμορφη αποκάληψη. Το νέο πρόσωπο μιας ομάδας! Το όνομα δεν άλλαξε, μόνο η φιλοσοφία πάει σε νέους δρόμους. Η ομάδα Pramac Racing Team, με ιστορία σχεδόν 10 χρόνων στο MotoGP, άλλαξε «δέρμα», με μεγάλο ενθουσιασμό στην ιδέα ίσως του μεγαλύτερου προβλήματος του κόσμου: της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Με αυτό το αίσθημα ο ιδιοκτήτης της ομάδας ο Paolo Campinoti, ο CEO του Pramac Group, θέλει να βάλει τα θεμέλια και τις δομές που θα κάνουν την ομάδα την πρώτη του MotoGP World Championship, που σκέφτεται το περιβάλλον και θα γίνει το πρωτοπόρο «The Green Energy Team», που μεταφράζεται «Η Ομάδα της Πράσινης Ενέργειας».

Και αυτό δεν θα είναι απλά μια αλλαγή στα παραδοσιακά κόκκινα χρώματα της ομάδας, που τώρα γίνονται πράσινα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αλλά θα γίνει μια σειρά από ενέργειες που θα προσπαθήσουν να κρατήσουν όσο πιο πράσινο γίνεται το περιβάλλον. Αρχικά η ομάδα στις εγκαταστάσεις της στο paddock του MotoGP θα χρησιμοποιεί προϊόντα που μειώνουν τη ρύπανση και θα οργανώνει σειρά ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πράσινη Ομάδα, ωραία χρώματα!
Πράσινη Ομάδα, ωραία χρώματα!

 

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ο πλανήτης μας να κρατήσει τη λάμψη του.

Χαρακτηριστικά ο Paolo Campinoti δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μας, το να ξεκινούμε αυτό το σημαντικό εγχείρημα. Ελπίζουμε ότι αυτό θα προκαλέσει το «ξύπνημα» αρκετών, ανάμεσα στα εκατομμύρια οπαδούς του MotoGP και όχι μόνο, ώστε να σέβονται τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ο καθένας μας και στη διάρκεια αυτής της χρονιάς η «Πράσινη» Ομάδα μας, θα προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά με διάφορες, φιλικές ως προς το περιβάλλον, εκδηλώσεις. Για παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε στους χώρους μας στο paddock, αλλά και στη μονάδα φιλοξενίας, ηλιακούς συλλέκτες της Pramac και αεροτουρμπίνες σχεδιασμένες από τον Philippe Starck για την Pramac, που θα παράγουν ενέργεια για τις ανάγκες της ομάδας. Επίσης όπου είναι δυνατόν θα χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Ducati GP10, σε πράσινο!!
Η Ducati GP10, σε πράσινο!!

Και αν κάποιος αναρωτηθεί αν ο κόσμος του MotoGP είναι ένα ταιριαστό περιβάλλον για τέτοιες ενέργειες, θα συμφωνήσω ότι γενικότερα όλος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν έχει πολλές τέτοιες ευαισθησίες, αλλά τέτοιες ενέργειες δημιουργήθηκαν για να δείξουν ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινή του ζωή. Εμείς θα δώσουμε ένα ζωντανό παράδειγμα στη πίστα, με την καθαρή ενέργεια που θα παράγουμε.

Όλοι μας στο MotoGP paddock, πρέπει να συνεργαστούμε σε μια τέτοια κατεύθυνση».

 

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή και θα είμαστε εκεί μάρτυρες της επιτυχίας της και της ανταπόκρισης που θα έχει.

Επόμενο άρθρο »

Kyalami: Τέλος το WSBK;

« Προηγούμενο άρθρο

ΜΟΤΟ2: Η Bimota ξανά στις πίστες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα