• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Colin Edwards: Η M1 'τα σπάει'
Υπερευχαριστημένος ο Τεξανός
Νέα 08/03/2010 - 09:04

Ο Colin “Texas Tornado” Edwards, μετά την πολύ καλή του εμφάνιση στις επίσημες δοκιμές του MotoGP, (μπήκε μέσα στους 5 ταχύτερους στην Sepang) μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το πόσο βελτιωμένο βρήκε τον κινητήρα.

Η Ιαπωνική εταιρεία, παρά το ότι πήρε τον τίτλο το '08 και το '09 με τον Rossi προχώρησε σε βελτιώσεις της απόδοσης του τετρακύλινδρου μοτέρ της, αλλά δούλεψε και πάνω σε πλαίσιο και ψαλίδι για να καλυτερέψει και η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Οι αλλάγές που έγιναν στα ηλεκτρονικά έκαναν την YZR-M1 πιο οδηγήσιμη σύμφωνα τόσο με τον Rossi, όσο και με τον Edwards:

“Παρόλο που η μοτοσυκλέτα πέρσι τσάκιζε κόκαλα, ήταν μακράν η καλύτερη στο grid, έγιναν βελτιώσεις σε τομείς που την έφεραν πιο κοντά στο οδηγικό μου στιλ. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους μηχανικούς. Παρόλο που δεν έκαναν κάτι ριζοσπαστικό, οι βελτιώσεις ήταν όλες προς την σωστή κατεύθυνση”, σχολίασε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WSΒΚ.

 

Να πούμε ότι η Yamaha είχε δυσκολευτεί λίγο με τον κανονισμό που μπήκε σε ισχύ στον περσινό αγώνα του Brno και ήθελε κάθε αναβάτη να χρησιμοποιεί μόνο πέντε μοτέρ για τους εναπομείναντες επτά αγώνες. Ο κανονισμός που ισχύει για το 2010 επιτρέπει σε κάθε αναβάτη να χρησιμοποιήσει μόνο έξι μοτέρ για όλη τη σεζόν: ένα για κάθε τρεις αγώνες. Για να κερδίσει σε αξιοπιστία, πέρσι, η Yamaha μείωσε την ιπποδύναμη. Όμως ο Edwards λέει ότι στην Sepang βρήκε τον κινητήρα... αγνώριστο:

“Το μοτέρ ήταν για κλωτσιές πέρσι. Από το Brno και μετά ο Toseland και εγώ είχαμε την χαμηλότερη ταχύτητα παντού. Η κατάσταση ήταν τόσο χάλια που έστειλα SMS στον Spies μετά το Brno και του έλεγα να το ξανασκεφτεί πριν έρθει κατά 'δω, γιατί η μοτοσυκλέτα ήταν ψιλομπάζο. Όμως, ευτυχώς, φέτος το μηχανάκι είναι όχι μόνο πιο αξιόπιστο, αλλά και πιο γρήγορο. Η Yamaha πράγματι έκανε θαύματα” κατέληξε ο Edwards.

Επόμενο άρθρο »

Leon Camier: Τούμπα... φιλανθρωπίας

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Oι μικρότερες διαφορές στην ιστορία

Χορηγοί