• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Κανείς δεν θέλει να του τη φέρνουν!
Μιλά για τις μεταγραφές-αστραπή στο MotoGP
Νέα 08/01/2021 - 17:23

H Yamaha ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου της με τον Maverick Vinales πριν ακόμα αρχίσουν τα χειμερινά τεστ πέρυσι.

 

Ήταν περίπου τέτοιος καιρός όταν η είδηση αυτή γινόταν γνωστή, ενώ 24 ώρες αργότερα μάθαμε πως ομόσταυλός του θα ήταν ο Fabio Quartararo.

 

Στο τέλος της χρονιάς όμως, ήταν ο Franco Morbidelli της δορυφορικής Petronas που ήταν η καλύτερη M1 του 2020, με 3 νίκες, 5 βάθρα και τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.

 

Ο Franky είχε την «Προδιαγραφών Α» μοτοσυκλέτα της Yamaha που δεν είναι ακριβώς εργοστασιακή και με αυτή θα αγωνιστεί και το 2021.

 

Αν η Yamaha περίμενε και δεν έκλεινε τόσο γρήγορα το δίδυμό της, τότε ο Morbido θα είχε την ευκαιρία να γίνει εργοστασιακός. Τώρα θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το 2023!

 

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τους οδηγούς μας», τονίζει ο Lin Jarvis της Yamaha.

 

«Ο οδηγός είναι πάρα πολύ σημαντικός αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου. Επομένως όλοι τα εργοστάσια είναι ανταγωνιστικά και εκτός πίστας».

 

«Έτσι είναι αυτός ο κόσμος και κανείς δεν θέλει να του τη φέρουν και να δει τον οδηγό που θέλει να του τον παίρνει ένας ανταγωνιστής».

 

«Πέρυσι κινηθήκαμε γρήγορα και ξεκινήσαμε τις συζητήσεις με τους Maverick και Fabio, ενώ ο Valentino δεν ήταν σίγουρος αν ήθελε να ανανεώσει».

 

«Ήταν ιδιαίτερη συγκυρία…»

 

Η τάση τα τελευταία χρόνια πάντως είναι τα εργοστάσια να κινούνται γρήγορα για τους οδηγούς που θέλουν να υπογράψουν.

 

Πέρυσι δεν ήταν μόνο η Yamaha που έκλεισε γρήγορα τους οδηγούς της.

 

Τον Φεβρουάριο του 2020 η Honda προσέφερε νέο 4ετές συμβόλαιο στον Marc Marquez, ενώ τον Απρίλιο η Suzuki έκλεισε τον Rins και ένα μήνα μετά τον Mir.

 

Τον Ιούνιο, πριν την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος, η KTM ανακοίνωνε πως το δίδυμό της για το 2022 θα ήταν ο Brad Binder και ο Miguel Oliveira.

 

Η Ducati υπέγραψε τον Jack Miller τον Μάιο και η Aprilia κράτησε στην ομάδα τον Aleix Espargaro προσφέροντάς του νέο συμβόλαιο τον Ιούνιο.

Επόμενο άρθρο »

Ως εκ θαύματος γλύτωσαν τα αδέρφια Oncu!

« Προηγούμενο άρθρο

Guidotti: Η αβεβαιότητα του 2020;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα