• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Guidotti: Η αβεβαιότητα του 2020;
Δεν οφείλεται στα ελαστικά, αλλά στον Marquez!
Νέα 08/01/2021 - 13:19

Το χαρακτηριστικό της περσινής σεζόν ήταν το γεγονός ότι ξεκινώντας κάθε Grand Prix, κανείς δεν μπορούσε να είναι βέβαιος για το ποιος θα κέρδιζε τη μάχη στο τέλος.

 

Η αβεβαιότητα αυτή – για πολλούς – ήταν απόρροια του νέου πίσω ελαστικού που δυσκόλεψε πολύ αναβάτες όπως ο Andrea Dovizioso που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

 

Για τον Team Manager της Pramac Racing ωστόσο, ο πραγματικός λόγος πίσω από τους πολλούς διαφορετικούς νικητές πέρυσι, ήταν η απουσία του Marc Marquez από τις πίστες.

 

«Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία γι’ αυτό», λέει ο Francesco Guidotti. «Το νέο ελαστικό δεν άλλαξε τόσο πολύ τα πράγματα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων».

 

«Στην απουσία του Marc Marquez οφείλουμε το γεγονός πως είδαμε 9 διαφορετικούς νικητές και άλλους να ανεβαίνουν στο βάθρο».

 

«Αυτά που έχει πετύχει και όχι εγώ, λένε πως είναι αυτός το μόνο φαινόμενο! Μιλάμε για κάποιον που κέρδισε 6 Τίτλους σε 7 χρόνια!»

 

Μιλώντας για τη γρήγορη επιστροφή του Marquez στο δεύτερο GP της Jerez, μετά τον τραυματισμό και το χειρουργείο, ο Guidotti τόνισε:

 

«Από τη στιγμή που οι γιατροί του είπαν ότι μπορεί να επιστρέψει, κανείς δεν θα ήταν σε θέση να τον σταματήσει! Το λάθος είχε ήδη γίνει όμως».

 

Ο Guidotti μίλησε και για τα σοκαριστικά νέα της αποχώρησης του Davide Brivio από την Suzuki, επισημαίνοντας:

 

«Χάρηκα για τον Davide γιατί του αξίζει αυτή η ευκαιρία. Το ότι θα έχει τον Alonso θα τον βοηθήσει, μιας κι ένας τέτοιου βεληνεκούς οδηγός ξέρει τι θέλει και δεν θα έχει πολύ πίεση».

 

«Όσο για την Suzuki, δεν νομίζω να τους αφήσει έτσι ο Brivio και θα προσπαθήσει να βρει αντικαταστάτη, αν και πιθανόν θα θέλουν 2-3 ανθρώπους για να αντικαταστήσουν κάποιον σαν αυτόν!»

 

Τέλος, για τους δύο οδηγούς του στην ομάδα το 2021, είπε:

 

«Θα αφήσουμε τον Jorge Martin να μάθει. Ξέρουμε ότι ένας rookie θα κάνει λάθη για να μάθει. Θα του δώσουμε χώρο και υποστήριξη».

 

«Για τον Zarco νομίζω πως τον πήραμε την κατάλληλη στιγμή. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήξερε ποιος ήταν. Θυμάμαι αυτή την εντύπωση είχα όταν του μίλησα όταν ήταν στην Moto2».

 

«Άφησε τον παλιό του μάνατζερ και βρέθηκε πάλι με την οικογένειά του και επανασυνδέθηκε και με τον κόσμο γύρω του».

 

«Τώρα είναι 30χρ και είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξιλεωθεί, άρα ήρθε σ’ εμάς τη σωστή στιγμή».

Επόμενο άρθρο »

Jarvis: Κανείς δεν θέλει να του τη φέρνουν!

« Προηγούμενο άρθρο

Suppo: Μου λείπει το MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα