• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δοκιμές Sepang: Melandri και Simoncelli ψάχνονται
Εργασία και χαρά για τους δύο Ιταλούς
Νέα 26/02/2010 - 10:23

Οι δύο αναβάτες της San Carlo Honda Gresini ξαναμπήκαν στην πίστα της Sepang έχοντας στις αποσκευές τους όλα τα δεδομένα που μάζεψαν από τις προηγούμενες δοκιμές. Είχαν όμως και τις φόρμες με τα νέα χρώματα της ομάδας, στα οποία ήταν βαμμένες και οι RC212V της San Carlo Honda Gresini.

Το βάρος της δουλειάς τους έπεσε στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων και των ηλεκτρονικών, ενώ αμφότεροι οι αναβάτες δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι: “Ήταν δύσκολα, με τόση ζέστη, όμως το διασκεδάσαμε. Έχοντας σαν βάση τα δεδομένα από τις προηγούμενες δοκιμές, ξέραμε προς ποια κατεύθυνση έπρεπε να κινηθούμε. Οι δικοί μου χρόνοι βελτιώθηκαν και αυτό ανέβασε το ηθικό όλων, όμως έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Δυστυχώς, δεν έχω ακόμα την αίσθηση που θα ήθελα να είχα από την μοτοσυκλέτα έτσι ώστε να μπορέσω να εκμεταλλευθώ όλες τις δυνατότητες πρόσφυσης που δίνει η νέα μαλακή γόμα και να πάω ακόμα γρηγορότερα. Πάντως είμαι ευχαριστημένος και ανυπομονώ να ξαναμπώ στην πίστα” δήλωσε ο Marco Melandri. Ο καλύτερος χρόνος του την Πέμπτη ήταν 2:02.221, κάτι που τον ανέβασε στην 10η θέση, μπροστά από τον Nicky Hayden.

 

O Marco Simoncelli από την πλευρά του, μάλλον τα βρήκε λίγο σκούρα. Ο νεοφερμένος στην κατηγορία – αλλά πολλά υποσχόμενος – δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από 2:03.254, κάτι που τον έφερε στην τελευταία θέση της κατάταξης την Πέμπτη: “Είμαι ακόμα σε αναγνωριστική φάση στα motoGP και το απολαμβάνω. Μαθαίνω χωρίς να πιέζομαι και να το παρακάνω. Σκοπός μου είναι αφενός μεν να κατεβάσω τους χρόνους μου, αφετέρου δε να μάθω καλύτερα την μοτοσυκλέτα μου. Η ζέστη με δυσκόλεψε αρκετά – δεν είναι το καλύτερό μου. Σιγά σιγά αρχίζω να αισθάνομαι καλύτερα πάνω στην RC212V και να την οδηγώ όπως θέλω, αλλά και όπως θέλουν οι μηχανικοί μου, που και αυτοί είναι νέοι στα motoGP. Προοδεύουμε και κάθε μέρα μαθαίνουμε όλο και κάτι καινούργιο. Ξέρω βέβαια ότι ο χρόνος μέχρι το Qatar δεν είναι πολύς, αλλά μέχρι τότε ελπίζω πως θα έχουμε καταφέρει να βρούμε τους εαυτούς μας”, έκανε τον απολογισμό του ο Simoncelli.

 

Παρών στις δοκιμές και ο ίδιος ο Fausto Gresini (στις πρώτες δεν ήταν), ο οποίος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τους αναβάτες του:

“Ήρθα στη Μαλαισία για να είμαι κοντά στην ομάδα μου. Είδα τις μοτοσυκλέτες με το νέο βάψιμο και μου άρεσαν πολύ. Τον Melandri τον είδα πολύ σοβαρό και αποφασισμένο, έτοιμο για τα επόμενα βήματα, ενώ τα δεδομένα που έδινε στους μηχανικούς ήταν σωστά και μας βοήθησαν πολύ. Ο Simoncelli έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Μπορεί να μην εξαργυρώνεται ακόμα σε χρόνους, όμως τον είδα στην πίστα και είμαι βέβαιος ότι έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στην μοτοσυκλέτα. Το σίγουρο είναι ότι όλους μας περιμένει μπόλικη δουλειά για το υπόλοιπο των δοκιμών, αφού πρέπει να ρυθμίσουμε αναρτήσεις και ηλεκτρονικά”.

Επόμενο άρθρο »

SBK: Μενού Παρασκευής: Δοκιμές ψητές

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμές Sepang: Σε ρυθμούς ρεκόρ Rossi - Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα