• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Όλοι πανέτοιμοι!
Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο στο Phillip Island
Νέα 25/02/2010 - 14:50

Μετά από αρκετά sessions δοκιμαστικών (δύο στο Portimao, μετά στην Valencia και τέλος στο Phillip Island) η... παλιοπαρέα των αγωνιζομένων στα SBK είναι έτοιμη για δράση! Το Σάββατο και την Κυριακή (27-28/2) ανοίγει η αγωνιστική σεζόν για το 2010.

Οι κ.κ. Andrew Pitt, James Toseland και Chris Vermeulen επιστρέφουν στα SBK για να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στο θέαμα – όχι ότι δεν το έχουν ήδη κάνει. Vermeulen 10 νίκες, Pitt 1, Toseland 16 – αλλά και δύο παγκόσμιους τίτλους το 2004 και το 2007, δεν είναι κάτι που μπορεί να το παραβλέψει κάποιος!

 

Από τους 26 αναβάτες που θα ξεκινήσουν την σεζόν, οι 14 έχουν από τουλάχιστον μία νίκη, ενώ πέρσι ήταν μόλις 11 από τους 32.

Ο Michel Fabrizio κέρδισε τον τελευταίο αγώνα πέρσι, ενώ φυσικά θέλει να ανοίξει τη χρονιά με νίκη, κάτι που έχει γίνει άλλες τρεις φορές στην ιστορία του θεσμού (92–93 Giancarlo Falappa, 93-94 και 97-98 Carl Fogarty). Ο Fabrizio έχει ανέβει μόνο μια φορά στο podium του Phillip Island (3ος στο α' σκέλος πέρσι) παρόλο που έχει τρέξει οκτώ φορές.

Οι Noriyuki Haga και Troy Corser είναι οι πιο έμπειροι απ όλους, με τον Ιάπωνα να διανύει την 15η του σεζόν (με 260 αγώνες) στα SBK και τον Αυστραλό την 16η του (με 330 αγώνες). Ο Corser επίσης, έχει σχεδόν διπλάσιες pole position απ' όλους τους αντιπάλους του.

 

O Max Biaggi, για πρώτη φορά στην καριέρα του στα SBK, παραμένει... πιστός στο ίδιο εργοστάσιο για 2η συνεχή χρονιά.

Ο Troy Corser έχει τρέξει 29 φορές στην πίστα του Phillip Island από το 1992 που έκανε το ντεμπούτο του. Έχει πάρει 7 νίκες εδώ, με την τελευταία του να είναι το 2006.

Ο Haga πήρε πέρσι το 1ο σκέλος, κάτι που είχε να συμβεί στην συγκεκριμένη πίστα από το 1998. Έχει ανέβει 6 φορές στο podium, στους 20 αγώνες που έχει τρέξει.

Πίσω του (2ος στο 1ο σκέλος) ήταν ο MaxNeukirchner – αυτός ήταν και ο καλύτερος ου τερματισμός εκεί. Απ' την άλλη ο Toseland έχει ανέβει στο βάθρο σε όλους τους “down under” αγώνες του (4). Κάτι ανάλογο έχει κάνε και ο Vermeulen με 3 βάθρα και μία 4η θέση.

 

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η χρονιά προβλέπεται συναρπαστική: 7 κατασκευαστές (Aprilia, BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha), ισάριθμες εργοστασιακές ομάδες και ένας σωρός από καλές ιδιωτικές συμμετοχές, αλλά και 24 αναβάτες είναι η εγγύηση για φοβερό θέαμα.

Επόμενο άρθρο »

Casey Stoner: Τα πάμε πολύ καλά στις δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati GP10: Εξέλιξη σε δύο ταμπλό...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα