• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Στο Phillip Island μέχρι το 2014
Επέκταση συμφωνίας για τουλάχιστον 4 ακόμα χρόνια
Νέα 25/02/2010 - 19:39

Ο κ. Tim Holding, Υπουργός Τουρισμού, ο πρόεδρος της Infront Motor Sport, Paolo Flammini, ο διευθύνων σύμβουλος της πίστας του Phillip Islan κ. Fergus Cameron και έξι από τους κορυφαίους αναβάτες του παγκόσμιου SBK, παραβρέθηκαν σε συνέντευξη τύπου που έγινε χτες, στο Eureka Skydeck.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η επέκταση της συμφωνίας με την πίστα του Phillip Island. Τουλάχιστον μέχρι το 2014, λοιπόν, αναβάτες και ομάδες θα ταξιδεύουν στη χώρα των καγκουρό. Παράλληλα οι επίσημες δοκιμές πριν την αρχή της σεζόν θα γίνουν εκεί για τουλάχιστον 2 ακόμα χρόνια.

 

“Είναι σπουδαία αυτή η συμφωνία για εμάς, δεδομένης της μεγάλης δημοσιότητας που παίρνουν τα SBK σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα, όλοι θα έρχονται εδώ για τις δοκιμές τουλάχιστον μια βδομάδα νωρίτερα, γεγονός που θα τονώσει ακόμα περισσότερο την τοπική οικονομία. Υπολογίζουμε ότι τα κέρδη από αγώνες και δοκιμές φτάνουν τα 15.000.000 δολάρια Αυστραλίας, ενώ εκείνες τις μέρες καταφθάνουν και χιλιάδες επισκέπτες. Όσο για τους κατοίκους, έχουν την ευκαιρία να έχουν στα πόδια τους ένα μηχανοκίνητο θέαμα παγκόσμιου επιπέδου” δήλωσε ο Tim Holding.

O κ. Tim Holding
O κ. Tim Holding

 

Ο Paolo Flammini, πολύ ικανοποιημένος από την πλευρά του, δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τις αρχές της επαρχίας της Victoria, τους διοργανωτές, αλλά και τους κατοίκους για την υποστήριξη και την βοήθεια που παρέχουν τις μέρες του αγώνα:

“Παρόλο που η Αυστραλία είναι αρκετά μακριά από την Ευρώπη – όπου γίνονται οι περισσότεροι αγώνες – ο αγώνας του Phillip Island είναι από τους πιο αγαπημένους όλων μας, αλλά και από τους πιο σημαντικούς για τον θεσμό” πρόσθεσε ο Flammini.

Paolo Flammini
Paolo Flammini

 

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα στην άλλη άκρη του πλανήτη, η οποία δεν επέλεξε να κάνει εμπορικά κέντρα και τουριστικά ακίνητα τις εκτάσεις της, αλλά να επενδύσει σε κάτι πραγματικά ωφέλιμο. Ακόμα και για κάποιους που δεν είναι, σαν εμάς που ασχολούμαστε με την μοτοσυκλέτα, “οι τρελοί του χωριού”.

Δεν ξέρω αν συγκρατήσατε τον αριθμό: 15.000.000 δολάρια Αυστραλίας. Χοντρικά, κάτι λιγότερο από 10.000.000€. Τόσα είναι τα χρήματα που μπαίνουν στην τοπική (και εθνική, κατ΄ επέκταση) οικονομία από ΕΝΑΝ μόνο αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Τόσα θα ήταν τα χρήματα που θα έμπαιναν και στην χώρα μας αν μπορούσαμε να δούμε λίγο πέρα από την μύτη μας. Προς το παρόν ας κάνουμε μια βόλτα στον Ορχομενό να ψάξουμε για τον θεμέλιο λίθο της πίστας, ας πάμε στην Χαλανδρίτσα να δούμε αν η περίφραξη στέκει ακόμα εκεί, ας ανέβουμε μέχρι το Αιγίνιο (όταν αποκατασταθεί ο δρόμος στα Τέμπη) να χαζέψουμε τα σκουπίδια και ας ζηλεύουμε τα παιδιά στις Σέρρες που έχουν πίστα και φιλοξενούν αγώνες παγκόσμιου.

Επόμενο άρθρο »

Δοκιμές Sepang: O Rossi δίνει το ρυθμό

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha: Rossi – Lorenzo θα εξελίσσουν από κοινού την Μ1 το 2010

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα