• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Ήξερα ότι μπορούσα τη νίκη!
Νέα 10/11/2020 - 09:42

Μέχρι και πριν τον 1ο Αγώνα στην Valencia, ο Joan Mir ήταν ο μόνος από τους πρώτους έξι στη βαθμολογία που δεν είχε καταφέρει να πάρει νίκη.

 

Παρ’ όλα αυτά, χάρη στην καταπληκτική του κατάσταση το τελευταίο διάστημα και τη σχεδόν σταθερή παρουσία του στο βάθρο, είχε καταφέρει να κάνει διαφορά 14β από τον δεύτερο.

 

Ο ίδιος έλεγε ότι δεν τον ένοιαζε αν θα κατάφερνε ή όχι να πάρει τον Τίτλο, ωστόσο έβγαλε αυτό το «βάρος» από πάνω του σήμερα, στην Valencia 1.

 

Έτσι, ο Joan Mir έχει πλέον μια διαφορά 37β από τον δεύτερο στη βαθμολογία και του αρκεί μια 3η θέση το επόμενο Σ/Κ για να πάρει τον Τίτλο.

 

«Δεν ανησυχούσα για το αν θα πάρω νίκη ή όχι. Ήταν όμως κάτι που το είχα στο μυαλό μου», έλεγε μετά το τέλος του Αγώνα, όπου η Suzuki έκανε το πρώτο της 1-2 εδώ και 38 χρόνια!

 

Όσο για το κλειδί της επιτυχίας;

 

«Το γεγονός ότι σε κάποιους Αγώνες που δεν ήμασταν φαβορί καταφέραμε να βρεθούμε στο βάθρο».

 

«Όπου είχα την ευκαιρία για τη νίκη την κυνήγησα. Όπως σήμερα. Ίσως και στην Αυστρία να είχα την ευκαιρία αυτή».

 

«Οι νίκες είναι σημαντικές, δεν χωρά αμφιβολία γι’ αυτό. Ωστόσο σε μια τέτοια σεζόν… καλές είναι οι νίκες αλλά και το να είσαι στο βάθρο είναι επίσης καλό».

 

Στην αρχή της σεζόν φέτος, ο Joan Mir δεν είχε καν στο μυαλό του την ιδέα της νίκης, ενώ επισήμανε ότι η Valencia 1 ήταν το καλύτερο Grand Prix της χρονιάς.

 

«Αυτό το Σ/Κ ήταν το καλύτερό μας φετινό κι αυτό επειδή ήταν πολύ δύσκολο να ήμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις συνθήκες».

 

«Δυσκολευτήκαμε στη βροχή και στο μισό-μισό και χωρίς δεδομένα δεν ήταν εύκολο να βρούμε ένα καλό set-up. Ωστόσο η ομάδα έκανε φοβερή δουλειά».

 

«Το Σάββατο άλλαξε η εικόνα μας και ήμασταν ανταγωνιστικοί ενώ και σήμερα το πρωί, στο στεγνό, είδα ότι είχα πάρα πολύ καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα».

 

«Σκεφτόμουν ότι ίσως σήμερα να ήταν η ημέρα που θα κέρδιζα».

 

Τέλος, για τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα, είπε: «Είναι σαν όνειρο… ζω ένα όνειρο! Τώρα έχουμε καλή διαφορά… αλλά θα δούμε».

 

«Πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε το επόμενο Grand Prix γιατί πολλοί οδηγοί είναι δυνατοί. Αλλά δυνατοί είμαστε κι εμείς. Έτσι δεν ανησυχώ».

Επόμενο άρθρο »

Αιχμές Quartararo κατά Yamaha!

« Προηγούμενο άρθρο

O Mir και η Michelin νίκησαν τον αγώνα και τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα