• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Νίκη με άρωμα Τίτλου
Ο Joan Mir και η Suzuki στην κορυφή
Νέα 08/11/2020 - 17:19

Ο 23χρονος οδηγός από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα πήρε μια σημαντική νίκη στον 12ο Αγώνα της χρονιάς για τη μεγάλη κατηγορία, μια νίκη που σε συνδυασμό με τους μόλις 2 βαθμούς που πήρε ο μεγάλος του αντίπαλος Fabio Quartararo, του δίνει ένα προβάδισμα 37 βαθμών στο Πρωτάθλημα. Άρωμα Τίτλου λοιπόν αφού του αρκεί μια 3η θέση την επόμενη Κυριακή για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση της βαθμολογίας, ή του αρκούν οι συνδυασμοί αποτελεσμάτων που θα του δώσουν συνολικά 14 βαθμούς στους δύο τελευταίους Αγώνες της χρονιάς. 

Ο οδηγός της Suzuki ξεκίνησε από την 5η θέση, αλλά σχετικά γρήγορα, στον 4ο γύρο από τους 27, πέρασε 2ος πίσω από τον ομόσταυλό του Alex Rins που κρατούσε το προβάδισμα. Ο Rins έκανε ένα λάθος σε όλο τον αγώνα, όταν στον 17ο γύρο ανέβασε, αντί να κατεβάσει ταχύτητα στο φρενάρισμα για την 11η στροφή, με αποτέλεσμα να ανοίξει τη γραμμή του και να μείνει 2ος πίσω από τον Mir. O οποίος μάλιστα άνοιξε τη διαφορά του και στο 1.4'' για να τερματίσει άνετα πρώτος και να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία και να γίνει ο 9ος διαφορετικός νικητής στο φετινό πρωτάθλημα. 

Joan Mir
Joan Mir

Η Suzuki πέρα από το 1-2 στο βάθρο, πέρασε πρώτη στη βαθμολογία των Κατασκευαστών και στη βαθμολογία των ομάδων, ενώ ο Rins ισοβαθμεί στη 2η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών με τον Quartararo. Ο Γάλλος είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο του Αγώνα, όταν έπεσε λίγο μπροστά του ο Aleix Espargaro και ασυναίσθητα πάτησε και εκείνος λίγο παραπάνω φρένο. Συνέχισε τον αγώνα από την τελευταία θέση και σε συνδυασμό με πολλές πτώσεις και εγκαταλείψεις τερμάτισε μόλις 14ος.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε πανάξια ο Pol Espargaro με την ΚΤΜ, που ξεκίνησε από την pole position, αλλά δεν έχασε ποτέ την 3η θέση από τον 4ο γύρο και μετά και μάλιστα στο τέλος πίεσε τον Rins, διεκδικώντας και τη 2η θέση.

Ο Taka Nakagami με την Honda του επίσης έκανε έναν καλό αγώνα και πήρε την 4η θέση, μετά από μάχη με τον Miguel Oliveira που οδήγησε ωραία την ΚΤΜ. Ο Jack Miller ήταν η πρώτη Ducati στην 6η θέση, αφού κέρδισε τη μάχη με τον Zarco που τελικά έμεινε 9ος. Ο Brad Binder έβαλε και την τρίτη ΚΤΜ που συμμετείχε στον Αγώνα στην 7η θέση – ο Lecuona δεν συμμετείχε λόγω κοροναϊού. 8ος ο Andrea Dovizioso με την εργοστασιακή Ducati, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Zarco & Petrucci.

O Maverick Vinalles που ξεκίνησε από τα πιτς λόγω της χρήσης του 6ου κινητήρα του φέτος, πήρε μια “φτωχή” 13η θέση, ο Valentino Rossi στην επιστροφή του από την περιπέτεια με τον κοροναϊό εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα και μόνο ο Morbidelli διασώθηκε για την Yamaha, αλλά μόλις με την 11η θέση, αφού ρίσκαρε και ήταν ο μόνος που έβαλε σκληρό πίσω λάστιχο στον Αγώνα. 

 

Στα συνοδευτικά αρχεία δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία:

 

 

Επόμενο άρθρο »

O Mir και η Michelin νίκησαν τον αγώνα και τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia 1 Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα