• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Steve Parrish: “O Rossi θα είναι ό,τι καλύτερο για την Formula 1...”
“.... αλλά αμφιβάλλω αν θα κάνει το άλμα.”
Νέα 19/02/2010 - 08:16

O Steve Parrish, πρώην πρωταθλητής των Βρετανικών 500cc και ομόσταυλος του Barry Sheene στα GP (το 1976 με Suzuki), δήλωσε πως ο Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής θα μπορούσε να είναι αστέρι πρώτου μεγέθους και στην F1. Ωστόσο, ο Parrish δεν βρίσκει κανέναν λόγο για τον οποίο ο Rossi θα άφηνε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον (σαν του motoGP) για να βρεθεί σε ένα εξίσου ανταγωνιστικό (όπως αυτό της F1):

“Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο ο Rossi να ξαναμάθει κάτι απ' την αρχή, ειδικά στην ηλικία που θα είναι όταν αποφασίσει ν' αποσυρθεί από τα motoGP. Πιστεύω ότι θα θέλει να ξεφορτωθεί όλη αυτήν την πίεση του αγωνιστικού περιβάλλοντος, να ηρεμήσει και να χαρεί τα εκατομμύρια που έχει κερδίσει – τουλάχιστον εγώ αυτό θα ήθελα να κάνω. Το πολύ πολύ να τρέξει σε rally, κάτι όμως που είναι εντελώς διαφορετικό από την F1. Ο Rossi θα μπορούσε να εγκλιματιστεί στην οδήγηση και την συμπεριφορά των αυτοκινήτων rally πολύ ευκολότερα. Η οδήγηση μιας F1 διαφέρει απ' οτιδήποτε άλλο και ας μην ξεχνάμε ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι στην F1 έκαναν τα πρώτα τους βήματα με kart και Formula 3, άρα είναι εξοικειωμένοι με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και με όλα τα υπόλοιπα. Ο Rossi με τους χρόνους που έκανε έδειξε ότι είναι γρήγορος και θα ήταν ό,τι καλύτερο για την F1. Όμως σκεφτείτε τον χαμό που γίνεται τώρα: ο Schumacher επέστρεψε στους αγώνες, ο Jenson Button πήρε τον τίτλο. Θέλω ο Rossi να παραμείνει στα motoGP για όσο περισσότερο γίνεται” κατέληξε ο Parrish.

Μέγας πλακατζής, αλλά και καλός αγωνιζόμενος ο Parrish, εδώ με την φόρμα του Valentino ανά χείρας.
Μέγας πλακατζής, αλλά και καλός αγωνιζόμενος ο Parrish, εδώ με την φόρμα του Valentino ανά χείρας.

 

Θυμίζουμε ότι ο Rossi τον περασμένο μήνα έκανε δοκιμές με Ferrari στην Catalunya. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τους άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό, όταν γύρισε σχεδόν 1,2 sec πιο αργά από το ρεκόρ πίστας. Μάλιστα, ο Luca Montezemolo, πρόεδρος της Ferrari, είχε πει τότε πως ο Valentino θα μπορούσε άνετα να χτυπήσει ακόμα και τίτλο.

 

Πάντως αν ο Rossi περάσει κάποια στιγμή στην F1 και πάρει και εκεί τίτλο, θα είναι ο απόλυτος αστέρας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επόμενο άρθρο »

ΔΟΚΙΜΕΣ MOTO2: Στην κορυφή ο Τomizawa

« Προηγούμενο άρθρο

Jonathan Rea: Ενθουσιασμένος, αλλά προσγειωμένος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα