• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jonathan Rea: Ενθουσιασμένος, αλλά προσγειωμένος
Έτοιμος για τη μάχη των SBK του 2010 ο Ιρλανδός
Νέα 19/02/2010 - 08:11

Πέρσι πήρε δύο νίκες, τερμάτισε τελικά 5ος τη χρονιά, όμως άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Προσγειωμένος, μυαλωμένος και ταλαντούχος, ο Jonathan Rea έχει βάλει γερές βάσεις για το μέλλον.

Τώρα, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δηλώνει ότι αισθάνεται έτοιμος να αντιμετωπίσει στα ίσα ακόμα και πιο έμπειρους από εκείνον αναβάτες. Άλλωστε το ίδιο έκανε και πέρσι – όλοι θυμόμαστε πόσο εύκολα μπορούσε να περάσει αναβάτες σαν τον Carlos Checca η τον Ryuichi Kiyonari.

 

Ανεβασμένος ψυχολογικά λοιπόν ο Rea, αλλά προτιμάει να κρατάει και... μικρό καλάθι:

“Είναι πραγματικά θαυμάσιο να ακούω πως πιστεύουν ότι μπορώ να χτυπήσω ακόμα και τίτλο. Ωστόσο αυτό δεν με αγχώνει – άλλωστε πιέζω τον εαυτό μου και από μόνος μου. Θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσα να έτρεχα χωρίς άγχος για το αποτέλεσμα, όμως έχω συμβόλαιο και πληρώνομαι για να προσπαθήσω να πάρω το πρωτάθλημα. Φυσικά δεν παραμυθιάζομαι: Ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι, αλλά ελπίζω πως θα καταφέρω να βγάλω και τους 13 αγώνες. Πέρσι ξεκίνησα τη σεζόν γνωρίζοντας πως θα έτρεχα κόντρα σε αναβάτες που τους είχα σαν είδωλα και αυτό με άγχωνε κάπως. Φέτος ξέρω καλύτερα τί πρέπει να κάνω για να φτάσω στη νίκη. Εκμεταλλεύτηκα το διάστημα που δεν είχαμε αγώνες για να γυμναστώ και νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλή φόρμα τώρα. Το σημαντικό, επίσης, είναι πώς ξυπνάω κάθε πρωί και νιώθω πως τα έχω πάει πολύ καλά μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Είμαι πραγματικά ευχαριστήμένος.”

Jonathan Rea
Jonathan Rea

 

Φυσικά δεν παράλειψε να μιλήσει και για την... στενότερή του συνεργάτη, την Honda CBR1000RR:

“Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά στο τέλειο. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια για την έναρξη του πρωταθλήματος στενεύουν, και πρέπει να πιεστούμε λίγο για να δούμε τί παραπάνω μπορεί πραγματικά να μας δώσει η μοτοσυκλέτα. Το γυρολόγιο δεν με εξέπληξε – η ευχάριστη έκπληξη ήταν το όλο στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Ακόμα και όταν τα ελαστικά ήταν φθαρμένα, μπορούσα να πιέσω για καλύτερο χρόνο, σε αντίθεση με πέρσι που δυσκολευόμουν πού προς το τέλος κάθε αγώνα. Οι δοκιμές που κάναμε στο Portimao με ικανοποίησαν απόλυτα – μάθαμε πολλά πράγμκατα για την μοτοσυκλέτα. Οι μηχανικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δούλεψαν πολύ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έτσι πηγαίνουμε στο Phillip Island έτοιμοι να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα” κατέληξε ο Rea.

Επόμενο άρθρο »

Steve Parrish: “O Rossi θα είναι ό,τι καλύτερο για την Formula 1...”

« Προηγούμενο άρθρο

GRUPPO CAMPARI: Ανανεώνει τη συμφωνία με τα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα