• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Είναι νωρίς ακόμα!
Να μιλάμε για την VR46 στη μεγάλη κατηγορία
Νέα 05/10/2020 - 12:22

Για τις συζητήσεις του με την Yamaha – σε ό,τι αφορά μια μελλοντική συνεργασία για την VR46 Team στη μεγάλη κατηγορία – μίλησε ο Valentino Rossi.

 

Ο Ιταλός πάντως, που μόλις πριν από λίγες ημέρες επιβεβαίωσε ότι θα είναι και τη νέα χρονιά στην κατηγορία, αποκάλυψε ότι είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα.

 

Οι προσδοκίες και η αίσθηση στο paddock είναι ότι ο Vale θέλει να έχει παρουσία και στις τρεις κατηγορίες, με την ομάδα του σε Moto3 και Moto2 να αρχίζει να πρωταγωνιστεί.

 

Η πιθανή ημερομηνία έλευσης της ομάδας του στη μεγάλη κατηγορία θα είναι το 2022, όταν ενδεχομένως θα αλλάξουν αρκετά που ισχύουν τώρα.

 

Από το 2021 θα αρχίσει να συζητείται με την Dorna το νέο καθεστώς για τις ομάδες που θα μπορούν να είναι στη μεγάλη κατηγορία.

 

Αυτό που ισχύει μέχρι και τα τέλη του 2021 είναι ότι στη μεγάλη κατηγορία δεν μπορούν να υπάρξουν περισσότερες από 12 ομάδες.

 

Αυτό σημαίνει ότι για να μπει μια καινούργια ομάδα θα πρέπει να εξαγοράσει μια θέση, όπως για παράδειγμα έκανε η Petronas Racing  με τον Aspar.

 

Έτσι η ομάδα του Rossi θα πρέπει να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό πιθανότατα στην Avintia που φαίνεται διατεθειμένη να φύγει αν ικανοποιηθεί στο οικονομικό κομμάτι.

 

Αυτό μπορεί να αλλάξει το 2022, τη χρονιά που η Dorna έχει θέσει ως στόχο το κάθε ένα από τα 6 εργοστάσια στη μεγάλη κατηγορία να έχει από μια δορυφορική ομάδα.

 

Επομένως όποιος θέλει να μπει θα πρέπει να συζητήσει με Suzuki και Aprilia την πιθανότητα να έχει δορυφορικές μοτοσυκλέτες από τους Ιάπωνες ή τους Ιταλούς.

 

Η Yamaha – εκτός απροόπτου – θα έχει δορυφορική την Petronas κι έτσι θεωρητικά δεν θα έχει θέση για την ομάδα του Valentino, που ήδη ακούγεται ότι συζητά και με την Suzuki.

 

Όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν τελικά το 2022, ύστερα από σχετική απόφαση που θα πάρουν οι Ομάδες, οι Κατασκευαστές και η Dorna.

 

Γι’ αυτό και ο Rossi έλεγε πρόσφατα: «Είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για την ομάδα μου στη μεγάλη κατηγορία. Θα υπάρξουν αλλαγές το 2022».

 

«Όσο για την Yamaha; Γιατί όχι; Ήδη έχουμε μιλήσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο με τον Lin αλλά είναι ακόμα νωρίς να πούμε το οτιδήποτε».

Επόμενο άρθρο »

Portimao Test: Ποιοι θα συμμετάσχουν!

« Προηγούμενο άρθρο

Το «ευχαριστώ» της Aprilia!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα